Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

U kunt Miles besteden bij KLM, AIR FRANCE, onze partners Air Europa, Kenya Airways, Aircalin en TAROM en onze overige SkyTeam-partners. Ontdek hier de vele airline en non-airline awards die u met uw gespaarde Miles kunt reserveren. En met onze speciale e-services wordt het nog eenvoudiger de juiste award te kiezen.

Miles besteden bij KLM, AIR FRANCE en SkyTeam

U kunt uw Award Miles voor allerlei soorten vluchten gebruiken. Of u nu op zoek bent naar het juiste tarief, extra flexibiliteit of een bepaalde reisklasse, u vindt altijd het award ticket dat bij u past. Het aantal Award Miles dat u nodig heeft voor iedere vlucht, varieert afhankelijk van de flexibiliteit van uw reisdata en de voorwaarden bij de award ticket. Van upgrades tot loungetoegang: u kunt uw Award Miles gebruiken voor speciale services die u net dat beetje extra comfort geven.

Soort awardGebruik
Classic Award

U kunt uw Award Miles gebruiken voor een award ticket* naar een bestemming van uw keuze. De prijs in Miles is afhankelijk van de bestemming en de cabineklasse, en varieert naargelang de beschikbaarheid van stoelen. Een award ticket kan worden overgedragen op een begunstigde. U kunt een Classic Award wijzigen of annuleren. Hiervoor wordt echter wel € 45 in rekening gebracht.

Het is mogelijk om vluchten van AIR FRANCE, KLM en een airline partner op één ticket te combineren. Een Classic Award-ticket voor een enkele reis** is verkrijgbaar voor de helft van de prijs van een Classic Award retourticket van AIR FRANCE, KLM en alle airline partners.

* Het boeken van een award ticket is alleen mogelijk op basis van de beschikbaarheid van stoelen in de betreffende cabine. Let op: luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen vallen niet onder de award en dienen afzonderlijk te worden betaald. Hetzelfde geldt voor (een deel van) de internationale toeslagen van de luchtvaartmaatschappij op langeafstandsvluchten.
Als het award ticket wordt uitgegeven via het Flying Blue Customer Service Centre, wordt een toeslag van € 15 (of het equivalent in andere valuta) in rekening gebracht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Flying Blue Service Centre.

** Stopovers zijn niet toegestaan op een Classic Award-ticket voor een enkele reis. Tickets voor een enkele reis voor een binnenlandse vlucht in Frankrijk kunnen uitsluitend online worden geboekt.

Boek nu uw award ticket 
Contact opnemen met uw Flying Blue Service Centre 

Flex AwardZelfs als er geen stoelen beschikbaar zijn voor een Classic Award, dan kunt u een award ticket* naar de bestemming van uw keuze boeken bij AIR FRANCE, KLM en airline partners Air Europa, Kenya Airways en TAROM. Flex Award-tickets kunnen kosteloos worden gewijzigd of geannuleerd. Het aantal Miles dat nodig is voor een Flex Award is hoger dan het aantal dat nodig is voor de Classic Award in dezelfde cabineklasse.**

* Het boeken van Flex Awards is alleen mogelijk indien er stoelen beschikbaar zijn op de gekozen vlucht.
** Let op: luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen vallen niet onder het award ticket en dienen afzonderlijk te worden betaald. Hetzelfde geldt voor (een deel van) de internationale toeslagen van de luchtvaartmaatschappij op langeafstandsvluchten. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Flying Blue Service Centre
Promo Award@Met een Promo Award@ bespaart u naar bepaalde bestemmingen 25 tot 50% op het aantal Award Miles dat u normaal gesproken nodig heeft voor een Classic Award in dezelfde reisklasse. Deze awards zijn alleen online en slechts in bepaalde perioden beschikbaar. Bekijk onze aanbiedingen op de Flying Blue-pagina’s met Nieuws en Aanbiedingen. Let op: Promo Awards@ kunnen niet worden gewijzigd of geannuleerd.
Extra bagagevrijstellingU kunt extra bagagevrijstelling aanvragen bij elk Flying Blue Service Centre.
Upgrade awardMet onze upgrade awards kunt u profiteren van de privileges van Premium Economy, Business Class of First Class aan boord van KLM, AIR FRANCE* en enkele van onze SkyTeam-partners. U kunt een upgrade award ook aan iemand anders geven, zelfs als u niet samen reist.

Upgrade awards zijn op basis van beschikbaarheid en zijn uitsluitend geldig voor reserveringsklassen tegen het volle tarief en voor enkele vluchten. Het aantal Miles dat u nodig heeft voor een upgrade award verschilt per boekingsklasse. Bekijk de tariefstructuur voor meer informatie. 

 

Alleen voor KLM- en AIR FRANCE-vluchten kunt u online een upgrade award aanvragen. Ga naar 'Mijn Reis', selecteer de vlucht waarvoor u een upgrade wilt aanvragen, klik dan op 'vlucht wijzigen' en vervolgens op 'nu upgraden'. Indien er plaatsen beschikbaar zijn en uw boekingsklasse in aanmerking komt voor een upgrade, kunt u de vlucht upgraden door in te loggen op uw Flying Blue-account. Voor vluchten met KLM, AIR FRANCE, Delta Air Lines of onze partners Air Europa, Kenya Airways, Aircalin en TAROM kunt u een upgrade aanvragen door ten minste 24 uur** voor vertrek van uw vlucht contact op te nemen met het Flying Blue Service Centre. Uw aanvraag zal in behandeling genomen worden zodra alles nagekeken is en indien er plaatsen beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk om een upgrade aan te vragen bij een van onze ticketkantoren

 


* Op AIR FRANCE-vluchten met een La Première-reisklasse kunnen Flying Blue Elite- en Elite Plus-deelnemers hun Miles ook gebruiken om een upgrade van Business naar La Première aan te vragen, met een maximum van één upgrade per vlucht (upgrade van Economy naar La Première is niet mogelijk).

** Bij vertrek vanuit Amsterdam kunt u op de dag van vertrek op de luchthaven een upgrade aanvragen voor alle KLM-langeafstandsvluchten, Delta Air Lines-vluchten naar Mumbai en bepaalde Kenya Airways-vluchten.
Upgrade awards van SkyTeamUpgrade awards van SkyTeam zijn verkrijgbaar bij de volgende SkyTeam airlines: Aeroflot, Aeromexico, China Airlines, China Southern en Korean Air. Een upgrade award voor een van deze airlines moet uiterlijk 3 dagen voor vertrek worden aangevraagd. U kunt ook een upgrade award aan iemand anders geven, zelfs als u niet samen reist.
LoungetoegangOnze lounges zijn speciaal ingericht om aan al uw wensen te voldoen. Veel lounges beschikken over een internetverbinding, zodat u in alle rust kunt werken, uw e-mail kunt checken of van online entertainment kunt genieten. Flying Blue Silver-deelnemers kunnen hun Award Miles gebruiken voor gratis toegang. Flying Blue Gold- en Platinum-deelnemers kunnen hun Miles gebruiken om de loungetoegang voor eventuele extra gasten te betalen.
Kijk voor meer informatie in het gedeelte Luchthavenlounges op onze website.


Boek uw award ticket 
Aanbiedingen en Nieuws

Miles besteden bij onze partners

Met uw Flying Blue Miles kunt u ook terecht bij onze vele airline en non-airline partners. Daarnaast kunt u uw Miles doneren aan de goede doelen die zijn aangesloten bij Flying Blue. Lees verder en ontdek de vele mogelijkheden.

Op onze partnerpagina’s  kunt u lezen bij welke Flying Blue-partners u Miles kunt besteden en hoeveel Miles u nodig heeft om van hun diensten gebruik te kunnen maken.

 • Award tickets boeken bij een non-Flying Blue-partner
  Als u een vlucht met een non-SkyTeam airline wilt boeken, dient u twee weken voor vertrek contact op te nemen met een Flying Blue Service Centre, zodat zij u kunnen helpen met uw reservering.

 • Overige awards boeken
  Flying Blue Store maakt het besteden van Miles eenvoudiger dan ooit.

  Kies uit een reeks uiteenlopende diensten en producten om online uw Miles aan te besteden! Ga hiervoor naar de Flying Blue Store om uw favoriete award te selecteren. Log vervolgens in met behulp van uw Flying Blue-nummer en pincode en bestel een e-voucher. Zodra u de e-voucher in uw mailbox heeft ontvangen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met het reserveringscentrum van de partner om uw aankoop volgens de instructies in de e-voucher te voltooien. Dat is nog eens eenvoudig!  

  Miles besteden in onze Flying Blue Store

Miles Finder

Gebruik de Miles Finder om te ontdekken hoeveel Award Miles u voor een specifieke reis nodig heeft.

Miles Finder

Aan een goed doel doneren

U kunt uw Award Miles ook schenken aan een van de liefdadigheidsinstellingen die bij Flying Blue zijn aangesloten. U dient hierbij minimaal 3.000 Award Miles te doneren (te vermeerderen in eenheden van 1.000 Miles), mits u beschikt over een saldo van ten minste 10.000 Award Miles.

Schenk uw Miles aan een goed doel 

Terug naar boven
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com