Særlig assistance af KLM CARES

Hvis du har brug for hjælp i lufthavnen, eller hvis du rejser med medicinsk udstyr, er KLM CARES klar til at hjælpe dig. Kontakt os angående særlig assistance!

Anmodning om særlig assistance

Kontakt KLM CARES, hvis du ønsker at:

 • Arrangere assistance i lufthavnen under boarding, udstigning af flyet og/eller transfer
 • Medbringe din egen (elektriske) kørestol (scooter), gangstativ eller krykker eller bruge en kabinekørestol
 • Medbringelse af særligt medicinsk udstyr: Du bedes altid kontakte KLM CARES, når du rejser med medicinsk udstyr i håndbagagen eller i bagage, der skal checkes ind, selvom du ikke anvender udstyret ombord
 • Medbringe din servicehund i kabinen
 • Benyt en udvidet benstøtte til et ben, der skal blive i horisontal position (i gips). På KLM-flyvninger inden for Europa skal der reserveres 2 ekstra pladser på Economy Class. På interkontinentale KLM-flyvninger skal du rejse på Business Class.

Sådan anmoder du om særlig assistance

 • Anmod om særlig assistance nu, og log ind i Min Rejse
 • Se de lokale KLM CARES-telefonnumre

 • Du kan også sende os en e-mail til KLMCARES@klm.nl, ringe til os på +800 55622737 (der kan blive opkrævet gebyrer) eller i Holland (gratisnummer) på 0800 55622737 (mellem kl. 6.00 og 22.00).

Vigtigt inden afgang

 • Du skal anmode om særlig assistance (og reservere din flybillet) senest 48 timer før afgang. Hvis dit fly flyves af en af vores partnere, bedes du anmode dette flyselskab om særlig assistance. KLM transporterer din egen kørestol (scooter) eller gangstativ - gratis.
 • Du skal checke ind i lufthavnen mindst en halv time før det . Hvis du flyver fra Amsterdam Airport Schiphol, bedes du checke ind ved skranke 16. Hvis du bruger en elektrisk kørestol, bedes du checke ind 1 time tidligere.
 • Gå venligst til gaten på det tidspunkt, der er angivet på boarding passet.
 • Du skal være klar over, at KLM-besætningen ikke kan yde assistance på alle tidspunkter under rejsen. Sørg for, at du har nogen at rejse med, hvis du har brug for assistance under hele rejsen.
Se videoerne, hvis du vil vide mere om særlig assistance ved din afgang og ankomst og overførsel ved Amsterdam Airport Schiphol.

Medbring din egen kørestol

Sørg venligst for at kontakte os mindst 48 timer før din afgang, hvis du medbringer din egen kørestol. Vi undersøger mulighederne og reserverer for dig med det samme. Antallet af (elektriske) kørestole, som vi kan transportere, er begrænset.

Din kørestol skal transporteres som bagage, der skal checkes ind, i oprejst position for at forebygge skader og batterilæk.

Maksimal størrelse og vægt for kørestole pr. flytype:


flytypeMaks. størrelse
(h x b x l)
Maks. vægt
Boeing 777, 747, 787 og Airbus 330149 x 139 x 152 cm / 58,5 x 54,5 x 59,5 tommerIngen maks. vægt
Boeing 737-700,
-800 og -900
85 x 113 x 112 cm / 33,5 x 44,5 x 44 tommer150 kg / 331 pund
Embraer 190 &
Fokker 70
70 x 100 x 120 cm / 27,5 x 39,5 x 47 tommer150 kg / 331 pund


Faciliteter om bord

 • Sammenklappelig kørestol om bord: Tilgængelig på alle KLM- og KLM Cityhopper-fly.
 • Toiletfaciliteter: der er kørestolsvenlige toiletter til rådighed på alle KLM’s Boeing 777-, Boeing 787- og Airbus A330-fly. Vores Boeing 737-, Boeing 747-, Embraer 190- og Fokker 70-fly har et foldegardin til udvidelse af toiletpladsen. Vores personale vil hjælpe dig med at finde vej til og fra toilettet. Desværre kan vi ikke assistere dig inde på selve toilettet.
 • Toilethåndtag: toiletterne om bord på alle vores KLM-fly er udstyret med toilethåndtag.
 • Bevægelige armlæn: på alle vores fly har vi et antal gang- og midterpladser med bevægelige armlæn, så du nemmere kan indtage din plads. Antallet og placeringen af gangpladserne med bevægelige armlæn kan variere alt efter flytypen.
 • Særlige pladsløsninger, såsom en ortopædisk siddeenhed, vil altid blive gennemgået af vores afdeling for flysikkerhed for at se, om pladsløsningen overholder flysikkerhedsregulativerne som defineret af FAA og/eller EASA. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det desværre ikke medbringes om bord. Foretag venligst din anmodning mindst 2 hverdage før afgang ved at ringe til KLM CARES.

   

Medicinske informationsformularer

Hvis en af beskrivelserne nedenfor gælder for dig, skal du kontakte din læge før afrejse. I nogle tilfælde skal du og dit rejsebureau udfylde den medicinske informationsformular A, og din læge skal udfylde og underskrive den medicinske informationsformular B. Sørg for, at KLM modtager disse senest 48 timer før afgang.

 • Passagerer, der lider af en smitsom sygdom.
 • Passagerer, som på grund af sygdom eller en fysisk lidelse udviser adfærd, der potentielt kan påvirke andre passagerers/personalets velbefindende, eller som kan udgøre en risiko for flyets sikkerhed eller tidsplan.
 • Passagerer, som har brug for lægehjælp, eller som er afhængige af bestemt medicinsk udstyr under flyrejsen.
 • Passagerer, som har en lidelse, der kan medføre en livstruende situation, eller af hensyn til sikkerheden kan kræve særlig lægehjælp under flyrejsen.
 • Passagerer, som har brug for personlig omsorg under flyrejsen (under måltidet, på toiletbesøg, osv.), og som rejser uden en rejseledsager.
 • Passagerer, der ikke kan bruge flyets pladser i normal, opretsiddende position.

Bærbar iltkoncentrator

Kun bærbare iltkoncentratorer, som er batteridrevne eller iltkoncentratorer, som er både batteridrevne og kører på nettoeffekt, er tilladt til brug ombord. For at kunne anvende din egen bærbare iltkoncentrator om bord, skal du sørge for at reservere transport af din bærbare iltkoncentrator mindst 2 hverdage før afgang ved at ringe til KLM CARES.

Batterier til en bærbar iltkoncentrator

Desværre kan vi ikke garantere for strømforsyningen om bord, og du er derfor nødt til at medbringe tilstrækkeligt med fuldt opladede batterier. Baseret på producentens angivelse af den beregnede batterilevetid i timer, mens apparatet er i brug, samt de oplysninger, du har fået af din læge, skal batterierne kunne holde mindst 150 % af den forventede, maksimale varighed af flyv. Batterierne skal gemmes under dit sæde. Ekstra batterier er kun tilladt i håndbagagen, aldrig i din bagage, der skal checkes ind.

 • Litiummetal- eller litiumlegeringsbatterier kan indeholde op til 2 gram litium
 • Litium-ion-batterier kan have en watt-/time-klassificering på op til 100 watt/time

Du kan finde watt-/time-klassificeringen på batteriet eller i brugervejledningen. Ekstra batterier skal opbevares særskilt for at forhindre kortslutning, f.eks. ved at tape polerne til eller lægge dem i plasticposer hver for sig.


Kontakt KLM CARES