Uw KLM-voucher gebruiken

Heeft u een KLM-voucher (een EMD-, TCV- of TDC-document) ontvangen? Sommige vouchers kunt u gebruiken om uw volgende vliegticket en/of extra opties mee te betalen. Andere vouchers kunt u inwisselen tegen contant geld.

KLM-vouchers: EMD, TCV en TDC

Als u op KLM.com een vergoeding heeft aangevraagd of als uw reis niet volgens plan is verlopen, dan heeft u mogelijk een vergoeding ontvangen in de vorm van een KLM-voucher. Er zijn 3 typen vouchers:

 • Een EMD-voucher is een elektronische voucher die u via de e-mail heeft ontvangen. Als op uw voucher staat dat deze inwisselbaar is, dat kunt u de voucher inwisselen tegen contant geld. Als op uw voucher staat dat deze niet-inwisselbaar is, dan kunt u de voucher gebruiken om een vliegticket of extra opties mee te betalen op KLM.com.
 • Een Travel Discount Certificate (TDC) of een Transportation Credit Voucher (TCV). Dit zijn papieren vouchers die u kunt gebruiken om een vliegticket mee te betalen.
 • U kunt max. 2 KLM-vouchers of max. 1 AIR FRANCE-voucher per ticket of per extra optie besteden.
 

Uw EMD-voucher gebruiken

U kunt uw EMD-voucher op KLM.com als volgt gebruiken:

 • Als op uw EMD-voucher staat dat deze inwisselbaar (refundable) is, dan kunt u deze inwisselen tegen geld dat op uw bankrekening wordt gestort. Wissel uw EMD in tegen geld.
 • Als op uw EMD-voucher staat dat deze niet-inwisselbaar (non-refundable) is, dan kunt u de voucher gebruiken bij het boeken van een vlucht van KLM, Delta Air Lines of AIR FRANCE of bij het kopen van extra opties (zoals een extra comfortabele stoel) voor KLM-vluchten. Voor het eventuele resterende bedrag ontvangt u een nieuwe EMD-voucher.
  • Gebruik uw EMD-voucher om een vlucht te boeken op KLM.com
  • Gebruik uw EMD-voucher om extra opties voor KLM-vluchten te kopen via Mijn Reis als u al een vlucht heeft geboekt.
  • Indien de valuta van het EMD verschilt van de valuta van het ticket, dan wordt als wisselkoers de verkoopprijs van KLM’s bank in het betreffende land gebruikt.

Lees hier de Algemene Voorwaarden van de EMD-vouchers

 

Uw TDC- of TCV-voucher gebruiken

Travel Discount Certificates (TDC’s) en Travel Credit Vouchers (TCV’s) kunnen worden gebruikt om vliegtickets mee te betalen bij KLM, AIR FRANCE en Delta Air Lines.

Hoe gebruikt u uw TDC- of TCV-voucher?
Neem telefonisch contact met ons op om uw vlucht te boeken en houd uw voucher bij de hand. U heeft het registratienummer op de voucher nodig om uw boeking te voltooien.

Om uw TDC- or TCV-voucher in te wisselen, kunt u contact opnemen met:


Als het te betalen bedrag hoger is dan de waarde van uw TDC- of TCV-voucher, dan dient u het resterende bedrag bij te betalen. U ontvangt geen restitutie als het bedrag lager is dan het krediet op uw TDC.

TDC-vouchers zijn tot 2 jaar en TCV-vouchers tot 1 jaar na uitgifte geldig. Deze vouchers kunnen niet worden ingewisseld tegen geld. Het is niet mogelijk uw TDC- of TCV-voucher te gebruiken bij een KLM-reisagent of op KLM.com.

Lees hier de Algemene Voorwaarden van de TDC- en TCV-vouchers