Käyttämällä KLM.com-sivustoa hyväksyt samalla evästeiden käytön. Lue lisätietoja evästeistä.

Ehdot ja edellytykset liittyen suosikki-istuinpaikkaan

Varatessasi suosikki-istuinpaikan sinun on hyvä tietää seuraavat asiat.

Ehdot ja edellytykset liittyen suosikki-istuinpaikkaan

1. Suosikki-istuinpaikkatoivomukset
1.1 Lisämaksusta KLM antaa sinulle tilaisuuden varata erityismukavuuksilla varustetun istuimen (esim. istuinpaikan 2:n istuimen riviltä) – mikäli se on saatavilla – varauksen tai lähtöselvityksen yhteydessä verkossa kohdassa ”Matkani” tai tehdessäsi lähtöselvitystä lentokentän itsepalveluautomaatilla: “Suosikki-istuinpaikka”.

1.2 Flying Blue Platinum -matkustajat voivat varata suosikki-istuinpaikkansa ilman lisämaksua ja Gold- ja Silver-jäsenet 50 % tai 25 % alennuksella kirjautuessaan sisään Flying Blue -jäsenenä ja KLM:n tunnistaessa jäsenyyden. Kaikissa muissa tapauksissa nämä Flying Blue -jäsenet voivat varata suosikki-istuinpaikan tavalliseen hintaan.

1.3 Pyrimme kohtuullisuuden rajoissa noudattamaan suosikki-istuinpaikkapyyntöjäsi, mutta emme kuitenkaan voi taata halutun istuinpaikan saatavuutta, vaikka kyseisen suosikki-istuinpaikan varaus olisikin jo vahvistettu. Varaamme oikeuden luovuttaa tai vaihtaa suosikki-istuinpaikan milloin tahansa, mukaan lukien koneeseen nousun jälkeen, lentokoneen käyttöön tai turvallisuuteen liittyvästä syystä. Lähtöselvityksen henkilökunta ja lentokoneen henkilöstö tekee asiasta lopullisen päätöksen lentopäivänä.

2. Edellytykset ja kelpoisuus
2.1 Voidaksesi varata suosikki-istuinpaikan, sinun on esitettävä ja taattava, että:
(I) olet vähintään 12-vuotias;
(II) sinulla on laillinen oikeustoimikelpoisuus solmia tämä sopimus ja sitoutua tämän sopimuksen ehtoihin ja edellytyksiin; ja
(III) jos valitsit istuimen lentokoneen hätäuloskäynnin vierestä, pystyt hätätilanteessa auttamaan ja olet fyysisesti vahva ja kykenevä, täysin liikuntakykyinen, etkä käytä lääkkeitä, jotka voivat vaikuttaa näihin turvallisuulakien ja sääntöjen mukaisiin ominaisuuksiin. Sinun on myös riittävästi ymmärrettävä ja puhuttava englantia.

2.2 Ilmoitat samalla myös, että kaikki istuinpaikan varaamisen yhteydessä antamasi tiedot ovat oikein ja että et tee spekulatiivisia, vääriä tai väärennettyjä varauksia. Ilmoitat myös, että teet varaukset vain itsellesi tai toiselle henkilölle, joka on valtuuttanut sinut toimimaan puolestaan ja joka sitoutuu noudattamaan kappaleessa 2.1 esitettyjä vaatimuksia.

3. Palautukset
3.1 Jos et saa varauksessa valitsemaasi suosikki-istuinpaikkaa, olet oikeutettu hyvitykseen, joka on samansuuruinen kuin summa, jonka maksoit suosikki-istuinpaikasta kyseiselle matkan osuudelle, jos:
(I) sinut vaihdettiin toiselle lennolle:

  • omasta pyynnöstäsi ja olet ostanut samantyyppisen suosikki-istuinpaikan uudelle lennolle;
  • koska vaihdoit lentoa ja suosikki-istuinpaikkaa ei ollut saatavilla uudella lennolla;
  • KLM:n toimesta käytännön syistä tai koska lentosi peruuntui;
  • koska myöhästyit KLM:n jatkolennolta saapuessasi KLM:n tai minkä tahansa SkyTeam-lentoyhtiön lennolla, etkä saanut suosikki-istuinpaikkaasi vastaavaa istuinta vaihtoehtoisella lennolla;


(II) vaihdoimme lentokonetyyppiä, etkä saanut suosikki-istuinpaikkaasi vastaavaa istuinta vaihtoehtoisella lennolla;
(III) käytimme oikeuttamme luovuttaa tai vaihtaa suosikki-istuinpaikkasi, ennen tai jälkeen lähtöselvityksen, lentokoneen käyttöön tai turvallisuuteen liittyvästä syystä.

3.2 Voit pyytää hyvitystä täyttämällä hyvityslomakkeen.

3.3 Hyvitystä ei suoriteta, jos et täytä yllämainittuja ehtoja.

Sekalaista
Jotkut suosikki-istuinpaikat sijaitsevat vain kahden istuimen rivillä, jolloin istuimia ei voida täysin kallistaa. Tämä palvelu mahdollistaa istuinpaikan valinnan economy luokassa, jos paikkoja on valittavana; istuimet eivät kuitenkaan muutoin poikkea muista economy luokan istuinpaikoista. Esimerkiksi ruokatarjoilu on sama kuin economy luokassa. Huomaathan, että on mahdollista, että lennon aikana matkustajille voidaan tarjota istuinpaikkaa suosikki-istuinpaikka riveiltä.

 
Your seat on board

Frequently asked questions

Ask a question
Takaisin alkuun
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com