Når du besøger KLM.com accepterer du brugen af cookies. Læs mere om cookies.

På rejse med kæledyr

For at gøre dit kæledyrs rejse med KLM sikker og problemfri, tilbyder vi forskellige rejsemuligheder.

Kæledyr i kabinen

Man må medbringe en lille kat eller hund i Economy Class-kabinen på de fleste KLM-flyvninger og på Business Class på de fleste KLM-flyvninger inden for Europa:

 • I en egnet rejsetaske til kæledyr med maks. mål på 46 (længde) x 28 (bredde) x 24 (højder) cm, eller i en hård transportboks med maks. mål på 46 (længde) x 28 (bredde) x 20 (højde) cm. Dit kæledyr skal kunne stå oprejst og ligge behageligt.
 • Den samlede vægt af kæledyr + rejsetaske eller transportboks må højst være 8 kg (18 pund).
 • Transportboksen skal placeres under sædet foran dig. Det er ikke tilladt at tage kæledyret ud af rejsetasken eller transportboksen.


Reservation skal ske pr. telefon eller via Min Rejse mindst 48 timer i forvejen. Vær venligst opmærksom på, at vi kun har plads til et begrænset antal transportbokse i kabinen. Det er ikke muligt at reservere en plads i Economy Comfort-zonen, når du rejser med dit kæledyr i kabinen. Desværre er det heller ikke muligt at tage et kæledyr med om bord i kabinen på Business Class på interkontinentale KLM-flyvninger, da der ikke er plads til dit kæledyr under sædet foran dig.

Kontakt KLM Telefon Reservation

Kæledyr som bagage, der skal checkes ind

Din kat eller hund kan rejse som bagage, der skal checkes ind, i en ventileret del af flyet:

 • I en transportboks, som overholder IATA-reglerne – f.eks. af mærkerne 'Sky' og 'Vari'. Se nedenstående om de præcise regler for dit kæledyrs transportboks.
 • Den samlede vægt af dit kæledyr og transportboksen må højst være 75 kg (165 pund).
 • På alle KLM-flyvninger (og på KLM Cityhopper-flyvninger på under 2 timers varighed). Kæledyr kan ikke transporteres i lasten på Fokker-fly mellem den 1. november og den 31. marts hvert år, da lastrummet ikke kan opvarmes.


Reservation skal ske pr. telefon eller via Min Rejse mindst 48 timer i forvejen. Vær venligst opmærksom på, at hver enkelt passager må medbringe op til 3 kæledyr, men at vi kun har plads til et begrænset antal transportbokse i lastrummet.

Fladnæsede dyr, såsom boxere, mopper, bulldogger, pekingesere og perserkatte, kan have svært ved at trække vejret under flyvningen pga. høje temperaturer og stress. For at sikre deres velbefindende må de fleste fladnæsede dyr derfor kun transporteres som fragt. Desværre kan vi heller ikke transportere engelske og franske bulldogger, Boston terriere og mopper i lastrummet eller som fragt.

Kontakt KLM Telefon Reservation

Transportbokse

Når du transporterer dit kæledyr som bagage, der skal checkes ind, skal transportboksen opfylde adskillige regler:

 • Transportboksen skal have en yderside af fiberglas eller hård plastik. Transportbokse af træ, metalstænger eller svejsede trådnet er ikke tilladt.
 • Hjulene skal fjernes, eller de skal tages af eller blokeres med gaffertape, hvis de kan trækkes ind.
 • Lemmen skal have et centralt låsesystem, som fæstner begge låse øverst og nederst på lemmen. (A)
 • Lemmens hængsel og låsestifter skal være i indgreb med beholderen med mindst 1,6 cm (5/8 tommer) ud over de horisontale fremspring over og under lemmens åbning, når stifterne er sat i. (B)
 • De to dele af transportboksen skal sættes sammen med bolte. Alle andre låsesystemer er strengt forbudt. (C)
 • Transportboksen skal være stor nok til, at dit kæledyr kan stå op uden at røre toppen af boksen, og til at det nemt kan vende sig og ligge ned i en naturlig stilling.

Du kan købe en sådan transportboks i større dyrehandler eller hos specialiserede speditører, f.eks. på Air Frances shoppingside. Læs mere om transportbokse på www.iata.org.

Kæledyr som fragt

Dit kæledyr skal transporteres som fragt af AIR FRANCE-KLM Cargo, hvis:

 • Dit kæledyr og transportboksen vejer mere end 75 kg (165 pund).
 • Transportboksen er større end 292 cm/115 tommer (l + b + h). På nogle flytyper må transportboksen ikke være større end 247 cm/97 tommer (l + b + h). Kontakt dit rejsebureau, eller ring til os og spørg om råd.
 • Dit kæledyr ikke rejser på samme flyvning som dig.
 • Dit kæledyr rejser til et land, hvis myndigheder kun tillader transport af dyr som fragt.


For at transportere dit kæledyr som fragt skal du kontakte en specialiseret fragtagent. Du kan finde en liste over fragtagenter i Holland på AIR FRANCE-KLM Cargos hjemmeside.

Gå til AIR FRANCE-KLM Cargo (kun på engelsk)
Eller du kan læse mere på hjemmesiden for International Pet and Animal Transportation Association (internationalt forbund for transport af kæledyr og dyr)

Rejsedokumenter og sundhedsattester

Vi anbefaler, at du kontakter afrejse- og destinationslandets ambassader for at finde ud af, hvilke dokumenter, der kræves, og hvilke regler, der gælder for transport af dit kæledyr.

Find yderligere rejseinformation på følgende hjemmesider:

Der gælder særlige regler for hjælpehunde, der er trænet til at hjælpe passagerer med handicap eller redningsfolk. Du kan anmode om yderligere information fra KLM Cares.

I lufthavnen bruger vi en kontrolliste til dit kæledyr, rejsedokumenter og transportboks.

Læs lufthavnens kontrolliste til kæledyr
Læs mere om KLM Cares

Før afgang

Forbered dit kæledyr på at rejse:

 • Giv dit kæledyr fem dage til at vænne sig til transportboksen før rejsen.
 • Lad ikke dit kæledyr drikke eller spise 4 timer før afgang.
 • Giv ikke dit kæledyr beroligende midler. Dets temperatur kan falde under flyvningen, og det vil få brug for længere tid til at vænne sig til de nye omgivelser.


Check-in processen for kæledyr kan tage lidt tid. Vi anbefaler, at du ankommer til lufthavnen 3 timer før den planlagte afgang, og at du medbringer en udfyldt formular til transport af dit kæledyr som bagage, der skal checkes ind.

Download formularen til transport af dit kæledyr som bagage, der skal checkes ind(PDF, 72KB) (kun på engelsk)
Læs lufthavnens kontrolliste til kæledyr

Priser

Prisen afhænger af destinationen. Hvis dit kæledyr rejser som bagage, der skal checkes ind, og transfer i Amsterdam Schiphol-lufthavnen varer 2 timer eller mere, skal du betale yderligere EUR 150 (eller USD/CAD 200) til dækning af dyrets pleje under transfer.

På dyrehotellet giver vi det noget at spise og drikke, hunde vil blive luftet, og katte vil få en ren kattebakke, mens de opholder sig i en større transportboks.

Reservation skal ske pr. telefon eller via Min Rejse mindst 48 timer i forvejen.

Se gebyr for transport af dit kæledyr afhængigt af KLM-flyvningen

Læs mere om dyrehotellet på hjemmesiden for AIR FRANCE KLM CARGO 

Travelling with pets

Ofte stillede spørgsmål

Tilbage til toppen
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com