Käyttämällä KLM.com-sivustoa hyväksyt samalla evästeiden käytön. Lue lisätietoja evästeistä.

Viivästyneet, kadonneet tai vahingoittuneet matkatavarat

Jos matkatavarasi ovat viivästyneet tai kadonneet huolenpidostamme huolimatta, teemme parhaamme palauttaaksemme ne niin pian kuin mahdollista.

Viivästyneiden matkatavaroiden ilmoittaminen

Jos havaitset matkatavaroiden noutopisteessä, että matkatavarasi ovat kadonneet, siirry välittömästi lentokentän tulliaulassa olevaan matkatavaratoimistoon. Amsterdamin Schipholin lentokentällä tämä toimisto sijaitsee matkatavaroiden noutopisteessä 14 tuloaulassa 2.

Sinun on täytettävä PIR-lomake (Property Irregularity Report, PIR) viiden päivän kuluessa saapumisesta. Kun matkatavarasi ovat löytyneet, otamme sinuun yhteyttä kuljetuksen järjestämiseksi.

Sinulla tulee olla saamasi matkatavaralipuke jokaista lähtöselvitettyä matkatavaraa varten. Muista säilyttää nämä lipukkeet, kunnes olet saanut kaikki matkatavarasi.

Viivästyneiden matkatavaroiden ilmoittaminen verkossa
Voit ilmoittaa viivästyneet matkatavarasi myös verkossa (kahden päivän kuluessa) lennoille, joita operoi joko KLM tai AIR FRANCE näissä tapauksissa:

Katso tietoja ennalta määritettyjen kohteiden luettelosta 

Tee matkatavaroiden viivästymisilmoitus verkossa

PIR-lomake

Viivästyneiden matkatavaroiden seuranta

PIR-lomakkeen viitenumerolla voit tarkistaa viivästyneiden matkatavaroiden tilanteen verkossa.

Jos matkatavaroitasi ei kuitenkaan ole löytynyt kolmen päivän sisällä, voit täyttää Baggage Inventory and Claim -lomakkeen verkossa. Tämä lomake löytyy alla olevasta matkatavaroiden seurantalinkistä. Antamiesi lisätietojen avulla voimme sitten tarkentaa hakuamme.

Seuraa viivästyneitä matkatavaroitasi 

Vahingoittuneet matkatavarat

Normaalista matkatavaroiden käsittelystä matkatavaroihisi voi ilmaantua jälkiä, naarmuja, lommoja tai muita pieniä vahinkoja. Emme vastaa näistä vahingoista.

Jos huomaat muuta, suurempaa vahinkoa matkatavaroissasi, ilmoita siitä meille heti saavuttuasi. Voit myös halutessasi tehdä siitä kirjallisen ilmoituksen asiakaspalveluun seitsemän päivän sisällä saapumisestasi.

Lähetä sähköpostia KLM:n asiakaspalveluun

Jos matkatavaroistasi puuttuu jotain

Jos matkatavaroidesi sisällöstä puuttuu jotain vahingon tai varkauden seurauksena, ilmoita siitä välittömästi saapumisen jälkeen lentokentän tulopalveluun.

Varkaus, jota ei ole ilmoitettu tulopäivänä, voidaan ilmoittaa asiakaspalveluun seitsemän päivän sisällä tulopäivästä. Tämän ajan jälkeen emme valitettavasti voi enää käsitellä pyyntöäsi.

Lähetä sähköpostia KLM:n asiakaspalveluun

Tulopalvelu Amsterdamin Schipholin lentokentällä

World Business -luokan matkustajana tai Flying Blue Gold- tai Platinum-jäsenenä voit käyttää Amsterdamin Schipholin lentokentän tulopalveluja tehdäksesi ilmoituksen viivästyneistä tai vahingoittuneista matkatavaroista.

Varaamme myös mielellämme sinulle hotellin, jos et voi jatkaa matkaasi peruuntuneen lennon takia. Voit nauttia kupillisen kahvia tai teetä, käyttää ilmaisia Internet-palveluja tai rentoutua mukavissa ja tilavissa nojatuoleissa, jos joudut odottamaan.  

Löydät tulopalvelut matkatavarahihnan nro 14 vierestä tuloaulassa 2, kadonneiden tai vahingoittuneiden matkatavaroiden ilmoitustiskin vierestä.

Kompensaatio

Jos matkatavarasi olivat kadonneet, vahingoittuneet tai niistä puuttui jotain, ota yhteyttä KLM:n asiakaspalveluun pyytääksesi korvausta kustannuksista ja/tai hyvitystä.

Valitettavasti meillä on rajoitettu vastuu, eli jos matkatavarasi olivat kadonneet suosittelemme yhteydenottoa vakuutusyhtiöösi. Useimmat vakuutukset kattavat omaisuuden arvoon perustuvan summan, kun taas ilmailualalla tavallinen käytäntö on korvata vain rajattu summa henkilöä kohden.

Lähetä sähköpostia KLM:n asiakaspalveluun
Lue lisää KLM:n vastuusta

Takaisin alkuun
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com