KLM:n lääkintäpalvelut

Tarvitsetko vähän apua lentokentällä tai tarvitsetko erityisiä lääkintäpalveluita? Autamme sinua mielellämme, jotta matkasi sujuisi mahdollisimman miellyttävästi.

KLM CARES -palvelun erikoispalvelut

Jos tarvitset apua lentokentällä, haluat ottaa opaskoiran mukaasi tai joudut käyttämään matkustaessasi erityisiä lääkintälaitteita, KLM CARES -palvelu auttaa sinua kaikissa tilanteissa. Teet vain erikoisavustuspyynnön joko Matkani-palvelussa tai puhelimitse.

Muista tehdä pyyntösi vähintään 48 tuntia ennen lentosi lähtöä. Jos sinulla on tiettyjä sairauksia ja tarvitset hoitoa lennon aikana, sinun tulee täyttää lääketieteelliset lomakkeemme.

Tee erikoisavustuspyyntö Matkani-palvelussa

Katso lisätietoja KLM CARES -palvelun erikoispalveluista

Rokotteet ja terveystodistukset

Matkustettaessa on mahdollista altistua erilaisille taudeille. Monet tartuntataudit ovat helposti ehkäistävissä ottamalla rokote tai ryhtymällä asianmukaisiin ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Ota hyvissä ajoin selvää, kuinka voit valmistautua:

Tutustu matkaasi koskeviin terveysasioihin osoitteessa 

Matkailuklinikat

Alankomaista löytyy 4 KLM Health Services -matkailuklinikkaa, jotka pystyvät antamaan matkakohteista ajantasaista matkustamiseen ja terveyteen liittyvää tietoa:

  • rokotukset ja muut varotoimia koskevat neuvot
  • lääkkeet, esimerkiksi malarian estolääkitys
  • terveyteen liittyvät matkavarusteet
  • lääkärintarkastukset

Voit vierailla klinikoissa niiden laajennettujen aukioloaikojen aikana. Jos haluat välttyä turhalta odotukselta, voit varata ajan myös verkossa.

Annamme liikematkustajille myös terveellistä matkustamista koskevia neuvoja, jotka tulee huomioida ennen lähtöä, ulkomailla oltaessa ja paluun jälkeen. Kerromme näistä mahdollisuuksista mielellämme myös yrityksesi työntekijöille.

Vieraile sivulla klmhealthservices.com 

Ensiapu ja lääkintäpalvelut lentokentällä

Jos tarvitset hätäensiapua Amsterdamin Schipholin lentokentällä, siellä on 24 tunnin ensiapuasema ja apteekki, josta saat hätäensiapua. Ensiapuasema ja apteekki sijaitsevat lähtöaulan 2 yläkerrassa, lähtöselvitystiskin 16 yläpuolella.

Apteekki on avoinna arkisin klo 08:30–17:00, mutta hätätilanteessa lääkitystä om mahdollista saada vuorokauden ympäri seitsemänä päivänä viikossa. Apteekin puhelinnumero on +31 (0) 20 648 14 50.

Katso lisätietoja Schipholin lentokentän lääkintäpalveluista 

Raskaana matkustaminen

Lentomatkailu on yleensä turvallista odottaville äideille. Kehotamme kuitenkin olemaan lentämättä 36. raskausviikon jälkeen. Emme myöskään suosittele lentämistä synnytystä seuraavan viikon aikana.

Jos odotat useampaa kuin yhtä lasta, ota yhteyttä lääkäriisi ennen lentämistä. Jos sinulla on ollut komplikaatioita, sinulla on oltava lääkärin lupa lentää.

Erikoisateriat

Etkö pidä gluteenista, lihasta tai kaloreista? Tarjoamme useita erikoisaterioita, jotka on suunniteltu terveydellisten tai uskonnollisten erityistarpeiden mukaan. Voit tilata erikoisaterioita kaikille KLM:n mannertenvälisille lennoille KLM.com-sivustolla.

Katso lisätietoja erikoisaterioista

(Jos haluat syödä jotain hieman hienompaa, tutustu à la carte -menuumme)