Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Forsinket, tapt eller skadet bagasje

Hvis bagasjen er forsinket eller forsvinnet til tross for at du fulgt alle forholdsregler, vil vi gjøre vårt aller beste for å gjenforene deg med den så snart som mulig.

Rapportere forsinket bagasje

Hvis du i bagasjeutleveringsområdet oppdager at bagasjen din mangler, vennligst gå umiddelbart til Bagasjeservicekontoret i tollområdet på flyplassen. På Amsterdam Lufthavn Schiphol ligger dette kontoret i bagasjeutleveringsområdet overfor bagasjebånd 9.

På bagasjekontoret blir meldingen om savnet bagasje registrert, og du vil få utlevert en PIR-rapport (rapport om uregelmessighet for eiendom) med et personlig referansenummer, som dokumenterer at bagasjen din er meldt savnet. Du trenger dette nummeret for å sjekke status for den forsinkede bagasjen din. Med en gang bagasjen din er funnet, vil vi kontakte deg for å ordne med levering.

Du skal ha mottatt en bagasjelappkvittering for hvert kolli du sjekket inn før avgang. Sørg for å ta vare på disse kvitteringene til du har mottatt all bagasjen din.

Rapportere forsinket bagasje online
Du kan også rapportere den forsinkede bagasjen din online (innen to dager) for flyvninger som betjenes av KLM eller AIR FRANCE i følgende tilfeller:

  • Din KLM-flyvning som tok av fra en av utvalgte destinasjoner ble innstilt etter at du leverte inn bagasjen, men bagasjen ble ikke levert tilbake til deg, eller:
  • Du ankom en av utvalgte destinasjoner, men bagasjen din ankom ikke sammen med deg

Sjekk listen over utvalgte destinasjoner

Rapporter forsinket bagasje online

PIR-skjema

Sporing av forsinket bagasje

Med etternavnet og filreferansenummeret som står på PIR-rapporten din (rapport om uregelmessighet for eiendom) kan du sjekke status for den forsinkede bagasjen din online med World Tracer-verktøyet.

Spor din forsinkede bagasje 

Bagasje som ikke blir funnet innen 3 dager

Dersom bagasjen din ikke blir funnet innen 3 dager, kan du bruke World Tracer-verktøyet for å fylle ut et Bagasjeinventarskjema og kravskjema (BICF) online . Dette BICF-skjemaet vises på skjermen online dersom bagasjen ikke blir funnet innen 3 dager. Vennligst oppgi etternavn og filreferansenummer. Ved at du oppgir flere detaljer kan vi avgrense søket vårt. Denne informasjonen hjelper oss til å returnere bagasjen så raskt som mulig.

Hvis du er så uheldig at bagasjen ikke er blitt oppsporet etter 21 dager, blir BICF-skjemaet sendt til KLM kundeservice. Vi vil deretter kontakte deg for å gjøre opp bagasjekravet ditt.

Skadet bagasje

Normal bruk av bagasje kan føre til skrammer, merker, bulker og andre mindre skader på bagasjen. Dette kan vi ikke holdes ansvarlige for.

Hvis du oppdager større skader på bagasjen, vennligst rapporter dette til oss umiddelbart etter ankomst. Eller du kan sende inn et skriftlig krav til Kundeservice innen 7 dager etter ankomst.

Send en e-post til KLM kundeservice

Hvis noe har forsvunnet fra bagasjen

Hvis noe av innholdet av bagasjen mangler pga. skade eller tyveri, bør du rapportere dette umiddelbart etter ankomst til Bagasjetjenestekontoret på flyplassen.

Tyveri som ikke er rapportert når du ankom, kan rapporteres til Kundeservice innen 7 dager etter ankomst. Etter denne tiden, kan vi dessverre ikke lenger håndtere din forespørsel.

Send en e-post til KLM kundeservice

Premium ankomstrom Schiphol

Som World Business Class-passasjer eller Flying Blue Gold- eller Platinum-medlem kan du bruke vårt Premium ankomstrom på Amsterdam Lufthavn Schiphol til å rapportere om forsinket eller skadet bagasje.

Vi bestiller også gjerne hotellrom for deg dersom du ikke kan fortsette reisen på grunn av at en flyvning har blitt kansellert. Du kan nyte en forfriskning, bruke vår gratis Internett-tjeneste eller slappe av i en av de romslige lenestolene dersom du må vente.

Du finner Premium ankomstrom i bagasjeutleveringsområdet overfor bagasjebånd 9, ved siden av den generelle skranken for rapportering av manglende eller skadet bagasje.

Kompensasjon

Dersom din kolli ble mistet, skadet eller noe mangler fra den, vennligst kontakt KLM kundeservice for å be om erstatning av kostnader og/eller kompensasjon.

Dessverre er vårt ansvar begrenset, så dersom ditt kolli ble mistet anbefaler vi at du kontakter ditt forsikringsselskap. De fleste forsikringspoliser dekker tap basert på den faktiske verdien av eiendelen, mens det i luftfartsindustrien kun er vanlig med en begrenset kompensasjon per person.

Send an e-mail to KLM Customer Care
Send en e-post til KLM kundeservice

Tilbake til toppen
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com