By visiting KLM.com you accept the use of cookies. Read more about cookies.

Kohdeopas

Takaisin Valmistaudu matkaan
Matkapuhelimella voit tehdä lähtöselvityksen missä ja milloin tahansa. Olemme tehneet siitä vieläkin helpompaa: useimmille lennoille voit tilata myös sähköisen tarkastuskortin suoraan matkapuhelimeen.

Voinko käyttää lähtöselvityksen mobiilipalvelua?

Voit tehdä lähtöselvityksen mobiilipalvelun kautta:

  • matkapuhelimesta, jossa on Internet-yhteys
  • itsellesi ja ryhmäsi kaikille muille matkustajille
  • kaikille KLM:n suorittamille lennoille ja monille muille lennoille.


Joitakin mobiililähtöselvitystä koskevia poikkeuksia on mainittu KLM.com-sivustolla. Nämä poikkeukset ovat samat kuin verkossa täydellisen KLM.com-sivuston kautta lähtöselvitystä tehdessä.

Lue lisää lähtöselvityksen tekemisestä verkossa 

Miten se toimii?

Mobile check-in

Vaihe 1 – KLM.com-mobiilipalvelu
Käytä matkapuhelintasi, anna osoite 'www.KLM.com' ja mene sitten kohtaan 'lähtöselvitys'. Jos sait lähtöselvitystä koskevan tekstiviestin, ohita tämä vaihe ja käytä vain tekstiviestissä olevaa linkkiä.
 
Vaihe 2 – Kirjaudu sisään
Anna e-lippusi numero tai varauskoodi ja lennon numero, jolloin henkilökohtaiset tietosi ilmestyvät ruudulle.

Vaihe 3 – Istuinpaikka ja matkatavarat
Näet koneessa sinulle varatun istuinpaikan numeron; voit halutessasi vaihtaa paikkaa. Voit myös varata mukavamman istuinpaikan. Haluatko mukaasi enemmän matkatavaroita? Voit saada niistä 20 % alennusta!

Vaihe 4 – Tarkastuskortti
Riippuen lentoreitistäsi ja matkapuhelimesi liittymän palveluista voit vastaanottaa tarkastuskorttisi sähköpostitse tai tekstiviestitse. Viivakoodi pysyy samana, vastaanotitpa sen sitten miten tahansa.

  • Sähköposti: saat yhden viestin, jossa ovat sekä lähtöselvitystietosi että viivakoodi.
  • Tekstiviesti: saat kaksi tekstiviestiä. Ensimmäisessä viestissä on linkki, jonka kautta voit pyytää henkilökohtaista viivakoodiasi, joka sitten skannataan lentokentällä. Toisessa tekstiviestissä ovat kaikki lähtöselvitystietosi.


Jos et voi vastaanottaa lentosi sähköistä tarkastuskorttia, voit tulostaa tarkastuskorttisi kotona tai lentokentällä.

Mikä on sähköinen tarkastuskortti?

Check in and board with your mobile phone or PDA

Sähköisessä tarkastuskortissa ovat lentosi kaikki tiedot ja viivakoodi, joka skannataan lentokentällä koneeseen noustessa. Se tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse tulostaa tätä tarkastuskorttia. Jos sinulla on passi tai henkilöllisyystodistus, pääset lentokentän kaikkien tarkastuspisteiden läpi. Sähköisen tarkastuskortin avulla voit käyttää kaikkia lentokentän tiloja aivan samoin kuin paperilla olevalla tarkastuskortilla.

Voit valita sähköisen tarkastuskortin yhä useammilla lennoilla:


Saatavilla oleva tarkastuskorttityyppiLähtöselvityksen tekeminen tavallisen tai mobiiliverkkosivuston kautta
Tavallinen tarkastuskorttiKaikki lennot
Sähköinen tarkastuskorttiKLM- ja Air France -lennot

  • Lennot Alankomaista ja Ranskasta
  • Lennot Itävallasta, Belgiasta, Kroatiasta, Tšekin tasavallasta, Tanskasta, Suomesta, Saksasta, Kreikasta, Italiasta, Norjasta, Puolasta, Espanjasta*, Ruotsista, Sveitsistä ja Isosta-Britanniasta (Bristol, Edinburgh, Lontoo, Manchester ja Durham Tees Valley) Alankomaihin ja Ranskaan tai niiden kautta
  • Ranskan sisäiset lennot* Madridin Barajasin lentokentällä mobiilitarkastuskortin käyttö on mahdollista vain “la Paloma” -turvallisuustiloissa terminaalissa 2.

Sähköisessä tarkastuskortissa ei ole mainintaa Flying Blue -jäsenyydestäsi. Muista ottaa Flying Blue -jäsenkorttisi mukaan, jotta pääset nauttimaan kaikista jäsentasollesi kuuluvista eduista!

Kuinka voin tulostaa tarkastuskortin tarvittaessa?

Jos puhelimesi akku on lopussa tai jos unohdit ottaa matkapuhelimesi mukaan, voit tulostaa tarkastuskortin itsepalveluautomaateista, matkatavaroiden luovutuspisteessä tai lentokentän lähtöselvitystiskillä. Tarkastuskortti voidaan tulostaa vielä 30 minuuttia ennen lähtöä.

Tarkastele listaa lentokentistä, joilla on lähtöselvitysautomaatit 

Matkatavaroiden lähtöselvitys

Kun olet tehnyt lähtöselvityksen, voit jättää ruumassa kuljetettavat matkatavarat lentokentän matkatavaroiden luovutuspisteeseen.

Katso matkatavaroiden luovutusajat 

Check-in options

Frequently asked questions

Takaisin alkuun
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com