By visiting KLM.com you accept the use of cookies. Read more about cookies.

Kohdeopas

Takaisin Valmistaudu matkaan
Jos matkatavarasi ovat viivästyneet tai kadonneet huolenpidostamme huolimatta, teemme parhaamme palauttaaksemme ne niin pian kuin mahdollista.

Matkatavaroiden viivästymisilmoituksen tekeminen

Jos huomaat matkatavarahihnalla, että matkatavarasi ovat kadonneet, ilmoita asiasta välittömästi lentokentän tulliaulassa sijaitsevaan matkatavaratoimistoon. Toimisto sijaitsee Amsterdamin Schipholin lentokentällä matkatavaroiden luovutusalueella 14 tuloaulassa 2.

Sinun on täytettävä PIR-lomake (Property Irregularity Report, PIR) viiden päivän sisällä saapumisestasi. Kun matkatavarasi ovat löytyneet, otamme sinuun yhteyttä kuljetuksen järjestämiseksi.

Sinulla tulisi olla lähtöselvityksen yhteydessä saatu matkatavarakuitti jokaista kuljetettavaa matkatavaraa kohden. Muista säilyttää nämä kuitit siihen asti, kunnes olet saanut kaikki matkatavarasi.

Matkatavaroiden viivästymisilmoituksen tekeminen verkossa
Voit ilmoittaa myöhästyneistä matkatavaroista myös verkossa (2 vuorokauden kuluessa), mikäli:

  • Lennon operoi KLM tai AIR FRANCE ja lopullinen matkustuskohteesi oli Almaty, Amsterdam, Ateena, Barcelona, Kristiansand, Frankfurt, Göteborg, Helsinki, Linköping, Lissabon, Madrid, Mexico City, Pariisi, Milano, Oslo, Sandefjord, Stavanger, Tukholma, Trondheim tai Jerevan.

  • Joltakin edeltä mainituista lentokentistä lähtevä KLM-lentosi peruuntui lähetettyäsi laukkusi, mutta laukkujasi ei ole palautettu.

     

    PIR-lomake

    Tee matkatavaroiden viivästymisilmoitus verkossa

Viivästyneiden matkatavaroiden seuranta

PIR-lomakkeen viitenumerolla voit tarkistaa viivästyneiden matkatavaroiden tilanteen verkossa.

Jos matkatavaroitasi ei kuitenkaan ole löytynyt kolmen päivän sisällä, voit täyttää Baggage Inventory and Claim -lomakkeen verkossa. Tämä lomake löytyy alla olevasta matkatavaroiden seurantalinkistä. Antamiesi lisätietojen avulla voimme sitten tarkentaa hakuamme.

Seuraa viivästyneitä matkatavaroitasi 

Vahingoittuneet matkatavarat

Normaalista matkatavaroiden käsittelystä matkatavaroihisi voi ilmaantua jälkiä, naarmuja, lommoja tai muita pieniä vahinkoja. Emme vastaa näistä vahingoista.

Jos huomaat muuta, suurempaa vahinkoa matkatavaroissasi, ilmoita siitä meille heti saavuttuasi. Voit myös halutessasi tehdä siitä kirjallisen ilmoituksen asiakaspalveluun seitsemän päivän sisällä saapumisestasi.

Lähetä sähköpostia KLM:n asiakaspalveluun 

Jos matkatavaroistasi puuttuu jotain

Jos matkatavaroidesi sisällöstä puuttuu jotain vahingon tai varkauden seurauksena, ilmoita siitä välittömästi saapumisen jälkeen lentokentän tulopalveluun.

Varkaus, jota ei ole ilmoitettu tulopäivänä, voidaan ilmoittaa asiakaspalveluun seitsemän päivän sisällä tulopäivästä. Tämän ajan jälkeen emme valitettavasti voi enää käsitellä pyyntöäsi.

Lähetä sähköpostia KLM:n asiakaspalveluun 

Tulopalvelu Amsterdamin Schipholin lentokentällä

World Business -luokan matkustajana tai Flying Blue Gold- tai Platinum-jäsenenä voit käyttää Amsterdamin Schipholin lentokentän tulopalveluja tehdäksesi ilmoituksen viivästyneistä tai vahingoittuneista matkatavaroista.

Varaamme myös mielellämme sinulle hotellin, jos et voi jatkaa matkaasi peruuntuneen lennon takia. Voit nauttia kupillisen kahvia tai teetä, käyttää ilmaisia Internet-palveluja tai rentoutua mukavissa ja tilavissa nojatuoleissa, jos joudut odottamaan.  

Löydät tulopalvelut matkatavarahihnan nro 14 vierestä tuloaulassa 2, kadonneiden tai vahingoittuneiden matkatavaroiden ilmoitustiskin vierestä.

Kompensaatio

Jos matkatavarasi olivat kadonneet, vahingoittuneet tai niistä puuttui jotain, ota yhteyttä KLM:n asiakaspalveluun pyytääksesi korvausta kustannuksista ja/tai hyvitystä.

Valitettavasti meillä on rajoitettu vastuu, eli jos matkatavarasi olivat kadonneet suosittelemme yhteydenottoa vakuutusyhtiöösi. Useimmat vakuutukset kattavat omaisuuden arvoon perustuvan summan, kun taas ilmailualalla tavallinen käytäntö on korvata vain rajattu summa henkilöä kohden.

Lähetä sähköpostia KLM:n asiakaspalveluun 
Lue lisää KLM:n vastuusta 

Baggage

Frequently asked questions

Takaisin alkuun
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com