Tee lähtöselvitys verkossa

Book online

Tee lähtöselvitys missä tahansa
Tee lähtöselvitys mukavasti kotona tai toimistossa

Valitse oma istuinpaikkasi
Valitse istuinpaikkasi verkossa ja tulosta tarkastuskortti

Säästä aikaa lentokentällä
Vältä jonoja lähtöselvitystiskillä

Tee lähtöselvitys nyt
 

Miten lähtöselvitys tehdään verkossa?

Woman booking online

Kirjaudu sisään
Anna e-lippusi numero tai varauskoodi ja lennon numero tai kirjaudu palveluun käyttäen sähköpostiosoitettasi ja salasanaa tai Flying Blue-numeroasi ja PIN-koodia.

Vaihe 1 – Omat tiedot
Valitse lennot ja anna kaikkien niiden seurueeseesi kuuluvien matkustajien nimet, joiden lähtöselvityksen haluat tehdä.

Vaihe 2 – Lisävaihtoehdot

 • Valitse istumapaikkasi tai järjestä erityismukavuuksilla varustettu istumapaikka. Jos matkustat yksin, voit Meet & Seat -palvelun avulla katsoa, ketkä matkustavat mukanasi KLM:n lennolla.
 • Tilaa à la carte ateria mannertenvälisille KLM:n lennoille, jotka lähtevät Amsterdamista
 • Lisäksi saat vähintään 20Lisäksi saat vähintään 20Lisäksi saat vähintään 20 % alennusta ruumaan menevistä .

Vaihe 3 – Tulosta tositteet
Tulosta oma tarkastuskorttisi sekä mahdollisen matkaseurueesi tarkastuskortit. Jos sinulla ei ole tulostinta, voit lähettää tarkastuskorttisi sähköpostitse jollekin, joka voi tulostaa sen puolestasi. Voit myös tulostaa sen lähtöselvityksen itsepalveluautomaatista lentokentällä.

Tai voit vastaanottaa sähköisen tarkastuskortin
Useilla reiteillä on mahdollista tilata sähköinen tarkastuskortti. Voit vastaanottaa sen älypuhelimeesi, kämmentietokoneeseesi, Blackberryysi tai Internet-yhteydellä varustettuun matkapuhelimeesi. Vastaanottamassasi tekstiviestissä tai sähköpostissa on kaikki lennon tiedot ja viivakoodi, joka skannataan lentokentällä. Lue lisää sähköisestä tarkastuskortista.

Joissakin tapauksissa tarkastuskortti ei välttämättä ole saatavilla. Silloin voit tulostaa lähtöselvityksen vahvistusasiakirjan ja vaihtaa sen tarkastuskorttiin lentokentällä.

Ruumaan menevien matkatavaroiden luovuttaminen lentokentällä
Kun lähtöselvitys on tehty, sinun tarvitsee vain jättää ruumaan menevät matkatavarat lentokentän luovutuspisteeseen ennen koneen lähtöä. Useimmilla lentokentillä voit luovuttaa matkalaukkusi jo kaksi tuntia ennen koneesi lähtöä.

Katso .

Lähtöselvityksen peruuttaminen
Lähtöselvityksen tehtyäsi voit peruuttaa sen, jos esim. haluat varata myöhemmän lennon. Siirry kohtaan ’Tee lähtöselvitys verkossa’ sivulla KLM.com, ja klikkaa ’Peruuta lähtöselvityksesi täällä’. Anna lippusi numero tai varauskoodi. Varaa myöhempi lento soittamalla puhelinvaraukseen.

Ota yhteyttä puhelinvaraukseen

Milloin lähtöselvityksen voi tehdä verkossa?

Useimmilla lennoilla voit tehdä lähtöselvityksen KLM.com-sivustolla 1–30 tuntia ennen lennon lähtöä.

Poikkeukset lähtöselvitysaikoihin:

 • Yhdysvaltoihin lähtevät ja sieltä saapuvat lennot: 1–24 tuntia ennen lähtöä
 • Mumbaihin lähtevät lennot: 1,5–8 tuntia ennen lähtöä
 • Etiopiasta, Keniasta tai Sudanista lähtevät lennot: 1,5–30 tuntia ennen lähtöä.
 • Alitalian lennot: korkeintaan 24 tuntia ennen lähtöä
 • China Southern Airlinesin lennot: korkeintaan 23,5 tuntia ennen lähtöä

Jos paluulentosi lähtee 24 tunnin kuluessa menolentosi lähdöstä, voit tehdä heti lähtöselvityksen paluulentoasi varten.

Lähtöselvityksen tekeminen verkossa KLM.com-sivustolla on mahdollista, jos matkasi ensimmäistä lentoa operoi KLM, AIR FRANCE, Alitalia, CityJet, Delta Air Lines tai Kenya Airways, Ukraine International Airlines, Aer Lingus, China Southern Airlines, China Airlines, LOT tai Tarom lähtiessäsi Amsterdamista (näet varausvahvistuksesta, mikä lentoyhtiö suorittaa lentosi).

Matkustajat, jotka eivät voi tehdä lähtöselvitystä verkossa:

 • Lentokentät, joilla lähtöselvitystä ei voi tehdä verkossa. Siinä tapauksessa voit tehdä lähtöselvityksen itsepalveluautomaatilla tai lentokentän lähtöselvitystiskillä.
  Tarkastele listaa lentokentistä, joista on lähtöselvityspalvelu
 • matkustajat, jotka ovat pyytäneet avustamista ja jotka eivät matkusta vähintään 15-vuotiaan samassa varauksessa näkyvän henkilön seurassa
 • matkustajat, jotka lähtevät lentokentiltä, joilla ei ole mahdollisuutta lähtöselvityksen tekemiseen verkossa
 • matkustajat, jotka menevät junalla Brysselin eteläiseltä rautatieasemalta tai Antwerpenin keskusasemalta Amsterdamin Schipholin lentokentälle.

Näissä tapauksissa sinun on tehtävä lähtöselvitys lentokentällä.

Tärkeää

Yhdysvaltoihin lähtevillä ja sieltä saapuvilla lennoilla lähtöselvityksen voi tehdä verkossa 1–24 tuntia ennen lähtöä.

Matkustaminen Yhdysvaltoihin
Maahanmuuton, turvatoimien ja lentokenttärajoitusten seurauksena jotkut lentokentät eivät salli oman tarkastuskortin tulostamista ennen lähtöä. Siinä tapauksessa voit tehdä lähtöselvityksen itsepalveluautomaatilla tai lentokentän lähtöselvitystiskillä.

Jos passisi on myönnetty maassa, joka kuuluu Visa Waiver -ohjelmaan, sinun on haettava ESTA-matkustuslupaa mieluiten 72 tuntia ennen lähtöä.

Sinulla on aina oltava ESTA-matkustuslupa, jotta voit tehdä lähtöselvityksen verkossa osoitteessa KLM.com, paitsi jos sinulla on oleskelulupa Yhdysvalloissa.

Lue lisää matkustamisesta Yhdysvaltoihin

Matkustaminen Yhdysvalloista
Jos matkustat Yhdysvalloista ja haluat tehdä lähtöselvityksen verkossa KLM.comin kautta, sinut ohjataan Delta Air Linesin verkkosivustolle. Se tarkoittaa sitä, että ylimääräisten matkatavaroiden kuljetusta ei voida järjestää KLM.comin kautta.

Jos kuitenkin lähdet Chicagosta, Houston, Miami, San Franciscosta tai Washington DC:stä, voit tehdä lähtöselvityksen KLM.comin kautta – ja halutessasi järjestää ylimääräisten matkatavaroiden kuljetuksen.