By visiting KLM.com you accept the use of cookies. Read more about cookies.

Kohdeopas

Takaisin Valmistaudu matkaan
Palvelemme mielellämme nuoria matkustajia ja heidän vanhempiaan. Jos sinulla on 5-14 vuotta vanha lapsi, joka matkustaa yksin, sinun täytyy varata yksin matkustavien lasten saattopalvelu.

Matkustaminen lapsen kanssa

Enintään 14-vuotiaan lapsen on aina matkustettava vähintään 18 vuotta vanhan henkilön kanssa, joka kantaa vastuun lapsesta matkan ajan. Lapsen on matkustettava yhdessä vanhempansa tai holhoojan kanssa samalla lennolla ja samassa matkustusluokassa ellei yksinmatkustavien lasten saattopalvelua ole varattu.

Euroopan unionin alueelta, alueelle tai sen kautta matkustavilla lapsilla on oltava oma passi tai henkilöllisyystodistus. Heidän nimiensä lisäämistä vanhempien passiin ei enää sallita. Tämä sääntö ei päde Iso-Britannian tai Irlannin asiakirjoja omaaviin henkilöihin.

MatkustaessaThaimaahan tai Thaimaasta alle 16 vuotiaiden lasten, jotka matkustavat yksin tai vain yhden vanhemman kanssa, on tuotava kopio syntymätodistuksesta sekä matkustusluvan sisältämä kirje siltä vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät matkusta.

Tietyt maat saattavat vaatia lisäasiakirjoja yksin matkustaville lapsille.

Katso mitä matkustusasiakirjoja lapsesi tarvitsee 

Yksin matkustavat lapset

Child with adult
 • Enintään 4-vuotiaat lapset matkustavat aina huoltajan kanssa kuten yllä mainittu.

 • 5–14-vuotiaat lapset voivat matkustaa ilman huoltajaa jos yksin matkustavien lasten saattopalvelu on varattu. Palvelu on pakollinen tämän ikäryhmän yksin matkustaville lapsille. Voit varata tämän palvelun KLM:n puhelinvarauksista.

 • 15–17-vuotiaat lapset voivat matkustaa yksin Air Francen ja KLM:n lennoilla. Voit haluttaessasi varata yksin matkustavien lasten saattopalvelun lapsellesi tässä ikäryhmässä.


Kaikkien Curaçaon reitillä yksin matkustavien lasten (mukaan luettuna 16-18 vuotiaat lapset, joille yksin matkustavien lasten saattopalvelua ei ole varattu), on tuotava tulostettu vanhempien tai laillisen holhoojan allekirjoittama todistus siitä, että heillä on lupa matkustaa, sekä kopio vanhemman/vanhempien tai laillisen holhoojan henkilöllisyyden todistavasta virallisesta asiakirjasta.

Toisilla lentoyhtiöillä saattaa olla eri sääntöjä yksinmatkustaville lapsille. Ole hyvä ja ota yhteyttä matkatoimistoosi tai lentoyhtiöön, jolla lapsesi matkustaa.

Lue lisää yksin matkustavien lasten saattopalvelusta 

Junior Jet Service

Pienet lapset – ja heidän vanhempansa – voivat aina luottaa saavansa erityistä huomiota ja erityisiä lisäpalveluita. Kaikilla KLM:n mannertenvälisillä lennoilla on lelupakkauksia ja erilaisia varusteita vauvoille.

Alle 2-vuotiaiden lasten kanssa matkustaminen

Jos lapsi on alle 2-vuotias tulo- ja menomatkalla hän voi matkustaa sylissäsi ilman istumapaikkaa. Kaikille yli 2 vuotiaille tai matkan aikana kaksi vuotta täyttäville tai vanhemmille lapsille täytyy varata oma istuinpaikka sekä meno- että paluumatkoille.

Yhden aikuisen mukana voi matkustaa enintään kaksi vauvaa, mutta vain yksi vauva voi istua hänen sylissään. Toiselle vauvalle täytyy varata oma istuinpaikka.

Lasten ateriat
Mannertenvälisillä KLM-lennoilla on aina valikoima steriloituja aterioita vauvoille ja alle 2-vuotiaille pikkulapsille. Aterioita ei tarvitse tilata etukäteen.

Lue lisää erikoisaterioista 

Vauvankorit
Mannertenvälisille lennoille on mahdollista varata vauvankori Matkani tai soittamalla KLM:n puhelinvarauksiin. Se sopii vauvalle joka on enintään 65 cm pitkä ja painaa enintään 10 kg matkustuspäivänä. Vaikka teemmekin parhaamme, emme voi aina taata vauvankorin saatavuutta, kun saavutte lentokoneeseen.

Matkatavarat, rattaat ja lastenistuimet

Matkatavarat

Lapset, jotka matkustavat omassa (varatussa) istuimessa, voivat ottaa mukaan saman määrän käsimatka- sekä ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa kuin aikuinen.

Sylissä matkustavalle enintään 2-vuotiaalle lapselle voit ottaa mukaan seuraavaa:

 • 1 matkakassin, joka sisältää vauvanhoitotarvikkeet, painaa enintään 12 kg (26 lbs) ja jonka mitat eivät ylitä 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tuumaa).
 • 1 ruumassa kuljetettavan enintään 10 kg (22 lbs) painavan laukun. Jos lapsesi matkatavarat ovat yhdessä vanhempien ruumassa kuljetettavien matkatavaroiden kanssa, matkatavarat saavat painaa enintään 23 kg (50,5 lbs) kappaleelta.


Lastenrattaat
Voit tuoda jokaiselle lapselle yhdet pienet, täysin kasaantaitettavat lastenrattaat/lastenvaunut veloituksetta.

Mikäli rattaat eivät mahdu istuimen alle tai istuimen yläpuoliseen matkatavaratilaan, voit kuljettaa ne ruumassa ilman lisämaksua.

Lastenrattaissa/lastenvaunuissa voi olla suojus, mutta se ei saa sisältää mitään muita tavaroita.

Auto-/turvaistuimet
Voit tuoda jokaiselle lapselle yhden auto-/turvaistuimen veloituksetta. Jos olet varannut lapselle oman istuinpaikan, suosittelemme, että tuot autossa käytettävän lapsen istuimen/turvaistuimen koneeseen.

 • Auto-/turvaistuimen on sovittava lentokoneen istuimen käsinojien väliin. Käsinojien välinen etäisyys on 42 cm (16,5 in).
 • Lapsen ja turvaistuimen kiinnitys on varmistettava istuimen valmistajan ohjeiden mukaan.
 • Turvaistuimessa ei saa olla näkyviä vikoja, sen on oltava ilmakuljetukseen soveltuva ja asianmukaisesti merkitty.
 • Sinun on sovittava auto-/turvaistuimen käytöstä etukäteen. Ota yhteyttä KLM:n puhelinvaraukseen tai paikalliseen KLM:n lipputoimistoon.


Voit kuljettaa ruumassa veloituksetta myös auto-/turvaistuimen, jolloin yllä mainitut ehdot eivät ole voimassa.


Lasten turvavyöjärjestelmä lentokoneisiin (CARES, Child Aviation Restraint System)
Jos olet varannut lapsellesi oman istuinpaikan, hän voi käyttää myös lentokoneeseen tarkoitettu lasten turvavyöjärjestelmää:

 • Lapsesi ja CARES-järjestelmän kiinnitys tulee varmistaa valmistajan ohjeiden mukaan.
 • CARES-järjestelmässä ei saa olla näkyviä vikoja, ja sen on oltava ilmakuljetukseen soveltuva ja asianmukaisesti merkitty.
 • CARES-järjestelmän käytöstä on sovittava etukäteen. Ota yhteyttä KLM:n puhelinvaraukseen tai paikalliseen KLM:n lipputoimistoon.


Joidenkin lentoyhtiökumppaniemme matkatavarasäännökset poikkeavat omistamme. Jos haluat tarkempia tietoja, ota yhteyttä matkatoimistoon tai kyseiseen lentoyhtiöön.

Travelling with children

Frequently asked questions

Takaisin alkuun
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com