Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Uw handbagage

Bekijk hoeveel handbagage u aan boord mag meenemen. Reist u met alleen handbagage? Check online in en bespaar tijd op de luchthaven!

Afmetingen, aantal en gewicht

Alle bagage die u niet incheckt maar meeneemt in de cabine noemen we handbagage. U kunt deze in de bagagevakken boven uw hoofd of onder de stoel voor u opbergen.

Vluchten die worden uitgevoerd door KLM Cityhopper en Boeing 737 hebben beperkte bergruimte in de cabine. Daarom kan het voorkomen dat we vragen om uw handbagage toch in het ruim te laten plaatsen.

Wij adviseren u zo min mogelijk handbagage mee te nemen.

 Aan boord mag u meenemen:

Reisklasse

Aantal & afmetingen

Gewichtsbeperking

Toegestane accessoires

Economy Class

1 stuk van
55 x 25 x 35 cm
(l x b x h)*

Uw handbagage,
inclusief accessoires,
mag maximaal
12 kg (26 lbs) wegen.

Een van de volgende voorwerpen: handtas, aktetas, camera, kleine laptop of 1 ander voorwerp van gelijk of kleiner formaat

Business Class

1 stuk van
55 x 25 x 35 cm
(l x b x h)*
en 1 stuk kleiner
dan 45 x 20 x 35 cm
(l x b x h)**

Uw handbagage,
inclusief accessoires,
mag maximaal
18 kg (40 lbs) wegen.

Een van de volgende voorwerpen: handtas, aktetas, camera, kleine laptop of 1 ander voorwerp van gelijk of kleiner formaat

* De som van de afmetingen mag niet meer zijn dan 115 cm (45 inch), inclusief wielen en handvatten.
** Uitzondering voor World Business Class-passagiers: op vluchten vanaf India mag u slechts 1 stuk handbagage meenemen. Een tweede stuk handbagage kunt u gratis inchecken.

 

Speciale regels voor vloeistoffen

Voor vloeistoffen, crèmes, pasta's, gels en spuitbussen gelden speciale regels: ze mogen alleen in kleine hoeveelheden van maximaal 100 ml (3,4 oz) per stuk in de handbagage worden meegenomen. Deze dient u in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter te plaatsen. Het zakje moet eenvoudig te sluiten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen.

Bij de controle van uw handbagage vragen we u om het plastic zakje voor vloeistoffen apart te laten zien.

Vloeistoffen waarvoor deze regels niet gelden:

 • babyvoeding voor gebruik tijdens de reis
 • medicijnen voor gebruik tijdens de reis, indien op recept verkregen of met een doktersverklaring
 • speciale dieetvoeding voor gebruik tijdens de reis

Taxfreeartikelen

Wilt u artikelen die u taxfree op een luchthaven koopt meenemen aan boord, dan is het belangrijk om het volgende te weten:

 • Reizen binnen Europa: u kunt na de ticket- en paspoortcontrole vloeistoffen zoals drank en parfums kopen. Ook aan boord van Europese luchtvaartmaatschappijen kunt u gewoon winkelen. Vloeistoffen worden dan voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u tijdens uw reis moet overstappen, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen.
 • Passagiers die op een Europese luchthaven moeten overstappen, mogen taxfree vloeistoffen en gels meenemen die op een luchthaven buiten de EU zijn gekocht. Bij een overstap op Amsterdam Airport Schiphol moeten deze vloeistoffen wel worden gecontroleerd door een ‘Transfer Liquids Checkpoint’.
 • Reizen naar de Verenigde Staten: u mag alleen taxfree vloeistoffen meenemen die op Amsterdam Airport Schiphol zijn gekocht en verzegeld.
 • Als u in de Verenigde Staten of Canada overstapt, wordt uw ruimbagage niet doorgelabeld naar uw eindbestemming. We adviseren u dan ook om bij aankomst in de Verenigde Staten of Canada de eerder gekochte taxfree vloeistoffen in te pakken in de bagage die u hier zult inchecken.

Verboden voorwerpen

Let op: printer of tonercartridges met een gewicht van 453 gram of meer mogen niet worden meegenomen in uw bagage aan boord van vluchten naar de Verenigde Staten. Dit geldt zowel voor handbagage en ruimbagage.

Volgens regels van de Europese Unie mogen de volgende voorwerpen niet in de cabine van een passagiersvliegtuig worden meegenomen:  

 • vloeistoffen, tenzij in kleine hoeveelheden en apart verpakt volgens de officiële regels
 • producten van dierlijke oorsprong
 • vuur- en schietwapens
 • stompe en scherpe voorwerpen
 • explosieven, ontvlambare, chemische en toxische stoffen


Losse lithiumbatterijen, zoals oplaadbare lithiumbatterijen en AA-lithiumbatterijen voor laptops en dvd-spelers, mogen alleen in de handbagage mee. Elke reservebatterij moet in de oorspronkelijke verpakking zijn verpakt. Is deze verpakking niet langer beschikbaar, dan moeten de contactpunten van de batterij afgeplakt worden om ze te isoleren, en elke batterij apart in een plastic zakje worden verpakt.

Bekijk de lijst van verboden voorwerpen
Lees verder over verboden producten van dierlijke oorsprong(PDF, 194KB)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw reisbureau of Telefonische Reserveringen

Handbagage voor kinderen

Kinderen voor wie een eigen stoel is geboekt, mogen dezelfde hoeveelheid bagage meenemen als volwassenen.

Voor kinderen jonger dan 2 jaar voor wie geen stoel is geboekt, mag u 1 stuk handbagage meenemen:

 • Uitsluitend met artikelen voor de verzorging van uw baby.
 • Met een maximale afmeting van 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
 • Met een maximaal gewicht van 12 kg (26 lbs)Lees verder over baggage voor kinderen, buggy’s en kinderzitjes

Bagagebeleid bij onze partners

Sommige van onze partner luchtvaartmaatschappijen hebben andere regels voor bagage. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw reisagent of de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Baggage

Veelgestelde vragen

Terug naar boven
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com