Rejse til USA

Når du rejser til USA, gælder der særlige regler. En af disse regler er, at flyselskaber skal indsamle personlig information fra alle passagerer. Hvis du ikke skal have et visum, så skal du have noget andet: en elektronisk rejsegodkendelse.

Bagage til/fra USA

 • Ved flyvninger fra Amsterdam Airport Schiphol eller fra Paris – Charles de Gaulle til destinationer i USA eller Canada skal alle batteridrevne elektroniske enheder i håndbagagen gennemgå en ekstra kontrol. Enhederne skal ved gaten tages ud af deres etuier eller tasker og tændes, så man kan se, at de fungerer.
 • Det er ikke tilladt at medbring printerpatroner med en vægt på 453 gram eller mere i din bagage på flyvninger til USA. Dette gælder for både håndbagage og check-in bagage.
 • Da det er nødvendigt at undersøge bagage for sprængstoffer, må du ikke låse din bagage, der skal checkes ind, medmindre du anvender en TSA-godkendt lås. Du kan købe disse låse i mange butikker, som sælger kufferter.

Når du booker fly

Ifølge USAs Secure Flight-politik skal flyselskaber registrere nogle personlige informationer om dig, når du booker dit fly. Denne Secure Flight-information omfatter køn, fødselsdato og for- og efternavn, nøjagtigt som angivet i dit pas.

Vi er forpligtet til at videregive disse informationer om alle vores passagerer til USAs Transportation Security Administration ( TSA) mindst 72 timer før afgang. Hvis du booker dit fly inden for 72 timer før afgang, sender vi dig Secure Flight-informationen på tidspunktet for din booking.

For at forebygge yderligere omkostninger og for at sikre, at du har tilladelse til at boarde dit fly, bedes du give os denne Secure Flight-information til tiden. Hvis du booker dit fly via et rejsebureau, skal du sørge for at opgive denne information til dit rejsebureau til tiden.

Vi skal også bruge dine Secure Flight-data, hvis du ønsker at checke ind online eller ved en selvbetjeningsmaskine i lufthavnen.

Du vil muligvis skulle anmode om en elektronisk rejsegodkendelse (ESTA), og du skal opgive Advance Passenger Information ( API). Læs mere nedenfor.

Elektronisk rejsegodkendelse

Rejsende med bopæl i lande under Visa Waiver-programmet kan rejse til USA uden visum. De skal dog ansøge om en supplerende rejsegodkendelse (ESTA). Uden ESTA-rejsegodkendelse vil disse rejsende ikke blive tilladt om bord på deres fly til USA.

Passagerer fra alle lande skal have en ESTA-rejsegodkendelse for at kunne checke ind online eller ved en selvbetjeningsmaskine i lufthavnen ved flyvninger til USA.
Du kan enten ansøge om ESTA direkte eller lade vores partner CIBT håndtere det hele mod et mindre gebyr.

Læs mere om ESTA og lande, der er omfattet af Visa Waiver-programmet

Hurtigere grænsekrydsning (Global Entry)

KLM YouTube

Hvis du rejser mellem Holland og USA, kan du spare meget tid i lufthavnen. Ved at ansøge om Global Entry kan du undgå at stå i kø til paskontrol og at udfylde immigrations- og toldformularer.

Du kan ansøge om Global Entry via FLUX hvis du er hollandsk eller amerikansk statsborger.

Læs mere om hurtigere grænsekrydsning med Global Entry

Dokumentationstjek før afgang

Hvis du rejser fra Amsterdam Airport Schiphol til USA på en flyvning med Delta Air Lines , skal du igennem en dokumentationskontrol på vej til afgangsgaten som nævnt på dit boarding pass. Ved den centrale sikkerhedskontrol vil du modtage det præcise gatenummer. Indberegn venligst ekstra tid til denne kontrol.

Pas

Alle rejsende til USA skal have et e-pas, som kan aflæses af en maskine (kaldes også MRP, eller et maskinaflæseligt pas). Afhængigt af hvor og hvornår passet blev udstedt, skal det have et digitalt foto og indbygget chip.

Hvis du har et midlertidigt pas eller et nødpas, som ikke er et e-pas, kan du ikke rejse under Visa Waiver-programmet. I det tilfælde skal du ansøge om et visum til din rejse til USA.

API (Advance Passenger Information)

Hvis du rejser til USA, skal vi indsamle forskellige personlige informationer. Vi anbefaler, at du opgiver Advance Passenger Information ( API) så tidligt som muligt ved at:

 • tage kontakt til din rejseagent
 • benytte Min Rejse
 • angive det under online check-in fra 24 timer før til 1 time før afgang
 • angive det ved en selvbetjeningsmaskine til check-in i lufthavnen.


Hvis du rejser fra en lufthavn, hvor du kun kan checke ind ved skranken, registrerer vores personale informationerne i dit pas.

Du kan også downloade API-formularen, inden du rejser. API omfatter:

 • Efternavn og fornavn
 • Fødselsdato og køn
 • Pasnummer
 • Passets udstedelsesland
 • Passets udløbsdato
 • Nationalitet
 • Bopælsland
 • Den midlertidige adresse, hvor du skal bo. Denne adresse skal omfatte husnummer, gade, by, forkortelse for staten og postnummer.


Du behøver ikke opgive den midlertidige adresse, hvis:

 • Du officielt bor i USA.
 • Du på din hjemrejse skal med et transferfly fra USA til et land uden for USA, og dit transfer-ophold varer 8 timer eller mere. Når du udfylder din adresse, skal du skrive "Transit to Non-US country" og flynummeret til den sidste del af din rejse.
 • Du skal på cruise. Når du udfylder adressen, skal du skrive: "Transit to Cruise Line" og angive navnet på skibet og den by og stat, hvorfra dit cruise starter.
 • Du skal rejse gennem USA i en autocamper. Angiv dit planlagte opholdssted, hvis det er muligt.


Download Advance Passenger Information-formularen  (findes kun på engelsk)
Se check-in muligheder per udrejselufthavn