Maksutavat

Voit valita lentovarauksesi maksutavan erilaisista vaihtoehdoista riippuen maasta, jossa varaus tehdään ja varauksen ajankohdasta. Minkä tahansa maksutavan valitsetkin, voit olla varma siitä, että maksaminen on turvallista.

Maksutavat maakohtaisesti

Jokaisessa maassa on tarjolla erilaisia maksutapoja varatessasi matkalipun verkkosivustolla KLM.com.

Katso yleiskatsaus maakohtaisista maksutavoista 

Luottokortti

Voit maksaa luottokortilla, kun varaat lipun KLM.com-verkkosivustolla. Hyväksymme MasterCard-, VISA- ja American Express -kortit. Riippuen maasta, jossa varaus tehdään, voit maksaa myös Diners Club-, JCB (Japan Credit Bureau)- tai UATP/Airplus-kortilla. Joissakin maissa luottokorttimaksuista veloitetaan palvelumaksu.

Kun olet valinnut lennon, valitse maksuvaihtoehdoksi luottokortti. Valitse seuraavaksi luottokortin myöntänyt yritys. Anna kaikki tarvittavat tiedot ja vahvista varauksesi. Kun maksu on vahvistettu, sinulle lähetetään e-lippu sähköpostitse.

Suojaus
Maksutietosi koodataan ja lähetetään salattua yhteyttä käyttäen. Voit tarkistaa turvallisuustiedot napsauttamalla hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä maksusivua ja valitsemalla sitten Properties (Ominaisuudet). Esiin tulevassa ponnahdusikkunassa näkyvät viestintäyhteyden kaikki tiedot. Connection (Yhteys) -kentässä näkyy, että käytössä on SSL-suojattu yhteys. Luottokorttitietojasi, mukaan lukien numero ja voimassaoloaika, ei tallenneta.

Verified by Visa ja MasterCard Secure Code
Jotkut pankit tarjoavat Visa- tai MasterCard-korttien haltijoille PIN-koodin tai salasanan käytön lisäturvallisuustoimenpiteenä. Täten sekä pankki että yhtiömme saa tietää, että olet luottokortin laillinen haltija. Jos korttisi on suojattu Verified by Visa- tai MasterCard Secure Code -turvaominaisuudella, sinua pyydetään antamaan PIN-koodisi tai salasanasi. Maksu hyväksytään ainoastaan, jos koodi tai salasana on annettu oikein.

Jos pankkisi tarjoaa tämän turvaominaisuuden, mutta korttiasi ei ole vielä liitetty tähän ohjelmaan, pankkisi saattaa kysyä maksun yhteydessä, jos haluat liittyä siihen. Tätä kutsutaan aktivoinniksi ostamisen yhteydessä, emmekä voi vaikuttaa tämän prosessin kulkuun. Osallistuminen Verified by Visa - tai MasterCard Secure Code -palveluun hoidetaan suoran linkin avulla pankkisi Internet-palvelussa. KLM:llä ei ole oikeuksia tai määräysvaltaa näihin tietoihin. Kun olet rekisteröitynyt palveluun, voit suorittaa varauksesi loppuun.

Suosittelemme, että otat yhteyttä pankkiisi halutessasi lisätietoja Verified by Visa- tai MasterCard Secure Code -palveluista.

Lue lisää MasterCard Secure Code -palvelusta
Lue lisää Verified by Visa -palvelusta

Luottokortin katevaraus
Jos käytät luottokorttia KLM.com-sivustossa, saatat muutaman päivän ajan nähdä, että pankkitiliäsi on veloitettu ostokseesi vaadittavalla summalla. Todellisuudessa pankkitililtäsi ainoastaan varataan kyseinen summa, kunnes KLM viimeistelee maksun, jonka jälkeen todellinen tiliveloitus tapahtuu. Tähän kuluu enintään 30 vuorokautta. Tämän ajan kuluessa varattu määrä voi vähentää tilin käyttövaraa.

KLM ei voi vaikuttaa tähän käytäntöön. Voit halutessasi ottaa yhteyttä pankkiisi ja pyytää vapauttamaan varatun summan.

Pankkikortti

Voit maksaa varauksesi pankkikortilla KLM.com-verkkosivustolla useissa maissa. Isossa-Britanniassa maksujärjestelmään osallistuvat luottokorttipalvelut ovat Maestro 3D Secure, Solo, Visa Debit 3D Secure ja Visa Electron (3D Secure). Irlannissa hyväksymme myös Laser-kortin. Voit myös maksaa Visa Electron (3D Secure) -kortilla monissa muissa maissa. Pankkikorttimaksuista ei veloiteta palvelumaksuja. Koska jokainen pankki voi itse omalta kohdaltaan päättää, hyväksyykö se Visa Electron (3D Secure) -kortilla tehdyn maksun, tämä maksutapa ei ole yleisesti hyväksytty. Emme voi vaikuttaa tähän päätökseen. Jos sinulla on kysyttävää Visa Electron (3D Secure) -kortin käytöstä, suosittelemme, että otat yhteyttä pankkiisi. Kun pankkikorttimaksusi on hyväksytty, e-lippusi lähetetään sinulle sähköpostitse.   ”3D Secure” tunnetaan myös nimellä ”MasterCard SecureCode” MasterCard -kortille ja ”Verified by Visa” Visa-kortille. JCB (Japan Credit Bureau) tuntee sen nimellä ”JSecure”.

Lue lisää ”MasterCard Secure Code” -palvelusta
Lue lisää ”Verified by Visa” -palvelusta

Pankkikortin katevaraus
Jos käytät pankkikorttia KLM.com-sivustossa, saatat muutaman päivän ajan nähdä, että pankkitiliäsi on veloitettu ostokseesi vaadittavalla summalla. Todellisuudessa pankkitililtäsi ainoastaan varataan kyseinen summa, kunnes KLM viimeistelee maksun, jonka jälkeen todellinen tiliveloitus tapahtuu. Tähän kuluu enintään 30 vuorokautta. Tämän ajan kuluessa varattu määrä voi vähentää tilin käyttövaraa: sitä ei voi käyttää muihin ostoksiin.

KLM ei voi vaikuttaa tähän käytäntöön. Voit halutessasi ottaa yhteyttä pankkiisi ja pyytää vapauttamaan varatun summan.

Maksun suorittaminen verkkopankin kautta

Voit suorittaa ostoksesi verkkopankin kautta reaaliajassa turvallisesti ja helposti. Esimerkkejä maksupalveluista ovat mm. iDeal, CUP Online, eNets ja Direct E-banking. KLM.comin sivustolla maksaminen verkkopankin kautta on veloituksetonta. Voit käyttää tätä maksutapaa jopa kaksi tuntia ennen koneen lähtöä.

Kun olet valinnut lentosi, valitse maksutavoista kotimaassasi yleisesti hyväksytty verkkopankki. Valitse pankkisi ja anna vaaditut tiedot. Kun maksu on vahvistettu, kyseinen summa veloitetaan tililtäsi. Kun pankki ilmoittaa meille, että maksu on suoritettu, lähetämme sinulle e-lipun sähköpostitse. Tämä toimenpide kestää useimmissa maissa alle tunnin.

Verkkopankkipalveluja käyttäessäsi suoritat maksun kumppanimme Ingenico ePayments -maksupalvelun kautta. Lisätietoja Ingenico ePayments -maksupalvelusta on tämän sivun alareunassa.

E-Wallet

E-Walletilla voit yhdistää monia maksutapoja – esimerkiksi luottokorttisi ja pankkitilisi - ja maksaa yhdellä digitaalisella lompakolla.

  • PayPal: hyväksytään KLM.com -sivustolla ja n. 40 maassa (ei mahdollinen American Express -korttien kanssa)
  • Alipay: Kiina ja Hong Kong (vain paikalliset luotto- ja maksukortit)

Varmista, erä voit maksaa koko summan E-Walletissasi – osa E-Walleteista rajoittaa kerralla maksettavaa summaa. Heti, kun E-Wallet-palveluntarjoajasi ilmoittaa meille suoritetusta maksusta, me lähetämme sinulle lippusi sähköpostitse – tavallisesti tunnin sisällä.

Pankkisiirto

Voit maksaa pankkisiirrolla, jos varauksen ja lähtöpäivämäärän välinen ajanjakso on vähintään 14 päivää.

Jos valitset maksutavaksi pankkisiirron, sinua pyydetään antamaan joitakin tietoja. Kaikki tiedot käsitellään tietenkin luottamuksellisesti. Kun varaus on suoritettu loppuun, saat viitenumeron maksun suorittamista varten.

Tässä viitenumerossa on 12 numeroa ja sitä käytetään paikallistamaan oikea lentovaraus suoritetulle maksulle. Sen vuoksi on tärkeää, että annat tämän koodin oikein pankkisiirtoa suorittaessasi.

Kun olet saanut viitenumeron maksun suorittamista varten, voit siirtää rahat pankkitililtäsi. Voit tehdä sen verkkopankkipalveluja käyttämällä, pankkisiirtolomakkeella tai käteissuorituksena pankissasi. Varmista, että suoritat maksun 24 tunnin sisällä lentovarauksesta.

Pankkisi saattaa veloittaa palvelumaksuja tätä vaihtoehtoa käytettäessä. Ulkomaan pankkisiirroissa lipun hintaan lisätään aina ulkomaan tilisiirron lisämaksu. Saat tästä lisätietoja pankistasi. Jos emme saa lipustasi täyttä maksua, lippusi toimitus saattaa viivästyä.

Kun kokonaismaksu on saapunut perille, saat e-lippusi sähköpostitse. E-lipun toimitus saattaa kestää viisi arkipäivää maksun suorituksesta. Pankkisiirtoa käyttäessäsi suoritat tavallisesti maksun kumppanimme Ingenico ePayments -maksupalvelun kautta. Maksu on kuitenkin suoritettava suoraan meille, jos varaus tehdään Alankomaiden Antilleissa, Aruballa, Ecuadorissa, Ghanassa, Iranissa, Nigeriassa, Omanissa, Perussa, Saudi-Arabiassa, Surinamissa, Thaimaassa tai Etelä-Koreassa. Maksusi on suojattu kaikissa tapauksissa.

Lue lisää Ingenico ePayments -palvelusta tämän sivun alareunasta.

Suoraveloitus

Voit käyttää suoraveloitusta, jos varauksen ja lähdön välinen ajanjakso on vähintään 14 päivää.

Voit maksaa lippusi antamalla meille suoraveloitustiedot, jotta voimme veloittaa summan pankkitililtäsi. Varausta suorittaessasi sinua pyydetään antamaan joitakin tietoja. Kun varauksesi on valmis, otamme yhteyttä pankkiisi hoitaaksemme maksun suorituksen. Suoraveloitusta käyttäessäsi suoritat maksun kumppanimme Ingenico ePayments -maksupalvelun kautta. Suoraveloituksesta ei veloiteta palvelumaksuja.

Kun pankkisi on vahvistanut maksun suorituksen, e-lippusi lähetetään sinulle sähköpostitse kolmen päivän sisällä.

Lue lisää Ingenico ePayments -palvelusta tämän sivun alareunasta.

Käteismaksu ja maksu PIN-koodilla

Kun olet tehnyt varauksesi verkossa, voit myös maksaa ja noutaa lippusi KLM:n lipputoimistossa. Hyväksymme PIN-maksut vain toimistoissamme Alankomaissa, Alankomaiden Antilleilla ja Surinamissa.

Tavallisesti käteismaksuista tai PIN-maksuista ei veloiteta palvelumaksua, paitsi maksuista, jotka on suoritettu Alankomaiden Antilleilla tai Bahrainissa.

Jos haluat maksaa lipputoimistossa, varmista, että otat mukaasi varausvahvistuksen tai varauskoodin, jonka sait sähköpostitse. Huomaa, että kaikki lipputoimistot eivät hyväksy käteismaksuja.

Tietoja Ingenico ePayments -maksupalvelusta

Ingenico ePayments on yritys, joka käsittelee verkkomaksut ja maksutiedot puolestamme. Näihin sisältyvät reaaliaikaiset verkkopankkipalvelut, pankkisiirrot, Western Unionin käteismaksut, suoraveloitusmaksut ja pankkikorttimaksut.

Jos suoritat maksun Ingenico ePayments -maksupalvelulla, kirjoitamme lippusi ja lähetämme sen sinulle sähköpostitse heti, kun olemme saaneet vahvistuksen siitä, että koko summa on maksettu.

Maksutietosi lähetetään turvallisesti Ingenico ePayments -maksupalveluun ja niitä käytetään ainoastaan tämän tilitapahtuman käsittelyn yhteydessä. Näitä tietoja ei koskaan luovuteta tai lähetetä kolmansille osapuolille, eikä niitä käytetä kaupallisiin tarkoituksiin.

Käytämme maailmanlaajuisen Ingenico ePayments -verkoston verkkopalveluja varmistaaksemme, että maksusi hoituu mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti.