By visiting KLM.com you accept the use of cookies. Read more about cookies.

Kohdeopas

Takaisin Valmistaudu matkaan
Urheilu- ja metsästystarkoituksiin käytettäviä ampuma-aseita ja ammuksia saa kuljettaa ainoastaan ruumassa. Sinulla on myös oltava asianmukaiset luvat hallussasi.

Luvat

Voidaksesi ottaa ampuma-aseita ja/tai patruunoita lennolle, sinun on tehtävä varaus matkatoimistosi kautta tai soittamalla KLM:n puhelinvarauksiin. Sinulla on myös oltava erinäiset luvat hallussasi:

  • Kyseisen aseen hallussapitolupa
  • Tarvittavat maahantuonti- ja maastavientiluvat
  • Täytetty ja allekirjoitettu ilmoitus ampuma-aseiden ja patruunoiden kuljetuksesta(PDF, 24KB) (vain englannin kielellä) 
  • Hollannin tulliviranomaisten lupa matkustaa Alankomaihin, Alankomaista tai Alankomaiden kautta (katso alla).

Poikkeukset

Seuraavien matkustajien ei tarvitse anoa lupaa Hollannin tulliviranomaisilta:

  • Alankomaissa asuvat metsästäjät, jotka matkustavat Alankomaihin tai Alankomaista ja joilla on voimassa oleva metsästyslupa. Metsästysluvassa on oltava maininta kyseessä olevista ampuma-aseista.
  • Alankomaissa asuvat ampumaseuran jäsenet Alankomaista tai Alankomaihin matkustettaessa mutta vain, jos he voivat esittää kirjallisen kutsun tai lausunnon kohdemaan ampumaseuralta
  • EU-maan passin haltijat, jotka matkustavat Euroopan unionin alueella ja jotka voivat esittää Euroopan unionin virallisen ampuma-asepassin. Euroopan unionin ampuma-asepassin on oltava kyseessä olevan matkustajan nimellä ja koskettava kyseessä olevaa ampuma-asetta. Jotkut EU-maat myöntävät ampuma-asepasseja, joilla ei ole EU:n viitenumeroa. Tällaisten passien omistajilla oletetaan olevan aseen hallussapitolupa.
  • armeijan henkilökunta matkustaessaan hallituksen ohjeiden mukaan (NATO, Yhdistyneet Kansakunnat).

Hakumenettely

Voit hakea lupaa ampuma-aseiden ja patruunoiden kuljettamiseen täyttämällä hakemuslomakkeen meno- ja paluumatkaa varten.

Hakemuskaavakkeita saa myös Hollannin tulliviranomaisilta Groningenistä seuraavasta osoitteesta:

Belastingdienst, Douane Groningen, Centrale dienst voor in- en uitvoer Kempkensberg 12
P. O. Box 30003
9700 RD GRONINGEN
Tel: 0031 88 1512122
Fax: 0031 88 1513182

Aukioloajat: maanantaista perjantaihin klo 8:30–17:00 (Hollannin aikaa)

Faksaa täytetyt lomakkeet ja kopio passistasi yllä olevaan faksinumeroon. Hollannin tulliviranomaiset palauttavat sinulle lomakkeet ja luvan ja ilmoittavat kuljetuksesta tulliviranomaisille ja Schipholin lentokentän turvallisuusosastolle. Tämä prosessi kestää 3–5 arkipäivää. 

Matkan aikana sinun on pidettävä tarvittavat luvat mukanasi ja esitettävä ne pyydettäessä. Jos sinulla ei ole vaadittavia lupia mukanasi, ampuma-aseesi ja patruunat voidaan takavarikoida viranomaisten taholta.

Baggage

Frequently asked questions

Takaisin alkuun
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com