Særlig assistance af KLM CARES

Hvis du har brug for hjælp i lufthavnen, eller hvis du rejser med medicinsk udstyr, er KLM CARES klar til at hjælpe dig. Kontakt os angående særlig assistance!

Anmodning om særlig assistance

Kontakt KLM CARES, hvis du ønsker at:

 • Arrangere assistance i lufthavnen under boarding, udstigning af flyet og/eller transfer
 • Medbringe din egen (elektriske) kørestol (scooter), gangstativ eller krykker eller bruge en kabinekørestol
 • Medbringe medicinsk specialudstyr (maks. 2 genstande pr. passager)
 • Medbringe din servicehund i kabinen
 • Benyt en udvidet benstøtte til et ben, der skal blive i horisontal position (i gips). På KLM-flyvninger inden for Europa skal der reserveres 2 ekstra pladser på Economy Class. På interkontinentale KLM-flyvninger skal du rejse på Business Class.

Sådan anmoder du om særlig assistance

Vigtigt inden afgang

 • Du skal anmode om særlig assistance (og reservere din flybillet) senest 48 timer før afgang. Hvis dit fly flyves af en af vores partnere, bedes du anmode dette flyselskab om særlig assistance. KLM transporterer din egen kørestol (scooter) eller gangstativ - gratis.
 • Du skal checke ind i lufthavnen mindst en halv time før det anbefalede check-in tidspunkt. Hvis du flyver fra Amsterdam Airport Schiphol, bedes du checke ind ved skranke 16. Hvis du bruger en elektrisk kørestol, bedes du checke ind 1 time tidligere.
 • Gå venligst til gaten på det tidspunkt, der er angivet på boarding passet.
 • Du skal være klar over, at KLM-besætningen ikke kan yde assistance på alle tidspunkter under rejsen. Sørg for, at du har nogen at rejse med, hvis du har brug for assistance under hele rejsen.
Se videoerne, hvis du vil vide mere om særlig assistance ved din afgang og ankomst og overførsel ved Amsterdam Airport Schiphol.

Medbring din egen kørestol

Sørg venligst for at kontakte os mindst 48 timer før din afgang, hvis du medbringer din egen kørestol. Vi undersøger mulighederne og reserverer for dig med det samme. Antallet af (elektriske) kørestole, som vi kan transportere, er begrænset.

Din kørestol skal transporteres som bagage, der skal checkes ind, i oprejst position for at forebygge skader og batterilæk.

Maksimal størrelse og vægt for kørestole pr. flytype:


flytypeMaks. størrelse
(h x b x l)
Maks. vægt
Boeing 777, 747, 787 og Airbus 330149 x 139 x 152 cm / 58,5 x 54,5 x 59,5 tommerIngen maks. vægt
Boeing 737-700,
- 800 og -900
85 x 113 x 112 cm / 33,5 x 44,5 x 44 tommer150 kg / 331 pund
Embraer 190 &
Fokker 70
69 x 100 x 69 cm / 27 x 39,5 x 27 tommer150 kg / 331 lbs


Faciliteter om bord

 • Sammenklappelig kørestol om bord: Tilgængelig på alle KLM- og KLM Cityhopper-fly.
 • Toiletfaciliteter: der er kørestolsvenlige toiletter til rådighed på alle KLM’s Boeing 777-, Boeing 787- og Airbus A330-fly. Vores Boeing 737-, Boeing 747-, Embraer 190- og Fokker 70-fly har et foldegardin til udvidelse af toiletpladsen. Vores personale vil hjælpe dig med at finde vej til og fra toilettet. Desværre kan vi ikke assistere dig inde på selve toilettet.
 • Toilethåndtag: toiletterne om bord på alle vores KLM-fly er udstyret med toilethåndtag.
 • Bevægelige armlæn: på alle vores fly har vi et antal gang- og midterpladser med bevægelige armlæn, så du nemmere kan indtage din plads. Antallet og placeringen af gangpladserne med bevægelige armlæn kan variere alt efter flytypen.
 • Særlige pladsløsninger, såsom en ortopædisk siddeenhed, vil altid blive gennemgået af vores afdeling for flysikkerhed for at se, om pladsløsningen overholder flysikkerhedsregulativerne som defineret af FAA og/eller EASA. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det desværre ikke medbringes om bord. Foretag venligst din anmodning mindst 2 hverdage før afgang ved at ringe til KLM CARES.

Medicinske informationsformularer

Hvis én af nedenstående beskrivelser gælder for dig, bedes du konsultere din læge, inden du rejser. I nogle tilfælde skal du og dit rejsebureau udfylde den medicinske informationsformular A  (PDF, 295KB), og din læge skal udfylde og underskrive den medicinske informationsformular B  (PDF, 952KB). Sørg for, at KLM modtager disse senest 48 timer før afgang.

 • Passagerer, der lider af en smitsom sygdom
 • Passagerer, som på grund af sygdom eller en fysisk lidelse, potentielt kan påvirke andre passagerers og/eller personalets komfort og velbefindende, eller passagerer, som har en lidelse, der kan udgøre en risiko for flyets sikkerhed eller tidsplan
 • Passagerer, som har brug for lægehjælp, eller som er afhængige af bestemt medicinsk udstyr under flyrejsen
 • Passagerer, som har en lidelse, der kan medføre en livstruende situation, eller af hensyn til sikkerheden kan kræve særlig lægehjælp under flyrejsen
 • Passagerer, som har brug for personlig pleje under flyrejsen (under måltiderne, på toilettet, osv.), og som rejser uden en rejseledsager
 • Passagerer, der ikke kan bruge deres plads i normal, opret position.

Bærbar iltkoncentrator

Du må tage din batteridrevne bærbare iltkoncentrator med om bord, hvis den er EASA-/FAA-godkendt. For at kunne benytte din egen bærbare iltkoncentrator om bord skal du sørge for at bestille transport af den senest 48 timer før afgang ved at ringe til KLM CARES.

Check venligst ind ved skranken i lufthavnen, hvis du medbringer din egen bærbare iltkoncentrator.

Batterier til en bærbar iltkoncentrator

Desværre kan vi ikke garantere for strømforsyningen om bord, og du er derfor nødt til at medbringe tilstrækkeligt med fuldt opladede batterier. Baseret på producentens angivelse af den beregnede batterilevetid i timer, mens apparatet er i brug, samt de oplysninger, du har fået af din læge, skal batterierne kunne holde mindst 150 % af den forventede, maksimale varighed af flyv. Batterierne skal gemmes under dit sæde.

 • Litiummetal- eller litiumlegeringsbatterier kan indeholde op til 2 gram litium
 • Litium-ion-batterier kan have en watt-/time-klassificering på op til 100 watt/time

Du kan finde watt-/time-klassificeringen på batteriet eller i brugervejledningen. Ekstra batterier skal opbevares særskilt for at forhindre kortslutning, f.eks. ved at tape polerne til eller lægge dem i plasticposer hver for sig.

Kontakt KLM CARES