KLM:n yksityisyydensuoja

Tässä yksityisyydensuojassa selitämme miten keräämme ja käytämme henkilökohtaisia tietojasi. Tämä yksityisyydensuoja pätee kaikkeen henkilökohtaiseen tietoosi, jota käsittelemme, kun matkustat kanssamme, ostat tai käytät palveluitamme, vierailet verkkosivuillamme, käytät mobiilisovelluksiamme tai olet muutoin tekemisissä kanssamme. Olemme jakaneet tämän yksityisyydensuojan eri osiin. Ole hyvä ja klikkaa haluamaasi kohtaa, niin saat lisätietoja.

1. Keitä olemme

Olemme Koninklijke Luchtvaart Maatschappij NV (toiselta nimeltämme KLM Royal Dutch Airlines tai KLM), hollantilainen lentoyhtiö, jonka toimistot sijaitsevat osoitteessa Amsterdamseweg 55, 1182 GP Amstelveen, Alankomaat.

KLM on osa AIR FRANCE KLM -ryhmää. Lisätietoja saat, kun vierailet verkkosivuillamme kohdassa Tietoja KLM:stä.

KLM on vastuussa tässä yksityisyydensuojassa kuvailtujen henkilötietojesi keräämisestä ja käytöstä. Kanta-asiakasohjelmamme Flying Blue ja BlueBiz toteutetaan yhteistyössä Air Francen kanssa.

Tarjoamme kanta-asiakasohjelmiamme, Flying Blue ja BlueBiz, yhdessä yritysryhmäämme kuuluvan Air Francen kanssa. KLM ja Air France ovat yhdessä vastuussa henkilötietojesi käsittelystä näiden ohjelmien puitteissa. Jos sinulla on näiden ohjelmien suhteen kysyttävää, huomautettavaa tai valitettavaa henkilötietojesi käsittelyä koskien, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa KLMPrivacyOffice@klm.com  tai voit ottaa yhteyttä Air Franceen.

2. Henkilötietotyypit, joita käsittelemme

2.1. Yleistä. Saatamme kerätä ja käsitellä seuraaviin kategorioihin kuuluvia henkilötietoja:

a. Nimi, passin numero ja muut henkilökohtaiset tiedot
Saatamme tallentaa esimerkiksi nimesi, tittelisi, sukupuolesi, syntymäaikasi, kansallisuutesi, asuinmaasi ja passin numerosi.

b. Yhteystietosi ja henkilökohtaiset tili- tai rekisteröitymistietosi
Yhteystietoihisi saattavat lukeutua osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Kun luot henkilökohtaisen tilin tai rekisteröidyt palveluun, saatamme tallentaa kirjautumistietosi ja muut henkilötiedot, jotka annat tililläsi tai rekisteröitymislomakkeessa. Liikematkustajista saatamme kerätä myös tietoja koskien heidän yritystään, kuten sen nimen tai kotipaikan.

c. Varaus- ja ostotietosi
Kun teet varauksen tai varaat lennon meiltä, käsittelemme tietojasi varauksiasi koskien. Näihin tietoihin saattavat kuulua lentosi yksityiskohdat, hinnat ja varausten päivämäärä. Tämän lisäksi käsittelemme tietoja suhteessa muihin palveluihin (esim. korotukset ja lisämatkatavarat) ja tuotteisiin, joita ostat (esim. KLM:n verkkokaupan kautta).

d. Tiedot matkajärjestelyistäsi
Kun matkustat kanssamme, käsittelemme matkaasi koskevia tietoja. Näihin kuuluvat mm. aikataulutiedot, lähtöselvitys (verkossa), tarkastuskortti (mobiili) ja matkakumppanisi. Saatamme myös tallentaa tietoa tarvitsemistasi lääkkeistä tai ruokavaliopyynnöistä tai jos tarvitset lisäapua.

e. Kanta-asiakastietosi koskien kanta-asiakasohjelmiamme, kuten Flying Blueta ja BlueBizia
Kun liityt kanta-asiakasohjelmaamme, käsittelemme tiedot koskien kanta-asiakasnumeroasi, maileja, luottotietoja, palkintoja ja etuja, kanta-asiakastasoa ja muita jäsenyyttä koskevia tietoja.

f. Yhteydenpito kanssamme
Kun lähetät meille sähköpostia tai chattaat verkossa tai sosiaalisen median kautta kanssamme, tallennamme kyseiset keskustelut. Kun soitat asiakastukeemme, rekisteröimme kysymyksesi tai valituksesi tietokantaamme. Saatamme myös nauhoittaa puheluita koulutustarkoituksiin tai estämään mahdollisia petoksia.

g. Tiedot, jotka keräämme, kun käytät verkkosivustojamme, sovelluksiamme tai muuta digitaalista mediaa
- Kun vierailet sivustollamme tai käytät sovelluksiamme, saatamme tallentaa IP-osoitteesi, käyttämäsi selaimen, käyttöjärjestelmäsi, ohjaavan verkkosivuston, miten selaat sivustoa ja käytät sovellusta.
- Saatamme vastaanottaa automaattisen ilmoituksen, kun avaat uutiskirjeen tai klikkaat uutiskirjeessä olevaa linkkiä.
- Luvallasi voimme myös tallentaa sijaintitietosi.
- Voit myös antaa meille luvan päästä käsiksi tiettyihin puhelimeesi tallennettuihin tietoihin (esim. kuvat ja yhteystiedot). Katso lisätietoja alta (evästeet).

h. Tiedot liittyen sosiaaliseen mediaan
Riippuen sosiaalisen median asetuksistasi saatamme saada tietoja käyttämältäsi sosiaalisen median tarjoajalta. Kun kirjaudut palveluumme käyttämällä sosiaalisen median tiliä, saamme tiedot sosiaalisen median profiilistasi. Näihin tietoihin sisältyvät yhteystietosi, kiinnostuksen kohteesi ja yhteystietosi koskien muita henkilöitä. Jos haluat lisätietoja siitä, mitä tietoja saamme sosiaalisen median tarjoajaltasi ja kuinka voit muuttaa asetuksia, ole hyvä ja tutustu tarjoajasi verkkosivustoon ja heidän yksityisyydensuojaansa.

i. Tiedot, jotka itse jaat kanssamme
Voit jakaa tietoa kanssamme esimerkiksi silloin, kun jätät kommentin meille Facebookissa, täytät asiakaskyselyn tai osallistut kilpailuun.

2.2. Arkaluontoiset tiedot. Tietyn tyyppisiä tietoja, joita keräämme, voidaan pitää arkaluontoisina henkilökohtaisina tietoina Hollannin tietosuojalakien mukaan. Näitä ovat mm. tiedot etnisestä taustasta, uskonnosta ja terveydestä.

- Yleistä. Meidän on mahdollisesti kerättävä, käytettävä ja jaettava näitä tietoja kolmansien osapuolten kanssa niihin tarkoituksiin, jotka on kuvailtu tässä yksityisyydensuojassa. Pidämme rekisteriä esimerkiksi sellaisista matkustajista, joilta on löytynyt laittomia huumausaineita tai jotka ovat vaarantaneet turvallisuutta jotenkin.
- Jakamasi tiedot. Voit myös jakaa kanssamme tietoja esimerkiksi silloin, kun pyydät tietynlaista lääkinnällistä apua tai jos olet pyytänyt lupaa lentää jostain tietystä terveydentilasta huolimatta tai jos olet pyytänyt tietynlaista erikoisateriaa, joka vastaa uskonnollista vakaumustasi. Antamalla meille henkilökohtaisia tietoja, joita voidaan pitää arkaluontoisina, hyväksyt sen, että voimme kerätä, käyttää ja jakaa kyseistä tietoa kolmansien osapuolten kanssa tämän yksityisyydensuojan mukaisesti. Jos peruutat hyväksyntäsi, emme ehkä voi tarjota sinulle palveluja tai osaa niistä sellaisina kuin niitä pyysit. Otathan huomioon, että tällaisessa tapauksessa et voi peruuttaa etkä saada palautusta mistään jo maksetuista maksuista.

2.3. Evästeet ja muut samankaltaiset teknologiat. Kun käytät verkkosivustoamme tai mobiilisovelluksiamme, keräämme tietoja evästeiden ja muiden samanlaisten teknologioiden kautta. Lisätietoja saat lukemalla evästekäytännöistämme käyttämälläsi verkkosivustolla tai käyttämässäsi mobiilisovelluksessa.

2.4. Tietyt palvelut, sovellukset tai tapahtumat. Tiettyjä palveluita, sovelluksia tai tapahtumia varten saatamme kerätä myös muita tietoja ja käyttää niitä erilaisiin tarkoituksiin kuin mitä tässä yksityisyydensuojassa on kuvailtu. Tiedotamme tästä sinulle, kun rekisteröidyt palveluun tai tapahtumaan tai kun lataat sovelluksen.

3. Kuinka keräämme tietojasi

KLM voi saada henkilötietojasi monella eri tapaa, kuten silloin, kun varaat lennon, rekisteröidyt kanta-asiakasohjelmaamme, käytät sovelluksiamme, olet meihin yhteydessä sosiaalisessa mediassa tai tilaat uutiskirjeemme.

Voimme myös saada sinua koskevia henkilökohtaisia tietoja ryhmäämme kuuluvilta yrityksiltä, kumppaneiltamme tai palveluntarjoajiltamme.

Jos esimerkiksi käytät kolmannen osapuolen järjestelmää lennon etsimiseen ja varaamiseen, saatamme saada yhteystietosi kyseiseltä palveluntarjoajalta. Kun ostat palveluita kanta-asiakasohjelmaamme kuuluvilta kumppaneilta, he jakavat kanssamme tiedot ansaituista maileistasi. Riippuen sosiaalisen median asetuksistasi saatamme saada tietoja myös käyttämältäsi sosiaalisen median tarjoajalta (ks. yllä).

Saamme myös joitain tietoja julkisilta viranomaisilta.

4. Mihin käytämme tietojasi

Käytämme henkilökohtaisia tietojasi pääasiassa:

a. Tarjotaksemme palveluitamme sinulle
Käsitelläksemme varauksesi ja täyttääksemme matkasuunnitelmasi ja ostoksesi, meidän on käsiteltävä suurinta osaa yllä mainituista tiedoista. Tarvitsemme esimerkiksi nimesi, passin numerosi ja muita henkilötietoja lippusi laatimiseen. Tarvitsemme yhteystietosi ilmoittaaksemme sinulle muutoksista lähtöajoissa. Tarvitsemme myös tarkat tiedot lääkinnällisistä tarpeistasi, jotta voimme varmistaa, että saat tarvitsemaasi hoitoa.

b. Helpottaaksemme kanta-asiakasohjelmien toimivuutta
Jotta sinä tai yrityksesi voitte hyötyä alennuksista ja palkinnoista, joita kanta-asiakasohjelmamme tarjoavat, käytämme jäsentietojasi ja varaustietojasi.

c. Tarjotaksemme sinulle palveluita verkossa ja mobiilisovelluksia
- Käytämme esimerkiksi nimitietojasi ja lentosi tietoja, kun teet lähtöselvityksen sovelluksemme kautta.
- Osa verkkopalveluistamme ja sovelluksistamme hyödyntää sijaintiasi, jotta ne voivat näyttää vaikkapa lähimmät mielenkiinnon kohteesi.
- Saatamme analysoida tietoja, joita keräämme, kun käytät digitaalista mediaa, parantaaksemme verkkopalveluitamme ja sovelluksiamme. Saatamme yhdistää nämä tiedot evästeiden ja muiden samanlaisten teknologioiden kautta kerättyihin tietoihin (ks. yllä). Haluamme esimerkiksi ymmärtää mitä digitaalista kanavaa (sähköposti, sosiaalinen media) tai laitetta (tietokone, tabletti tai mobiililaite) suosit, jotta voimme kohdentaa viestinnän kyseiseen kanavaan tai laitteeseen.

d. Pitääksemme yhteyttä sinuun
Käytämme yhteystietojasi viestiäksemme kanssasi, vastataksemme kysymyksiisi ja valituksiisi.

e. Tilastotutkimusta varten
- Yleistä. Käytämme automaattisia työkaluja suorittamaan tilastotutkimusta yleisistä trendeistä koskien palveluidemme käyttöä, kanta-asiakasohjelmia, verkkosivustoja, sovelluksia ja sosiaalista mediaa sekä asiakkaittemme ja käyttäjiemme käyttäytymistä ja mieltymyksiä.
- Tiedot. Tutkimusta varten saatamme yhdistää ja analysoida erityyppisiä tietoja, jotka on kuvailtu yllä. Käytämme ainoastaan koostetietoja emmekä siis käytä nimiä, sähköpostiosoitteita tai muita henkilökohtaisia tietoja. Saatamme myös yhdistää koostetietoja niihin tietoihin, joita saamme ryhmäämme kuuluvilta yrityksiltä tai julkisesti saatavilla olevista lähteistä (esim. Alankomaiden pitämistä tilastoista). Emme käytä arkaluontoisia tietoja tähän tilastotutkimukseen ilman lupaasi.
- Hyödyt. Tilastotutkimus auttaa meitä kehittämään parempia palveluita ja tarjouksia, parantamaan kanta-asiakasohjelmiamme, tarjoamaan asiakkaillemme parempaa asiakastukea ja parantamaan verkkosivujemme ja mobiilisovellustemme suunnittelua ja sisältöä.

f. Suoramarkkinointitarkoituksiin
- Yleistä. Voimme käyttää henkilökohtaisia tietojasi lähettääksemme sinulle uutiskirjeitä, lehtiä, tarjouksia ja muita markkinointiin liittyviä yhteydenottoja.
- Tietokategoriat. Ymmärtääksemme, mikä on sinusta kiinnostavaa, käytämme automaattisia työkaluja analysoimaan henkilökohtaisia tietojasi. Tätä tarkoitusta varten saatamme käyttää ja yhdistää yllä kuvailtuja tietoja. Saatamme myös yhdistää koostetietoja niihin tietoihin, joita saamme ryhmäämme kuuluvilta yrityksiltä tai julkisesti saatavilla olevista lähteistä (esim. Alankomaiden pitämistä tilastoista). Emme käytä arkaluontoisia tietoja tähän tilastotutkimukseen ilman lupaasi.
- Hyödyt. Käytämme analyysin tuloksia räätälöimään markkinointiviestintämme kiinnostuksen kohteittesi ja mieltymystäsi mukaan. Jos analyysimme paljastaa esimerkiksi sen, että olet kiinnostunut tietyntyyppisistä matkoista tai tietystä kohteesta, saatamme räätälöidä uutiskirjeemme ja verkkosivustomme tarjouksilla ja sisällöllä, joiden uskomme olevan sinulle mielenkiintoisia.
- Kanavat. Saatamme käyttää erilaisia kanavia markkinointiviestinnässämme. Näitä ovat vaikkapa sähköposti, sovellukset, sosiaalinen media ja henkilökohtainen online-tilisi.
- Custom audience -ohjelmalla tapahtuva kohdennus. Saatamme osallistua Facebookin Custom Audience -ohjelmaan, joka antaa meille mahdollisuuden näyttää räätälöityjä mainoksia sinulle, kun vierailet Facebookissa. Saatamme jakaa sähköpostiosoitteesi tai muita tunnistetietoja Facebookille, jotta Facebook voi päätellä onko sinulla Facebook-tili. Saatamme käyttää muita samankaltaisia ohjelmia muilta sosiaalisilta verkostoilta. Voit olla osallistumatta Facebookin Custom Audience -ohjelmaan (tai muihin samankaltaisiin ohjelmiin) lähettämällä meille sähköpostia siitä osoitteesta, jolla haluat olla osallistumatta, seuraavaan osoitteeseen: KLMPrivacyOffice@klm.com . Lisätietoja räätälöidystä markkinoinnista saat sosiaalisen median tarjoajasi sivuilta.
- Vastalauseen tekeminen tai hyväksynnän peruminen. Voit tehdä vastalauseen tai perua hyväksyntäsi markkinointiviestinnän vastaanottamista koskien milloin vain seuraamalla kyseisen markkinointiviestintäkanavan ohjeita tai ottamalla meihin yhteyttä osoitteella KLMPrivacyOffice@klm.com .

g. Turvaamaan järjestystä ja varmistamaan turvallisuutta lennoilla
- Turvallisuus, yleinen järjestys ja kuri. KLM pitää kirjaa matkustajista, jotka ovat häirinneet turvallisuutta, yleistä kuria tai järjestystä joko KLM:n lentokoneissa tai maassa koskien niitä henkilöitä, joista KLM on tehnyt päätöksen, että heidän ei anneta matkustaa KLM:n lentokoneessa rajoitettuna tai määräämättömänä aikana tai joiden annetaan matkustaa vain tietyin ehdoin. Nämä henkilöt saavat henkilökohtaisesti ilmoituksen (kirjeitse, mikäli mahdollista) siitä, että heidän nimensä on lisätty näihin rekistereihin. Ilmoituksessa myös kerrotaan, kuinka kauan heihin sovelletaan erityisiä turvatoimia. Lisätietoja siitä, miten voit katsella tai muuttaa tietoja saat kohdasta 8.
- Laittomat huumausaineet. Alankomaiden valtio pitää kirjaa matkustajista, jotka ovat nousseet koneeseen Amsterdamin Schipholin lentokentältä ja joiden hallusta Alankomaiden sotapoliisi on löytänyt laittomia huumeita. KLM saa näiden henkilöiden nimet Alankomaiden valtiolta. KLM voi kieltäytyä sopimasta kuljetuksesta näiden henkilöiden kanssa kolmen vuoden ajan suorilla lennoilla Schipholin kentältä Surinamiin, Arubaan, Bonaireen, St. Martiniin tai Curacaoon tai näistä maista Schipholin kentälle. Voit pyytää lupaa tutkia näitä tietoja tai korjata virheitä lähettämällä kirjallisen pyynnön Alankomaiden sotapoliisille osoitteeseen Royal Netherlands Marechaussee, P.O. Box 90615, 2509 LP Haag, Alankomaat. Jos asuinpaikkasi on Aruballa, Alankomaiden Antilleilla, Surinamessa tai Venezuelassa, liitä hakemukseesi kopio passistasi.

h. Helpottaaksemme maahanmuuton muodollisuuksia, valtion maaperälle saapumisen tai täyttääksemme lakisääteiset velvoitteet

5. Tietojen jakaminen ja paljastaminen kolmansille osapuolille

5.1. Yleistä. Saatamme paljastaa tai jakaa henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille seuraavista syistä:

a. Helpottaaksemme matkajärjestelyjäsi ja varauksiasi
Jotta voimme käsitellä varauksesi ja toteuttaa matkajärjestelysi ja ostoksesi, meidän on jaettava henkilökohtaiset tietosi ryhmäämme kuuluvien yritysten kanssa sekä muiden lentoyhtiöiden, lentokentän ylläpitäjien ja muiden matkajärjestelyihisi liittyvien yritysten kanssa. Lisätietoja ryhmäämme kuuluvista yrityksistä ja niistä lentoyhtiöistä, joiden kanssa teemme yhteistyötä, saat verkkosivustoltamme kohdasta Tietoja KLM:stä. Kun ostat matkasi matkatoimiston tai muun kolmannen osapuolen kautta, jaamme henkilökohtaiset tietosi myös heidän kanssaan.

b. Käyttämiemme tukipalveluiden takia
Käytämme kolmansia osapuolia tarjotaksemme palveluitamme. Näihin voi kuulua mm. IT-toimittajia, sosiaalisten verkostojen tarjoajia, markkinointiyrityksiä, luotto- ja maksuyhtiöitä ja petostentorjuntapalvelujen tarjoajia. Kaikki kolmannet osapuolet ovat velvollisia turvaamaan henkilökohtaiset tietosi riittävällä tavalla ja käsittelemään niitä vain ohjeistuksemme mukaisesti.

c. Kanta-asiakasohjelmiemme ja etujen takia
Tarjoamme kanta-asiakasohjelmia, kuten Flying Blue ja BlueBiz, yhteistyössä ryhmäämme kuuluvan yrityksen, Air Francen, kanssa (ks. kohta Keitä olemme). Jaamme tietosi myös ryhmäämme kuuluvien yritysten kanssa sekä kumppaneittemme kanssa, kun käytät maileja tai luottoa ostaaksesi tuotteita tai palveluita näiltä yrityksiltä tai kumppaneilta. Lisätietoja saat, kun vierailet verkkosivustollamme kohdissa Flying Blue ja BlueBiz.

d. Tilastotutkimukseen ja suoramarkkinointiin
KLM on osa AIR FRANCE KLM -ryhmää (katso myös ylempää kohta Keitä olemme). Saatamme vaihtaa tietoja yritysryhmämme sisällä tilastotutkimusta varten ja suoramarkkinointitarkoituksessa (ks. yllä).

e. Jotta voit hyötyä kumppaneittemme palveluista
Saatamme jakaa tietojasi kumppaneittemme kanssa, jotta voit hyötyä heidän palveluistaan, jotka olemme integroineet omiin palveluihimme tai sovelluksiimme. Esimerkiksi silloin, kun vuokraat auton matkakohteessasi kumppaniltamme. Tai kun hyväksyt vinkkien vastaanottamisen kolmannen osapuolen ylläpitämältä matkasivustolta koskien ravintoloita tai mielenkiinnonkohteita matkakohteessasi. Vaikka valitsemme kumppanimme huolella, heillä on omat yksityisyydensuojansa, jotka määrittelevät, miten he käyttävät henkilökohtaisia tietojasi.

f. Helpottaaksemme maahanmuuton muodollisuuksia, valtion maaperälle saapumisen tai täyttääksemme lakisääteiset velvoitteet

5.2. Kolmansien osapuolten verkkosivustot. Verkkosivustomme ja mobiilisovelluksemme sisältävät linkkejä kolmansien osapuolten sivustoille. Jos klikkaat näitä linkkejä, sinut ohjataan pois sivuiltamme tai mobiilisovelluksestamme. Tämä yksityisyydensuoja ei koske kolmansien osapuolten verkkosivustoja. KLM ei voi ottaa vastuuta henkilökohtaisten tietojesi käytöstä kolmansien osapuolten toimesta. Käytät kyseisiä verkkosivustoja omalla vastuullasi. Lisätietoja siitä, miten kolmannet osapuolet käyttävät henkilökohtaisia tietojasi, saat tutustumalla heidän yksityisyydensuojaansa, jos se on saatavilla.

6. Suojaus ja säilytys

6.1. KLM pitää huolta sopivista teknisistä ja järjestelmällisistä toimenpiteistä henkilökohtaisten tietojesi laittoman käytön ja katoamisen estämiseksi.

6.2. Henkilökohtaisia tietojasi säilytetään niin kauan kuin niitä tarvitaan tässä yksityisyydensuojassa kuvattuihin tarkoituksiin tai niin kauan kuin laki ja mahdollisten kiistojen ratkaisu sitä vaatii.

7. Tietojesi siirtäminen kansainvälisesti

7.1. KLM voi siirtää henkilökohtaisia tietojasi myös muihin maihin kuin kotimaahasi. Näin tapahtuu, kun toteutamme matkajärjestelyjäsi tai silloin, kun ryhmäämme kuuluvilla yrityksillä, kumppaneillamme tai palveluntarjoajilla on toimintoja ympäri maailmaa. Näiden maiden lait eivät välttämättä tarjoa yhtä kattavaa suojaa henkilökohtaisille tiedoillesi. Jos tarpeen, KLM varmistaa, että on olemassa riittävät turvatoimet koskien henkilökohtaisten tietojen siirtämistä kansainvälisesti sen hetkisten yksityisyyttä koskevien lakien mukaisesti.

7.2. Meidän on mahdollisesti jaettava henkilökohtaiset tietosi ulkomaisille valtion viranomaisille eli muillekin kuin vain oman asuinmaasi viranomaisille.
Joidenkin maiden lait vaativat meitä luovuttamaan varaus- ja matkustustiedot rajavalvontavirastoille. Sen takia kaikki tieto, mitä meillä on sinusta ja matkajärjestelyistäsi, saatetaan paljastaa tullille ja maahanmuuttoviranomaisille maissa, jotka kuuluvat matka-aikatauluusi. Lisäksi monien maiden lait vaativat, että KLM kerää passisi tiedot ja muut asiaan liittyvät tiedot ennen kuin matkustat näihin maihin tai niistä pois. Kun tarpeellista, annamme nämä tiedot kyseisille tulli- ja maahanmuuttoviranomaisille. Saatamme myös jakaa henkilötietojasi valtioiden viranomaisille, jos tilanteeseen pätevät lait niin vaativat.

8. Oikeutesi

Voit pyytää nähdä henkilökohtaiset tietosi, ja sinulla on oikeus päivittää ja korjata henkilökohtaisia tietojasi. Voit käyttää mitä tahansa asiaa koskevien tietosuojalakien antamia oikeuksia. Voit esimerkiksi esittää vastalauseen koskien henkilökohtaisten tietojesi käsittelyä. Sinun tarvitsee vain lähettää kirjallinen lauselma ja sen mukana kopio henkilöllisyystodistuksestasi osoitteeseen:

KLM Royal Dutch Airlines
Privacy Office - AMSPI
PO Box 7700
1117 ZL Luchthaven Schiphol
Alankomaat

Voit tehdä vastalauseen tai perua hyväksyntäsi markkinointiviestinnän vastaanottamisesta milloin vain seuraamalla kyseisen markkinointiviestintäkanavan ohjeita tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen KLMPrivacyOffice@klm.com  (ks. kohta Suoramarkkinointi). Voit myös ottaa meihin yhteyttä osoitteella KLMPrivacyOffice@klm.com , jos sinulla on kysyttävää, huomautettavaa tai valitettavaa koskien tätä yksityisyydensuojaa.

9. Ilmoitukset

KLM on ilmoittanut henkilökohtaisten tietojen käsittelystä Haagissa sijaitseville Alankomaiden tietosuojaviranomaisille (Autoriteit Persoonsgegevens http://www.dutchdpa.nl ). Nämä raportit ovat yleisesti nähtävissä verkossa osoitteessa https://www.collegebeschermingpersoonsgegevens.nl/asp/ORSearch.asp . (Anna hakusanaksi Koninklijke Luchtvaart Maatschappij tai KLM kohdassa naam.).

10. Miten huolehdimme tästä yksityisyydensuojasta

Tämä yksityisyydensuoja astui voimaan 1.12.2016 ja korvaa aikaisemman yksityisyydensuojamme. Tarkistamme tätä yksityisyydensuojaa aina välillä ja ilmoitamme sinulle kaikista muutoksista julkaisemalla päivitetyn version tästä suojasta osoitteessa klm.com. Uusi yksityisyydensuoja astuu voimaan heti, kun se on julkaistu.