Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Goede redenen om met KLM te vliegen

Elke dag opnieuw doen wij ons best om uw favoriete luchtvaartmaatschappij te zijn en te blijven. Ontdek waarom onze reizigers trouwe klanten worden.

Rechtstreeks de wereld rond

We vliegen rechtstreeks naar meer dan 150 bestemmingen wereldwijd. Dat betekent geen onnodige reistijd op andere luchthavens of gedoe om uw volgende vlucht te halen. U kunt relaxed achterover leunen terwijl wij u naar uw bestemming brengen!

Number 1 in punctualiteit

In 2013 waren de vluchten van KLM binnen Europa best in class wat betreft punctualiteit. Wij zijn er trots op dat wij datzelfde jaar ook werden uitgeroepen tot de op een na meest punctuele luchtvaartmaatschappij ter wereld (rapport van Flightstats).

Ruim 88% van onze vluchten arriveert op tijd. Bij ons is uw kostbare tijd dus in goede handen. 

24/7-service via social media

Heeft u een vraag, een verzoek of bent u geïnteresseerd in nieuws over KLM? Op Facebook en Twitter kunt u ons dag en nacht bereiken.

Like of volg KLM, plaats een bericht of stuur een tweet. Wij geven u dan binnen één uur antwoord en bieden binnen één dag een oplossing. Dit kan in een van de volgende 10 talen: Nederlands, Engels, Italiaans, Spaans, Duits, Portugees, Japans, Noors, Russisch en Frans.

Gunstige vliegtijden

Haal meer uit uw reis met handige vertrek- en aankomsttijden. Vlieg op een prettige tijd naar uw zakelijke bespreking of benut uw weekendje weg optimaal. Onze vluchten passen bij uw plannen, niet andersom.

Spelfoutje? Kosteloos corrigeren!

Heeft u vluchten via KLM.nl geboekt en een spelfout in de naam op uw ticket ontdekt? Iedereen maakt wel eens een foutje. Neem via social media contact met ons op om uw naam te corrigeren. Dit kan nog tot 24 uur voor de check-in van uw eerste vlucht begint.

Zit het weer niet mee? U kunt op ons rekenen

Wordt uw reis belemmerd door sneeuw, storm of ander slecht weer? Ook dan kunt u op ons rekenen! Eerst brengen wij u onmiddellijk per telefoon of e-mail op de hoogte van vluchtwijzigingen of -annuleringen. Daarna boeken wij u direct om naar de eerstvolgende beschikbare vlucht. Zodra we een lege plek aan boord hebben gevonden, nemen wij opnieuw contact met u op over uw nieuwe vluchtschema. En uiteraard staan wij ook voor u klaar als u uw vlucht wilt wijzigen of als u andere vragen heeft.

Als uw nieuwe vlucht niet op dezelfde dag vertrekt, laten wij u natuurlijk niet aan uw lot over. Van een kopje koffie tot een hotelverblijf: wij doen ons uiterste best om het u zo comfortabel mogelijk te maken.

24 uur om te annuleren

Aarzel niet langer en boek uw vlucht meteen! Als uw plannen binnen 24 uur alsnog veranderen, kunt u uw boeking gewoon annuleren. Wij vergoeden dan de kosten – zonder vragen te stellen! We rekenen daarvoor geen administratiekosten.

Vraag binnen 24 uur na boeking teruggave aan

Wilt u even nadenken over uw aankoop zonder u zorgen te hoeven maken dat de ticketprijs omhoog gaat? Tegen een geringe bijbetaling kunt u een optie op een vlucht en tarief nemen. Wij garanderen dan de prijs, zodat u later kunt beslissen.

Vlieg meer, profiteer meer

Het loont om Flying Blue-deelnemer te zijn. Telkens wanneer u met KLM of een van onze partners vliegt, spaart u namelijk Miles. U kunt deze Miles weer besteden aan award vluchten en kortingen op een uitgebreide reeks extra opties, producten en handige diensten. Bovendien geldt: hoe vaker u vliegt, des te eerder u het volgende deelnemersniveau (Silver, Gold of Platinum) bereikt. Zodat u van nóg meer exclusieve voordelen kunt genieten!

In 2014 won het Flying Blue-programma 4 Freddie Awards, waarvan een voor Programme of the Year. De Freddies worden elk jaar uitgereikt aan het beste loyaliteitsprogramma binnen de internationale reisbranche volgens reizigers en reisexperts.

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com