Du kan stole på KLM

Vi bestreber oss på å gjøre reisen problemfri – for deg og alle andre som er ombord hos oss. Særlig hvis reisen din ikke går som planlagt, vil vi bestrebe oss på å hjelpe deg med å fortsette reisen så raskt som mulig.

Vi holder deg informert

Fra det øyeblikket du bestiller, og frem til flyvningens avgang, vil vi informere deg med det samme, hvis flyvningen er forsinket, kansellert eller ved endring av gate. Vi vil kontakte deg via e-post, tekstmelding og telefon. Bare tast inn kontaktopplysningene dine i din KLM konto, din Flying Blue-konto, eller via Min reise.

Du kan også få tilgang til oppdatert informasjon via KLM på Facebook, KLM på LinkedIn, vår Twitter-konto, på KLM.com og via ditt reisebyrå.

Gjennom hele reisen kan du sette din lit til vårt bakke- og kabinpersonals oppmerksomme og personlige støtte.

Kontakt oss 24/7 via vårt sosiale nettverk

KLM on Social Media

Uansett hvilket spørsmål, ønske eller kommentar du har, kan du alltid kontakte oss via:

  • Twitter, Facebook og LinkedIn. Våre team på sosiale medier er tilgjengelige 24/7, og prøver alltid å svare i løpet av en time!
  • Du kan også kontakte oss på telefon. For åpningstider i ditt land, og flere detaljer, se Kundestøttesiden eller se gjennom våre Svar på vanlige spørsmål KLM.com.

Hvis flyvningen din er forsinket eller kansellert

En forsinket eller kansellert flyvning, eller å komme for sent til din neste flyvning er irriterende. Sammen finner vi en løsning:

  • Vil vi booke deg om på en av de best tilgjengelige alternative flyvningene, fortrinnsvis med AIR FRANCE-, KLM- og SkyTeam-partnere.
  • Vi vil gi deg den nye reiseplanen din via e-post, tekstmelding eller telefon.
  • Hvis du vil kan du be om en alternativ flyvning direkte via våre kundeservicesentre, sosiale medier, eller ditt reisebyrå.
  • Du kan finne den nyeste informasjon om reisen din via Min reise. I enkelte situasjoner kan du også booke deg om selv når du logger inn på Min reise.

Uansett vil vi sikre at bagasjen din leveres automatisk til ditt endelige reisemål.

For å ta hånd om dine umiddelbare behov, vil vi dele ut kuponger for mat og drikke, og et forhåndsbetalt telefonkort. Hvis nødvendig, vil vi ordne med hotellovernatting, samt transport til og fra overnattingsstedet.

Hvis reisen din ble avbrutt, for eksempel fordi flyvningen din var overbooket eller du ble tildelt et sete på en annen reiseklasse, kan du være sikker på at du får kompensasjon.

Les alt om å be om refusjon eller kompensasjon.

Om å få refusjon eller kompensasjon

Hvis flyvningen din blir kansellert eller er forsinket mer enn 3 timer, kan du velge å utsette reisen til en senere dato (avhengig av tilgjengelighet). Hvis reisen ikke lenger tjener sitt formål, kan du annullere reisen. Hvis du må skifte fly, kan du også velge en returflyvning til første avgangssted som vist på billetten (hvis aktuelt). Vi vil da også gi deg en refusjon, som du kan be om i bare noen få trinn på KLM.com (Fyll ut refusjonsskjemaet via vår Kundeserviceside) eller gjennom ditt reisebyrå.

Du kan også ha rett til å få refundert ekstra utgifter du hadde i forbindelse med problemer eller avbrudd: våre kollegere KLM kundeservice står klar til å gi deg nærmere informasjon!

På samme måte, hvis du ikke kunne benytte deg av et ekstra alternativ som du har kjøpt (for eksempel et ekstra komfortabelt sete), er den enkleste måten å få en refusjon på å gå til KLM.com og fylle ut et refusjonsskjema.

Behandling ombord

Vi bestreber oss alltid på å gi deg den beste service ombord. Hvis det oppstår et problem med setet eller måltidet ditt, eller underholdningssystemet eller noe annet, vil vårt kabinpersonale gjøre sitt beste for likevel å din tid ombord hos oss hyggelig og behagelig. For eksempel ved å tilby et alternativ eller kompensasjon.

Forsinket bagasje

Vi vil informere deg med det samme hvis bagasjen din mangler ved ankomst.* På denne måten slipper du å kaste bort tiden med å vente på den ved bagasjerullebåndet. Vårt personale i bagasjeserviceskranken vil fylle ut bagasjerapporten din sammen med deg, slik at de med det samme vet hva slags type bagasje de leter etter. Etter ankomst på utvalgte flyplasser, kan du også rapportere forsinket bagasje på KLM.com.**

Vi vil kontakte deg med det samme bagasjen er klar til å bli hentet eller levert, og vi kompenserer gjerne utgiftene til umiddelbare behov. For alle bagasjeanliggender, bare informer oss i løpet av 7 dager etter ankomst. Hvis din bagasje mot formodning ikke er funnet i løpet av 21 dager, eller hvis den har blitt skadet mens den var i vår varetekt, vil vi tilby deg kompensasjon.

* Hvis kundens kontaktinformasjon er kjent for KLM, og hvis, og hvis bagasjen har blitt lokalisert av KLM.
** Du kan rapportere forsinket bagasje på følgende steder: Almaty, Athen, Barcelona, Kristians and, Frankfurt, Göteborg, Helsinki, Linköping, Lisboa, Madrid, Mexico by, Paris, Milano, Oslo, Sandefjord, Stavanger, Stockholm, Trondheim eller Jerevan

Extra special care for our loyal customers

Spesialbehandling for våre lojale kunder Som Flying Blue-medlem, kan du også nyte godt av personlige fordeler. Elite- og Elite Plus-medlemmer har også prioritert tilgang til våre kundeservicesentre. For å finne ut mer om dine fordeler: les mer om Flying Blue.

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger

Hvis våre bestrebelser på å få reisen din til å gå så glatt som mulig ikke levde opp til forventningene dine, vennligst gjør oss oppmerksom på dette! Vi vil gjøre vårt ytterste for å forbedre vår service, og KLM kundeservice vil kontakte deg snarlig.
Vi setter stor pris på det hvis du tar deg tid til å gi oss din mening. Gjennom hele reisen er det din opplevelse som teller!.
KLM gjør sitt ytterste for å leve opp til sine forpliktelser. I enkelte ekstraordinære omstendigheter, må vi beklage at alle forventninger ikke kunne bli møtt!.