KLM:n toimintasuunnitelma

Haluamme siirtyä nykyisistä lyhyen aikavälin ratkaisuista, joita ovat CO2-päästöjen vähentäminen ja energian säästäminen, pitkän aikavälin ratkaisuihin, joihin sisältyvät uusien lentokoneiden sekä puhtaampien ja kestävämpien polttoaineiden kehittely tulevaisuuden varalle.

CO2:n vähentäminen

Lentokaluston uusiminen. – KLM on uusinut kalustonsa mannertenvälisillä reiteillä. Uusimmat Boeing 777- ja Airbus A330 -koneemme kuluttavat jopa 25 % vähemmän polttoainetta kuin edeltäjänsä. Sen lisäksi otimme Cityhopper-lennoilla käyttöön 10 % vähemmän polttoainetta kuluttavat Embraer-suihkukoneet.

Siipien parannukset – Kaikissa KLM:n uuden sukupolven 737-lentokoneissa on pystysuorat kärjet. Nämä siivekkeet parantavat aerodynamiikkaa, mikä puolestaan säästää polttoainetta ja vähentää CO2-päästöjä noin 3 %.

Lentokoneiden viisas käyttö – lentokoneiden tehokkaampi käyttö säästää polttoainetta. Esimerkiksi kesän vilkkaimpana aikana lennätämme matkustajia suurella 737-koneella Venetsiaan. Talvisaikaan, kun lentomatkustajia on vähemmän, otamme käyttöön pienemmän Fokker 70 -koneen.

Tehokkaampi moottorin puhdistus – Puhdas moottori käyttää vähemmän polttoainetta ja vähentää näin CO2-päästöjä. Moottorin pesu kuuluu nyt tavallisiin huoltorutiineihimme.

Tulevaisuuden lentokone – KLM tukee Delft University of Technology -yliopiston uuden 50 % tehokkaamman ja hiljaisemman lentokoneen kehittämisprojektia. Sen pitäisi olla valmis lentämään vuoteen 2025 mennessä.

CO2:n kontrollointi

Fuel nozzle

Päästökauppajärjestelmä.– KLM tukee EU:n päästökauppajärjestelmää, jossa päästöoikeuksia voidaan ostaa ja myydä myös ilmailualalla. Järjestelmän taustalla on ajatus siitä, että saastuttaja maksaa toiminnastaan, mikä voisi toimia todellisena houkuttimena päästöjen rajoittamiseksi.

.Yhtenäinen eurooppalainen ilmatila.– KLM edistää yhtenäisen yleiseurooppalaisen liikenteenvalvontaviranomaisen perustamista, jotta reitit voitaisiin suunnitella entistä tehokkaammin. Suoremmat lennot kohteesta A kohteeseen B ilman kiertoreittejä voisivat vähentää päästöjä jopa 12 %.

CO2:n kompensointi

CO2-neutraali kasvu – KLM tekee yhteistyötä Maailman luonnonsäätiön Hollannin rahaston kanssa toimiakseen hyvänä esimerkkinä ja todistaakseen, että ilmailuala voi toimia toisin. Tämä on johtanut yhtiömme lupaukseen saada aikaan CO2-neutraalia kasvua, minkä aiomme toteuttaa vähentämis- ja kompensointiohjelmallamme. Mikään muu suuri lentoyhtiö ei ole vielä ottanut vastaavaa askelta.

Hiilidioksidin kompensaatio – Odottaessamme aikoja, jolloin CO2-päästöt voidaan välttää kokonaan, vähennämme palvelujemme vaikutusta ilmastoon parhaalla tavalla: kompensoimalla CO2-päästöjä.

Gold Standard -projektit – Maailman luonnonsäätiö suosii Gold Standard -projekteja päästöjen kompensoimisessa rahoittamalla pääasiassa kehitysmaiden uusiutuvan energian projekteja. Säätiön suosituksia noudattaen KLM hyväksyy vain Gold Standardin hyväksymät projektit.

CO2 ZERO – Matkustajille tarjoamamme kompensaatiopalvelu on helppokäyttöinen ja huipputehokas keino vähentää ilmailualan CO2-päästöjä. Se tarjoaa matkustajille myös helpoimman, tehokkaimman ja edullisimman vaihtoehdon lentää CO2-neutraalisti.