Käyttämällä KLM.com-sivustoa hyväksyt samalla evästeiden käytön. Lue lisätietoja evästeistä.

Erikoismatkatavarat

Olipa kyseessä lainelauta tai golfbägi, voit ottaa sen ja muut erikoismatkatavarat mukaasi!

Tärkeää: varaa kuljetus erikoismatkatavaroille

Koska lentokoneissamme on rajoitetusti tilaa, tietyn tyyppisten erikoismatkatavaroiden kuljetus on varattava mahdollisimman aikaisessa vaiheessa – viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä. Voit tehdä varauksen helposti KLM.com-sivustossa: kirjaudu Matkani-palveluun, avaa Matkustajan tiedot -välilehti ja vieritä sivua alaspäin kohtaan Matkatavarat. Voit myös ottaa yhteyttä KLM:n puhelinvaraukseen.

Varmista, että varauksesi on vahvistettu ennen lähtöä, jotta voit olla varma erikoismatkatavaroiden kuljetuksesta.

Tarkista säännöt ja maksut, jotka koskevat urheiluvälineitä ja muita tavaroita KLM:n lennollasi:

Hääpuvut

Voit ottaa hääpukusi matkustamoon yhden käsimatkatavaran sijasta, jos hääpuku on pakattu pukulaukkuun. Varmista, että laukku on paino- ja kokorajoitusten mukainen. Tarkista käsimatkatavaroita koskevat määräykset ja maksut

Voit ottaa hääpuvun myös matkalaukun sijasta tai etukäteen ostetun ylimääräisen matkalaukun sijasta. Hääpuvun kuljetusta ei tarvitse varata.

KLM:n Euroopan sisäisillä lennoilla käytettävien Boeing 737-, Fokker 70- ja Embraer-lentokoneiden matkustamon säilytystilat ovat rajalliset, joten voit ottaa hääpuvun mukaasi vain ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Soittimet

Voit ottaa soittimia mukaan kolmella tavalla:

1. Matkalaukun tai ylimääräisen matkalaukun sijasta
Soitin saa painaa enintään 23 kg (50,5 lbs), ja se on pakattava kovaan koteloon. Varmista, että soittimesi on pakattu asianmukaisesti, sillä me emme vastaa mistään vahingoista. Soittimen kuljetusta ei tarvitse varata, ellei se ole suurempi kuin 158 cm/62 tuumaa (p + k + l).

Jos soittimesi painaa yli 32 kg (70,5 lbs) tai on suurempi kuin 200 cm/79 tuumaa (p + k + l), sinun on varattava sen kuljetus KLM:n puhelinvarauksista ja saatava varausvahvistus vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.

2. Käsimatkatavarana
Pieni soitin, kuten viulu tai sitä pienempi soitin, voi olla mukana yhden käsimatkatavaran sijasta. Sen on sovittava istuinten yläpuolella olevaan matkatavaratilaan.

3.Lisäistuimella
Suuremmat soittimet, jotka eivät mahdu istuinten yläpuolella olevaan matkatavaratilaan tai istuimen alle, voidaan viedä matkustamoon kuljetettavaksi istuimella. Tämä istuinpaikka on varattava etukäteen KLM:n puhelinvarauksista

Polkupyörät ja tandem-pyörät

Voit ottaa (kokoontaitettavan) pyörän tai tandem-pyörän (ei sähkökäyttöistä) mukaan asianmukaisessa pakkauksessa tai pyörien kuljetukseen tarkoitetussa laatikossa:

 • Ohjaustangot on käännettävä rungon suuntaiseksi, polkimet ja muut ulkonevat osat on irrotettava ja renkaiden ilmanpainetta on laskettava.
 • Erityisiä KLM:n pyörien kuljetukseen tarkoitettuja laatikoita on saatavilla Amsterdamin Schipholin lentokentällä 20 EUR/kpl (176,5 x 23,0 x 101,5 cm – 66,5 x 9 x 39 tuumaa). KLM:n pyörälaatikko painaa 4,5 kg/10 lbs.


Jos lennät Fokker 70 -lentokoneella, älä pakkaa (kokoontaitettavaa) pyörääsi tai tandemiasi laatikkoon vaan kääri se pehmeään suojamateriaaliin, esimerkiksi muoviin.

(Kokoontaitettavan) pyörän ja tandemin kuljetus on varattava aina etukäteen.

Tarkista KLM:n lentojen pyöriä ja tandem-pyöriä koskevat määräykset ja maksut

Golfbägit

Yhdet golfvarusteet saavat sisältää golflaukun lisäksi vain mailat, pallot ja golfkenkäparin.

Voit ottaa golfvarusteet mukaan matkalaukun sijasta tai etukäteen ostetun ylimääräisen matkalaukun sijasta. Golfbägin kuljetusta ei tarvitse varata.

Tarkista KLM:n lentojen golfbägejä koskevat määräykset ja maksut

Flying Blue Golf

Jos olet Flying Blue Golf -jäsen ja kaikki matkaasi kuuluvat lennot ovat KLM:n tai AIR FRANCE:n (sisältäen HOP!), Air Europan tai Air Corsican operoimia, voit ottaa mukaasi maksutta yhden golfbägin (enint. 23 kg/50,5 lbs) normaalin sallitun matkatavaramäärän lisäksi. Sinulla on oltava mukanasi Flying Blue Golf -kuponki

Sukset ja lumilaudat

(Vesi)hiihto- tai lumilautavarusteiksi lasketaan yksi seuraavista:

 • Lauta ja kengät
 • Yksi suksipari, kaksi sauvaa ja laskettelumonot

Voit ottaa yhdet yllä mainituista varusteista mukaasi joko matkalaukun sijasta tai etukäteen ostetun ylimääräisen matkalaukun sijasta. Hiihtovälineiden kuljetusta ei tarvitse varata.

Voit ottaa lumivyöryn varalle tarkoitetun pelastusrepun käsimatkatavaran tai (ylimääräisen) ruumassa kuljetettavan matkatavaran sijasta, tai pakattuna käsimatkatavaraan tai ruumassa kuljetettavaan matkatavaraan. Kuljetus on varattava aina puhelimitse. Räjähdepanoksella varustettua lumivyöryn varalle tarkoitettua pelastusreppua ei saa ottaa mukaan Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloista suuntautuville lennoille käsimatkatavarana eikä ruumassa kuljetettavana matkatavarana.

Tarkista KLM:n lentojen hiihto- ja lumilautavarusteita koskevat määräykset ja maksut

Surffausvarusteet

 • Purjelautavarusteisiin lasketaan lauta, masto, purje ja puomi, ja ne on pakattava yhteen pakkaukseen – mieluiten purjelaudoille tarkoitettuun laukkuun.
 • Leijalautavarusteisiin lasketaan lauta ja leijalaukku, ja ne on pakattava yhteen pakkaukseen – mieluiten leijalaukkuun.

Voit ottaa enint. 107 cm (42 tuumaa) pitkän laudan mukaan matkalaukun sijasta tai etukäteen ostetun ylimääräisen matkalaukun sijasta.107-300 cm (42–78 tuumaa) pitkän laudan voi ottaa mukaan vain erikoismaksusta ja ainoastaan, jos sen kuljetus on varattu etukäteen. Surffausvarusteet saavat painaa Economy-luokassa enintään 23 kg (50,5 lbs) ja Business-luokassa enintään 32 kg (70,5 lbs).

Tarkista KLM:n lentojen surffausvarusteita koskevat määräykset ja maksut

Sukellusvarusteet

Sukellusvarusteisiin voi kuulua märkäpuku, liivi, sukat, naamari, kengät, räpylät, veitsi ja paineensäädin. Sukelluslamput on kuljetettava käsimatkatavaroissa polttimo ja akut irrotettuna.

Voit ottaa sukellusvarusteet mukaan matkalaukun sijasta tai etukäteen ostetun ylimääräisen matkalaukun sijasta. Sukellusvarusteiden kuljetus on varattava etukäteen.

Huomaa: Paineilmapullojen (-säiliöiden) on oltava tyhjät ja venttiilin on oltava auki tai irrotettuna. Paineilmapullojen kuljetuksesta on tehtävä aina erillinen varaus, ja kuljetuksesta veloitetaan erikoismaksu.

Tarkista KLM:n lentojen sukellusvarusteita koskevat määräykset ja maksut

Kalastusvälineet

Kalastusvälineisiin voi kuulua yksi tai kaksi vapaa, yksi kela, yksi haavi, yhdet kalastussaappaat ja yksi laatikollinen kalastustarvikkeita. Kalastusvälineiden on oltava yhdessä pakkauksessa.

Voit ottaa kalastusvälineet mukaan matkalaukun sijasta tai etukäteen ostetun ylimääräisen matkalaukun sijasta. Kalastusvälineiden kuljetusta ei tarvitse varata.

Tarkista KLM:n lentojen kalastusvälineitä koskevat määräykset ja maksut

 

Ampuma-aseet ja metsästysurheilu

Ampumaurheilua ja metsästystä varten tarkoitettuja ampuma-aseita ja ammuksia voi ottaa mukaan vain ruumassa kuljettavina matkatavaroina ja tiukkojen ehtojen mukaisesti. Voit ottaa ampuma-aseita ja ammuksia mukaan matkalaukun sijasta tai etukäteen ostetun ylimääräisen matkalaukun sijasta, mutta ampuma-aseiden ja ammusten kuljetus on varattava aina etukäteen.

Aseen tai aselaatikon lisäksi voit ottaa mukaan enint. 5 kg urheilu- tai metsästysammuksia, ampumamaton, pieniä työkaluja sekä kuulosuojaimet.

Huomaa:

 • Sinulla on oltava aina kaikki tarvittavat luvat mukanasi.
 • Ammusten käyttötarkoituksena saa olla ainoastaan ampumaurheilu
 • Ampuma-aseiden on oltava lataamattomat ja pakattuna turvallisesti matkalaukkuun tai muuhun koteloon. Panokset on pakattava turvallisesti, mieluiten matkalaukkuun
 • Kiväärit on kuljetettava erillään patruunoista. Ampuma-aseet ja ammukset on pakattava erilleen kaikista muista henkilökohtaisista matkatavaroista.
 • Ammuksia sisältäviä matkatavaroita ei saa merkitä tarralla, jossa lukee 'räjähtävää'.
 • Räjähtävillä tai helposti syttyvillä ammuksilla varustettujen patruunoiden kuljetus ei ole sallittua.
 • Sinun on ilmoitettava tulliviranomaisille lähtöselvitystä tehdessäsi, että aseesi on lataamaton ja että patruunat on pakattu erikseen.


Lisätietoja ampuma-aseiden ja ammuksien luvista

Muut erikoismatkatavarat

Voit ottaa muita urheiluvälineitä ja muita tavaroita mukaan matkalaukun sijasta tai etukäteen ostetun ylimääräisen matkalaukun sijasta, jos:

 • enint. 158 cm/62 tuumaa (p + l + k)
 • enint. 23 kg/50,5 lbs Economy-luokassa
 • enint. 32 kg/70,5 lbs Business-luokassa


Suuremmista tai painavammista tavaroista on maksettava lisämaksu, ja niiden kuljetus on varattava aina KLM:n puhelinvarauksista– niin aikaisin kuin mahdollista, mutta viimeistään 48 ennen lähtöä.

Tarkista KLM:n lentojen erikoismatkatavaroita koskevat määräykset ja maksut:

Takaisin alkuun
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com