Käyttämällä KLM.com-sivustoa hyväksyt samalla evästeiden käytön. Lue lisätietoja evästeistä.

Erikoisateriat koneessa

Haluatko syödä koneessa mieluummin kasvis-, kosher-, halal- tai hinduaterian? Vai haluatko aterian ilman gluteenia, laktoosia tai kaloreita? KLM:n mannertenvälisillä lennoilla voit tilata useita erilaisia erikoisaterioita.

Tilaa erikoisateriasi

Erikoisateriat ovat ilmaisia ja niitä tarjoillaan vain KLM:n mannertenvälisillä lennoilla. Muista tehdä varaus vähintään 24 tuntia ennen lähtöä (Kosher-ateriat: viimeistään 48 tuntia). Voi tehdä tilauksen verkossa erittäin helposti KLM.com-sivustolla. Valitset vain suosikkisi joko varauksen yhteydessä tai Matkani-palvelussa. Voit myös halutessasi ottaa meihin yhteyttä.

Kirjaudu Matkani-palveluun

Tilaa erikoisateria

Haluatko nauttia jotain todella hyvää? Tutustu à la carte -ruokalistaamme

Lasten ateriat

Bluey
 • Vauvanruoka: suosittelemme, että tuot vauvasi ruoat aina mukanasi. Lentokenttien nesteitä koskevia rajoituksia ei sovelleta vauvanruokiin. KLM:n mannertenvälisillä lennoilla vauvasi saa veloituksetta Bluey-ruokalapun. Kyseisillä lennoilla on tarjolla vain rajoitettu määrä steriloituja aterioita. Näitä aterioita ei tarvitse tilata etukäteen.
 • Lapset: voit tilata lasten aterian ilmaiseksi KLM:n mannertenvälisillä lennoilla. Aterialaatikosta löytyy herkullisen ruoan lisäksi myös Bluey-lelu.

Kasvisateriat

 • Lakto-ovo-kasvisateria: ei lihaa, lihavalmisteita tai kalaa. Sisältää maitotuotteita, munia, kasviksia.
 • Aasialainen kasvisateria: mausteisia kasvisruokayhdistelmiä, jotka sisältävät rajoitetusti maitotuotteita
 • Vegaaniateria: ei eläinperäisiä tuotteita, munia tai maitotuotteita

 

Lääkinnälliset ruokavaliot

Medical diets
 • Diabeetikon ateria: tässä ateriassa on runsaasti kompleksisia hiilihydraatteja ja kuituja, alhainen rasvapitoisuus ja ateria sisältää pienen määrän sokeria.
 • Vähäkalorinen ateria: tässä ateriassa on runsaasti kompleksisia hiilihydraatteja, kuituja ja tyydyttymättömiä rasvoja, alhainen kolesterolitaso ja ateria sisältää pienen määrän tyydyttyneitä rasvoja.
 • Vähäsuolainen ateria: ei lisättyä suolaa, hyvin suolaiset ainesosat jätetty pois
 • Gluteeniton ateria: näihin aterioihin käytetyissä ainesosissa on valmistajan etiketti, joka varmistaa, että niissä ei ole gluteenia. Valitettavasti emme voi taata, että ateria on 100-prosenttisesti gluteeniton.
 • Laktoosi-intoleranssiateria: maitotuotteet on jätetty pois. Valitettavasti emme voi taata, että ateria on 100-prosenttisesti laktoositon.

Uskonnollisen aterian valinta

 • Halal-ateria: ei sisällä sianlihaa, sen sivutuotteita tai alkoholia. Kaikki ateriassa käytetyt lihat ovat peräisin rituaalisesti teurastetuista eläimistä.
 • Kosher-ateria: valittu, valmistettu ja tarjoiltu juutalaisten ruokavaliosääntöjen ja tapojen mukaan. Tilaa kosher-ateriasi vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.
 • Hinduateria: ei sisällä naudanlihaa, naudanlihavalmisteita tai vasikan- tai sianlihaa.

Maapähkinä- ja pähkinäallergia

Aterioissamme ei ole kokonaisia tai jauhettuja maapähkinöitä tai maapähkinävoita, mutta emme pysty takamaan 100 %:lla varmuudella, etteikö KLM:n lennoilla voisi joutua kosketuksiin maapähkinöiden kanssa. Tarjoilemme mannertenvälisillä lennoillamme välipalana Business-luokassa erilaisista pähkinöistä koostuvan sekoituksen ja Economy-luokassa manteleita. Emme valitettavasti pysty tarjoamaan näille muita vaihtoehtoja. On myös mahdollista, että muut matkustajat ovat tuoneet koneeseen maapähkinöitä tai muita pähkinöitä.

Jos sinulla on vakava maapähkinäallergia tai jokin muu vakava ruoka-allergia, muista ottaa allergialääkkeet mukaasi. Voit ottaa mukaasi myös oman ateriasi. Suosittelemme, että varmistat matkustamiseen liittyvät asiat omalta lääkäriltäsi tai KLM Cares -asiakaspalvelusta.

Lue lisää KLM Cares asiakaspalvelusta

Special meals during the flight

Frequently asked questions

Ask a question
Takaisin alkuun
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com