Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vluchten wijzigen of annuleren

Zijn uw reisplannen gewijzigd? Dan kunt u afhankelijk van de tariefvoorwaarden van uw ticket uw boeking wijzigen of annuleren.

Vluchten wijzigen

U kunt uw reisdata en/of reistijden wijzigen als de tariefvoorwaarden die op uw ticket van toepassing zijn dit toestaan en als uw ticket is uitgegeven door KLM of AIR FRANCE. Voor het wijzigen van tickets die bij een reisagent zijn geboekt, kunt u terecht bij de desbetreffende reisagent.

Online wijzigen

 • Log in bij Mijn Reis. Heeft u al ingecheckt voor uw vlucht? Dan dient u eerst uw check-in te annuleren voordat u uw vlucht kunt wijzigen.

 • Nadat u bent ingelogd bij Mijn Reis, kunt u een lijst met alternatieve vluchten en de eventuele extra kosten per vlucht voor hogere tarieftypes bekijken. Met een volledig flexibel ticket kunt u uw reservering kosteloos en zo vaak als u wilt wijzigen!

 • Selecteer uw nieuwe vlucht(en) en bevestig deze. Als u uw ticket in een hoger tarieftype wilt wijzigen, dan kunt u het prijsverschil per creditcard betalen.


Telefonisch wijzigen
Wanneer u uw ticket telefonisch wijzigt, moet u administratiekosten betalen. U hoeft deze kosten niet te betalen als u een volledig flexibel ticket heeft gekocht, als u tijdens het boeken heeft gekozen voor de optie Flexibiliteit of als u online via Mijn Reis wijzigt.

Belangrijk

 • Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als u niet alle vluchten of alle delen van deze reis aflegt, of deze niet in de aangegeven volgorde aflegt.
 • Tickets voor baby’s, tickets voor alleenreizende kinderen en tickets waarvoor u een speciale dienst heeft aangevraagd (zoals assistentie op de luchthaven of aan boord) kunt u alleen wijzigen door telefonisch contact op te nemen met het KLM Service Centre.
 • Heeft u extra opties, zoals een extra comfortabele stoel of extra bagage, gereserveerd en wijzigt u online uw vlucht? Dan dient u deze extra optie(s) opnieuw te reserveren voor de nieuwe vlucht. U kunt vervolgens de kosten van de extra opties op de oorspronkelijke vlucht terugvragen.
 •  

Kies voor Flexibiliteit om uw vluchten eenmalig kosteloos te kunnen wijzigen

Bij het boeken van Europese vluchten via KLM.com kunt u kiezen voor de extra optie Flexibiliteit. Met Flexibiliteit kunt u eenmalig uw vluchtschema en/of bestemming kosteloos wijzigen!

Voor slechts EUR 14 per persoon koopt u met Flexibiliteit de vrijheid om:

 • 1 of alle vluchten in uw boeking eenmaal te wijzigen
 • Reisdata, reistijden en/of uw bestemming te wijzigen
 • Een vlucht tot 7 dagen voor vertrek te wijzigen
 • Een vlucht te wijzigen zonder wijzigingskosten of administratiekosten te betalen
 • Een vlucht te wijzigen naar hetzelfde tarieftype zonder het prijsverschil tussen de 2 tickets te betalen. Als u naar een hoger tarieftype wijzigt, dient u het prijsverschil tussen de 2 tickets te betalen. Als u naar een lager tarieftype wijzigt, wordt het prijsverschil niet vergoed
 • Uw nieuwe ticketprijs kan enigszins afwijken door herberekening van de belastingen.


Flexibiliteit is alleen verkrijgbaar voor Europese vluchten die over 10 of meer dagen vertrekken, die geboekt worden via KLM.com.

Flexibiliteit gekocht? Neem contact met ons op om uw vluchten te wijzigen!

Wij helpen u graag uw vluchtwijziging door te voeren. En met Flexibiliteit brengen we u daarvoor geen administratiekosten in rekening. Binnenkort kunt u ook via Mijn Reis vluchten wijzigen waarvoor u Flexibiliteit heeft gekocht.

Lees de Algemene Voorwaarden van Flexibiliteit

 

Vluchten annuleren

In de bevestigingsmail bij uw boeking vindt u de voorwaarden voor het annuleren van uw ticket.

Om vluchten te annuleren die u rechtstreeks bij KLM heeft geboekt, kunt u gewoon online teruggave aanvragen. Let op: alle vluchten in uw boeking worden dan geannuleerd. Voor het annuleren van uw boeking brengen wij altijd administratiekosten in rekening.

Voor het annuleren van tickets die bij een reisagent zijn geboekt, kunt u terecht bij de desbetreffende reisagent.

Lees meer over het aanvragen van restitutie

Naam wijzigen

Als uw naam in uw boeking verkeerd is gespeld, dan kunt u deze zelf gratis corrigeren op KLM.com. Als u inlogt bij Mijn Reis en naar ‘Passagiersgegevens’ gaat, kunt u zien hoe uw naam is gespeld - en meteen een naamcorrectie aanvragen. Uw boeking moet direct bij KLM zijn gemaakt en uw vluchtnummers moeten beginnen met ‘KL’.

We hebben ongeveer 24 uur nodig om uw aanvraag te verwerken, dus doe uw aanvraag tenminste 24 uur voor het inchecken voor uw eerste vlucht begint. Het is niet mogelijk om uw naam te vervangen door die van iemand anders – uw ticket blijft op uw naam staan.

Een naamcorrectie is niet nodig:

 • Als u meerdere voornamen heeft. Als u alleen uw eerste voornaam invulde tijdens boeken, is dat voldoende.
 • Als uw namen in een andere volgorde staan, geen spaties hebben en/of er ‘MR’, ‘MRS’ of ‘MS’ tussen staat. Zo staan uw namen in onze systemen.
 • Als alleen uw meisjesnaam getoond wordt.


Als u een Award ticket boekte, neem dan contact op met het Flying Blue Service Centre.

Als een deel van uw reis door een partnerluchtvaartmaatschappij van KLM wordt uitgevoerd, raden we aan zo snel mogelijk contact op te nemen met betreffende maatschappij.

Naamswijziging aanvragen via Mijn Reis

Book a flight

Veelgestelde vragen

Neem contact
op met KLM

Via Facebook
of Twitter

24/7
Terug naar boven
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com