Endre eller annullere flyvninger

Endrede reiseplaner? Du kan endre flyvning eller kansellere bestillingen din, avhengig av vilkårene for billetten din. For å få enda større frihet til å endre flyvninger, kan du legge til Fleksibilitet når du bestiller europeiske KLM-flyvninger.

Endre flyvninger

Du kan endre dine reisedatoer, reisetider og/eller reisemål med alle billetter med rett til endring – eller hvis du har kjøpt Fleksibilitet. Endringsvilkårene for billettypen din finner du i Min Reise og i e-postmeldingen med bestillingsbekreftelsen din. Bare sjekk at billettnummeret ditt begynner med «074» (KLM), «057» (AIR FRANCE) eller med «006» (Delta Air Lines).

Logg inn på Min Reise

Endre flyvninger online

Billetter for spedbarn, billetter for barn som reiser alene og billetter der du har bedt om en spesialtjeneste (f.eks. (medisinsk) assistanse, å ta med kjæledyr eller sportsutstyr) kan bare endres ved å kontakte oss.

For å endre en Award-billett, kontakt Flying Blue servicesenter.

Endre flyvninger online

     1. Logg inn på Min Reise. Hvis du allerede har sjekket inn for din flyvning, må du annullere innsjekkingen for å kunne endre flyvningen din. I Min Reise, gå til din flyinformasjon og klikk på knappen "Endre flyvninger".

     2. Søk og velg alternative flydatoer, flytider og til og med reisemål. Eventuelle endringsgebyrer og kostnader på grunn av prisforskjell på billettene vil spesifiseres tydelig.

     3. Hvis du har kjøpt ekstra alternativer for KLM-flyvninger, kan du nå reservere de samme på nytt for den nye flyvningen, og eventuelle prisforskjeller vil bli betalt. Hvis de samme ekstra alternativene ikke er tilgjengelige og/eller hvis du kjøper noen andre, kan du be om refusjon for de ekstra alternativene på KLM-flyvninger. I noen tilfeller vil du få en tilgodekupong for det overskytende beløpet.

     4. Bekreft din endring av flyvning. Eventuelle ekstra kostnader ved flyvningen og ekstra alternativer kan betales på den måten du foretrekker. Et eventuelt overskudd vil bli gjort opp og/eller tilbakebetalt i form av kuponger.

Det er det! Vi vil umiddelbart sende deg en bekreftelse per e-post med dine nye reiseopplysninger. Og du kan selvfølgelig se disse i Min Reise når som helst, også på mobilen og i KLM-appene. Din nye billett og eventuelle kuponger vil bli sendt i en egen e-postmelding.


Endre flyvninger via telefon eller sosiale medier
Vi kan også ordne endring av flyvning for deg. Vi svarer 24/7 via sosiale medier, eller du kan ringe oss.

Hvis vi ordner endringen av flyvning for deg, krever vi et administrasjonsgebyr. Dette gebyret gjelder ikke hvis du har fullt fleksibel billettype eller hvis du har kjøpt Fleksibilitet for endring av flyvningen din.

Kontakt oss for å endre flyvningen din

Kjøp Fleksibilitet til å endre flyvninger - gratis

Legg til Fleksibilitet når du bestiller flyvninger innad i Europa på KLM.com, og opplev friheten ved å kunne endre planer opptil 3 ganger – uten endringsgebyr!

For bare 14 euro per person gir Fleksibilitet deg friheten til å:

  • Endre noen eller alle flyvningene i bestillingen din opptil 3 ganger
  • Endre reisedato, reisetider og/eller reisemål (innen Europa)
  • Endre frem til 48 timer før avreise for flyvningen du vil endre

Uten endringsgebyr, uten administrasjonsgebyr! Og ikke noe mellomlegg for forskjellig billettpris ved endring til samme billettype. Ved endring til en billettype med høyere pris må du betale forskjellen i billettpris. Ved endring til en billettype med lavere pris vil forskjellen i billettpris ikke bli refundert. Ny beregning av skatt kan føre til at den nye billettprisen blir noe høyere. Ny beregning av skatt kan føre til at den nye billettprisen blir noe høyere.

Du kan kun kjøpe fleksibilitet når du bestiller på KLM.com, og for flyvninger som har avreise minst 10 dager frem i tid.

Har du kjøpt Fleksibilitet?

Du kan endre flyvninger selv i Min Reise. Du kan også kontakte oss for å ordne endring av flyvning – dette vil imidlertid medføre et administrasjonsgebyr.

Les vilkår og betingelser for Fleksibilitet

Annullere flyvninger

I e-postmeldingen med bestillingsbekreftelsen vil du finne vilkårene for annullering av billetten din.

For å annullere flyvninger bestilt direkte hos KLM, trenger du bare å be om refusjon på nettet. Vær oppmerksom på at dette vil annullere alle flyvningene i bestillingen din.

For å annullere billetter som er bestilt gjennom reisebyrå, ta kontakt med reisebyrået.

Les mer om søknad om refusjon

Endre navn

Hvis navnet i bestillingen din er skrevet feil, kontakt KLM servicesenter så snart som mulig. Hvis det fremdeles er mulig å endre navnet ditt, kan det være du må betale et gebyr.

Du trenger ikke endre navnet ditt.

  • Hvis du har flere fornavn. Det er greit om du bare oppgav det første da du bestilte.
  • Hvis billetten viser navnet ditt i en annen rekkefølge, uten mellomrom og/eller med "MR", "MRS" eller "MS" mellom navnene dine – det er slik navn vises i systemene våre.
  • Hvis bare pikenavnet ditt vises.

Hvis du bestilte en Award-billett, kontakt Flying Blue servicesenter.

Hvis en del av reisen din foregår med et av KLMs partnerflyselskaper, kontakt det aktuelle flyselskapet snarest. Hvis du har bestilt via et reisebyrå, kontakt dem. Det er mulig du må betale et gebyr for å endre navn.