Pas og visum

Find ud af, hvilke rejsedokumenter du har brug for plus andre vigtige oplysninger om at besøge dit destinationsland.

Hvilke rejsedokumenter har jeg brug for?

Hvert land har sine egne regler for besøgende af forskellige nationaliteter. Herunder kan du finde en angivelse af de generelle regler, der kan gælde. For detaljeret og opdateret information, der er relevant for din rejse, anbefaler vi dig altid at tjekke rejsedokumenter og råd om sundhed og at udfylde de obligatoriske felter.

Se, hvilke rejsedokumenter du har brug for

Se din rejse

Hvordan du ansøger om dit visum

Rejser du med afgang fra Australien, Belgien, Canada, Frankrig, Tyskland, Holland, Singapore, Spanien, Schweiz, Storbritannien eller USA? Hvis visum kræves kan du ansøge online via Min Rejse og lade vores partner CIBT tage sig af din ansøgning fra start til slut mod et gebyr. Eller også kan du selv arrangere det via de relevante myndigheder.

Log ind på Min rejse

Nogle vigtige rejsekrav

  • Gyldigt ID er obligatorisk for Frankrig:

På grund af sikkerhedssituationen i Paris og den undtagelsestilstand, der er erklæret i Frankrig, kræver myndighederne, at du er i besiddelse af et gyldigt identifikationsdokument, når du rejser til, fra eller via alle lufthavne i Frankrig. For eksempel regnes et kørekort ikke for at være et gyldigt identifikationsdokument.

  • Ændring af indrejseregler i Canada:

Rejsende til eller via Canada skal fremvise en Elektronisk rejsegodkendelse (eTA) før ombordstigning på flyet. Selvom det ikke er påkrævet før den 1. oktober 2016, så anbefaler vi, at du ansøger om eTA online via de canadiske myndigheders hjemmeside. Denne regel gælder ikke dokumentindehavere fra USA eller rejsende med gyldigt visum til Canada. 

  • Rejser til USA:
Hvis du rejser til USA, så kan særlige regler gælde. Udover visum og pas, så skal rejsende også forsyne forhåndsinformation om passagerer og også anmode om ESTA-rejsegodkendelse afhængigt af deres nationalitet. Sørg for at du arrangerer dette i god tid før du starter din rejse. 


Læs mere om rejser til USA>
 

  • API - forhåndsinformation om passagerer:
Myndighederne i mange lande kræver, at vi indsamler forskellige personlige oplysninger om vores passagerer. Vi vil bede dig om at give os disse oplysninger, hvis de er nødvendige for din rejse. Vi anbefaler at du indtaster din API-information online i Min Rejse. Dette vil gøre din check-in proces nemmere. Du kan også give os dine API-oplysninger via dit rejsebureau.

API-dataene omfatter oplysninger i den maskinlæsbare del i passet:
  • Efternavn og fornavn
  • Fødselsdato, køn og nationalitet
  • Pasnummer, udstedelsesland og udløbsdato
  • Bopælsland og midlertidig adresse, hvor du vil opholde dig (kun for rejser til USA), inklusive husnummer, gade, by, forkortelse af navnet på staten og postnummeret.


Indtast API-informationen i Min Rejse>