Når du besøger KLM.com accepterer du brugen af cookies. Læs mere om cookies.

Unaccompanied Minor-service

Børn fra 5 til 14 år må rejse alene, hvis vores Unaccompanied Minor-service er reserveret. Servicen kan også bookes til børn fra 15 til 17 år.

Unaccompanied Minor-service

Stewardess with child

Med Unaccompanied Minor-servicen kan du være sikker på, at dit barn rejser sikkert alene. Reservation af servicen er obligatorisk for børn fra 5 til 14 år, som rejser alene, eller som rejser på en anden rejseklasse end den voksne, der ledsager dem. For børn fra 15 til 17 er servicen frivillig.

Ved afrejsen og ankomsten vil dit barn blive ledsaget til og fra flyvemaskinen, også i tilfælde af eventuelle forsinkelser. Og under flyveturen vil vores kabinepersonale holde godt øje med dit barn.

Ved lange flyskift i Amsterdam Airport Schiphol vil dit barn opholde sig i vores Junior Jet Lounge. Her kan han/hun få drikkevarer og spille computerspil, se film, læse bøger på forskellige sprog og benytte forskelligt legetøj.

Vi vil holde dig informeret via telefon, e-mail og SMS-besked om eventuelle ændringer i dit barns flyveplan. Ved afslutningen på rejsen ledsager vi personligt dit barn til den person, du har bemyndiget til at hente ham/hende.

Hvis dit barn skal rejse med et af vores partner-luftfartsselskaber, skal du være opmærksom på, at vores partnere kan have andre regler for uledsagede børn. Tjek venligst med dit rejsebureau eller direkte med luftfartsselskabet.

Rejsedokumenter

Sørg for, at dit barn har alle nødvendige rejsedokumenter til hele rejsen.

  • Alle børn, der rejser alenetil eller fra Curacao (også børn mellem 15 og 17 år, til hvem der ikke er reserveret nogen Unaccompanied Minor-service), skal medbringe en skriftlig bekræftelse på, at de har tilladelse til at rejse, underskrevet af en forælder/forældrene eller en værge samt en forælders eller værges legitimation.
  • På rejser til eller fra Thailand skal børn op til 16 år, som rejser alene eller med kun 1 forælder, medbringe en kopi af hans eller hendes fødselsattest og en samtykkeerklæring fra forælderen/forældrene, som ikke rejser, der giver barnet ret tilladelse til at rejse.
  • Hvis et barn under 18 år rejser alene fra Mexico, skal han eller hun medbringe bevis for forældreskab i form af en fødselsattest eller retligt dokument, der bekræfter forældremyndigheden. Barnet skal også medbringe en notarialt bekræftet erklæring fra begge forældre eller de retlige værger på spansk. Erklæringen kan fås via de mexicanske immigrationsmyndigheders (INM) hjemmeside, og den er gyldig i 180 dage fra stempling.
  • For rejser til eller fra Sydafrika fra og med den 1. juni 2015 skal alle børn medbringe forskellige dokumenter - uanset om de rejser med begge forældre, 1 forælder, en ledsagende voksen eller alene. Læs mere om de nye regler for rejser til/fra Sydafrika.


Tjek dit barns påkrævede rejsedokumenter

Sådan fungerer det

Book
Du skal reservere en flyvning til et barn, der rejser alene, og Unaccompanied Minor-servicen mindst 24 timer før afgang. Denne service kan ikke reserveres uafhængigt af flyvningen, og du kan kun reservere disse via KLM Telefon Reservation eller dit rejsebureau. Når du booker servicen, vil vi bede om information om dit barn og din kontaktinformation. Vi anbefaler, at du udfylder formularen om pasningsråd, Handling Advice(PDF, 435KB) (kun på engelsk), før du ringer til os.

Check-in
Et barn som rejser alene kan du checke ind online eller i lufthavnen. Under online check-in vil du modtage en bekræftelse på check-in, som du kan printe ud og bytte til et boarding pass ved check-in skranken i lufthavnen.

En forælder eller værge på 18 år eller ældre skal henvende sig til check-in skranken med barnet mellem 2½ og 1½ time før afgang. I Amsterdam Airport Schiphol er det skranke nr. 8 i afgangshal 1 (europæiske flyvninger) eller skranke nr. 16 i afgangshal 2 (interkontinentale flyvninger). Du skal medbringe en gyldig form for identifikation og blive i lufthavnen, indtil barnets fly er lettet.

Du skal give os tilladelse til at ledsage dit barn under hele hans/hendes rejse, hvilket du gør ved at aflevere en komplet udfyldt og underskrevet kopi af formularen med håndteringsråd (Handling Advice)(PDF, 435KB) (findes kun på engelsk) ved skranken. Vi anbefaler, at du downloader og udfylder formularen derhjemme og medbringer 3 kopier til lufthavnen. Du kan også få denne formular ved KLM's serviceskranke (i Schiphol ved Axxicom-hjælpeskranken).

Ankomst
Ved ankomst overdrager vi dit barn til den person, der i formularen ’Pasningsråd’ er bemyndiget til at tage imod ham/hende på hans/hendes endelige destination. Vi overdrager ikke dit barn til personer, der repræsenterer en virksomhed eller organisation, så angiv venligst en enkeltpersons navn.

Download Pasningsråd-formularen(PDF, 394KB) (kun på engelsk)

Læs mere om at modtage flyinformation

Omkostninger

Uanset barnets alder koster Unaccompanied Minor-servicen det samme som en voksenbillet plus et ekstra servicegebyr på EUR 50 på flyvninger inden for Europa eller EUR 75 på interkontinentale flyvninger. Ekstragebyret fordobles ved returbilletter.

Gebyret lægges automatisk oven i den samlede pris for billetten, når flyvningen reserveres. Bemærk venligst, at der nedenunder priserne vil blive vist en omregning til den lokale valuta, og at der i nogle lande kan tilføjes lokale afgifter.

                                       Servicegebyr for Unaccompanied Minor-servicen

Enkeltbillet

Nonstop

Med flyskift*

Inden for Europa

EUR 50

EUR 65

Interkontinentalt

EUR 75

EUR 90

* Dette gælder kun for børn fra 15 til 17 år. For uledsagede børn fra 5 til 14 år er nonstop-ekstragebyret gældende.


 

Travelling with children

Ofte stillede spørgsmål

Tilbage til toppen
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com