KLMs handlingsplan

Fra kortsiktige løsninger for å redusere CO2 og spare energi i dag til langsiktige mål om å utvikle nye fly og renere, mer bærekraftig drivstoff i fremtiden.

Redusere CO2

Ny flåte – KLM har oppgradert til nye Boeing 777- og Airbus A330-fly på interkontinentale ruter, og de er 25 % mer drivstoffeffektive enn sine forgjengere. I tillegg bytter Cityhopper-flyvninger til 10 % mer drivstoffeffektive Embraer-jet.

Vingeforbedring – Alle nestegenerasjons 737-fly får vertikale vingetipper. Disse "wingletene" gir forbedret aerodynamikk, noe som sparer drivstoff og reduserer CO2-utslippene med ca 3 %.

Smart flybruk – bedre bruk av fly sparer drivstoff. I løpet av sommeren bruker vi for eksempel en stor Boeing 737 til å fly passasjerer til Venezia. Om vinteren, når det er færre passasjerer, bytter vi til en mindre Fokker 100.

Bedre motorrengjøring – En ren motor brenner mindre drivstoff og slipper ut mindre CO2. Motorrengjøring er nå en del av vår regelmessige vedlikeholdsrutine.

Fremtidens fly – KLM støtter forskning ved Delft University of Technology for å utvikle en ny flytype som er 50 % mer effektiv og 50 % stillere. Det kan være klart til 2025.

Kontrollere CO2

Fuel nozzle

EUs klimakvotesystem – KLM støtter opprettelsen av EUs klimakvotesystem, der utslippskvoter kan kjøpes og selges, også for luftfartsindustrien. Det underliggende prinsippet – at forurenseren betaler – vil motivere bransjen til å begrense utslipp.

Single European Sky – KLM ønsker én enkel paneuropeisk lufttrafikkontrollmyndighet slik at flyruter kan bestemmes på en mer effektiv måte. Ved å fly mer direkte fra A til B, uten omveier, kan utslippene reduseres med så mye som 12 %.

Kompensere for CO2

CO2-nøytral vekst – KLM samarbeider med World Wide Fund for Nature i Nederland for å sette et eksempel og vise hvordan ting kan gjøres annerledes i luftfartsindustrien. Dette har ført til selskapets løfte om CO2-nøytral vekst i form av reduksjons- og kompensasjonsprogrammer. Ingen andre store flyselskap har gått like langt.

Karbonkompensasjon – Inntil CO2-utslipp kan unngås fullstendig, vil vi redusere påvirkningen vår tjeneste har på klimaet ved å tilby det beste alternativet: kompensasjon for CO2-utslipp.

Gold Standard-prosjekter – World Wide Fund for Nature foretrekker Gold Standard-prosjekter som kompenserer for utslipp ved å investere i fornybare energiprosjekter, hovedsakelig i utviklingsland. Derfor godtar KLM bare Gold Standard-sertifiserte prosjekter.

CO2ZERO – Vår kompensasjonstjeneste for passasjerer er enkel å bruke og den mest effektive i luftfartsindustrien når det gjelder CO2-reduksjon. Denne tjenesten er det enkleste, mest effektive og rimeligste alternativet hvis du vil fly CO2-nøytralt.