Reserver ditt sete

Vi vil at alle reisende skal sitte der de ønsker. Derfor kan du reservere favorittsetet ditt på alle KLM-flyvninger selv. Vi foreslår til og med hvilke seter som er best for reisende med spesielle ønsker, for eksempel familier. Her kan du lese hvordan du reserverer sete på KLM-flyvningen din.

Hvordan kan jeg velge sete?

På KLM.com er det veldig enkelt. Du kan reservere seter på setekartet når du bestiller flyreisen din med KLM, senere i Min Reise eller under innsjekking. Bare velg setet ditt på hver KLM-flyvning og følg instruksjonene for å fullføre setereservasjonen.

Har du bestilt en KLM-flyvning?

Reserver ditt sete nå

Kostnader og rabatter

For mange KLM-flyvninger kan du velge og skifte vanlige seter gratis – på KLM.com eller i KLM-appen – når som helst. Economy Comfort-seter, seter med ekstra benplass og foretrukne seter kan reserveres mot gebyr. Les mer om å velge mer komfort.

Følgende gjelder imidlertid for KLM-flyvninger til og fra Asia (unntatt India), Sør-Amerika og Karibia som er bestilt på eller etter 1. desember 2015 med avgang på eller etter 26. januar 2016:

 • Å velge et vanlig sete koster EUR 20 (én vei) før innsjekking begynner.
 • Å velge et vanlig sete er gratis under innsjekking.
 • Economy Comfort-seter, seter med ekstra benplass og foretrukne seter på disse KLM-flyvningene kan reserveres mot gebyr. Les mer om å velge mer komfort

Om setevalg er gratis eller koster ekstra avhenger av flere faktorer, inkludert setetype, din billettype, reiseklasse og om du reiser som familie eller ikke – for å nevne noen. Du finner informasjon om unntak og rabatter under.

Reisende på Business Class

Setevalg på KLM Business Class er alltid gratis.

Flying Blue-medlemmer

Medlemmer av Flying Blue og SkyMiles kan benytte seg av fordeler og rabatter avhengig av medlemsnivået deres:

Ivory-medlemmer:

For mange KLM-flyvninger kan du velge vanlige seter gratis og reservere ekstra komfortable seter mot gebyr. Følgende gjelder for KLM-flyvninger til og fra Asia (unntatt India), Sør-Amerika og Karibia som er bestilt på eller etter 1. desember 2015 med avgang på eller etter 26. januar 2016:

 • Gratis valg av vanlige seter under innsjekking: fra 30 timer før avgang (24 timer for flyvninger til og fra USA)
 • Før innsjekkingen starter: reservasjon av vanlige seter mot gebyr
 • Reservasjon av Economy Comfort-seter, seter med ekstra benplass og foretrukne seter mot gebyr: når som helst på KLM.com

Silver-medlemmer:

For mange KLM-flyvninger kan du velge vanlige seter gratis, og du får 25 % rabatt på ekstra komfortable seter. Følgende gjelder for KLM-flyvninger til og fra Asia (unntatt India), Sør-Amerika og Karibia som er bestilt på eller etter 1. desember 2015 med avgang på eller etter 26. januar 2016:

 • Gratis valg av vanlige seter for alle i reisegruppen din
 • 25 % rabatt på Economy Comfort-seter, seter med ekstra benplass og foretrukne seter
 • Når som helst på KLM.com

Gold-medlemmer:

For mange KLM-flyvninger kan du velge vanlige seter gratis, og du får 50 % rabatt på alle ekstra komfortable seter. Følgende gjelder for KLM-flyvninger til og fra Asia (unntatt India), Sør-Amerika og Karibia som er bestilt på eller etter 1. desember 2015 med avgang på eller etter 26. januar 2016:

 • Gratis valg av vanlige seter for alle i reisegruppen din
 • Gratis reservasjon av foretrukne seter
 • 50 % rabatt på Economy Comfort-seter og seter med ekstra benplass
 • Når som helst på KLM.com

Platinum- og SkyMiles Diamond-medlemmer:

For mange KLM-flyvninger kan du velge vanlige seter og ekstra komfortable seter gratis. Følgende gjelder for KLM-flyvninger til og fra Asia (unntatt India), Sør-Amerika og Karibia som er bestilt på eller etter 1. desember 2015 med avgang på eller etter 26. januar 2016:

 • Gratis valg av vanlige seter for alle i reisegruppen din
 • Gratis reservasjon av Economy Comfort-seter, seter med ekstra benplass og foretrukne seter
 • Når som helst på KLM.com
Billetter med full fleksibilitet

Med en billett som lar deg endre og/eller avbestille reisen din (billettype Y, B eller M) kan du også velge vanlige seter gratis når som helst. Hvis du ikke er sikker på hvilken billettype du har bestilt, kan du logge deg inn på Min Reise og gå til «Velg sete» for å se om det påløper et gebyr.

Familier

Vi forsøker å gjøre reisen så enkel som mulig for familier. Og siden vi vet at det er viktig for deg å sitte sammen med barna dine, gjør vi vårt beste for å skaffe familien din gode seter.

For mange KLM-flyvninger kan du velge vanlige seter gratis, og ekstra komfortable seter mot gebyr.

Følgende gjelder imidlertid for KLM-flyvninger til og fra Asia (unntatt India), Sør-Amerika og Karibia som er bestilt på eller etter 1. desember 2015 med avgang på eller etter 26. januar 2016:

 • Hvis du reiser med en baby på fanget (maks. 2 år på returflyvningen), kan du reservere seter for deg selv og alle andre i bestillingen din mot gebyr. Hvis du ikke reserverer seter selv, vil vi plassere familien din samlet i passende vanlige seter, senest 4 dager før avgang og gratis.
 • Hvis du reiser med barn (mellom 2 og 11 år) kan du reservere seter for familien din mot gebyr frem til innsjekkingen starter. Hvis du ikke reserverer seter, vil vi plassere familien din i passende vanlige seter senest 4 dager før avgang. Vi vil prøve å plassere dere samlet, og alltid garantere at hvert av barna vil sitte ved siden av en av de voksne i gruppen din. Valg og endring av vanlige seter er gratis under innsjekking
 • Hvis barnet ditt reiser alene, velger vi et passende sete for det gratis, og passer på det gjennom hele flyvningen.
Reisende med spesielle behov

Vi vil at du skal ha det så komfortabelt som mulig på KLM-flyvningen din. Personalet vårt snakker gjerne med deg om dine behov, så ring oss, så hjelper vi deg med å finne det beste setet for deg, gratis.

Les mer om å be om spesiell hjelp

Grupper på 9 eller flere personer

Du kan velge vanlige seter gratis for alle i gruppen din når som helst til innsjekkingen stenger.

Bytte sete

Å bytte sete er like enkelt som å reservere et – i Min Reise eller under innsjekking. Du kan bytte til samme type sete som du reserverte når som helst til innsjekkingen lukker. Hvis du velger å reservere et sete med høyere pris, eller hvis du ble plassert i et vanlig sete av oss og vil bytte sete, trenger du bare å betale prisforskjellen. Hvis du ble plassert i et Economy Comfort-sete, et sete med ekstra benplass eller et foretrukket sete av oss, og du vil bytte til et annet sete, må du betale full pris uansett setetype.

Endringer av flyvninger

Hvis du reserverte et sete og deretter endret flyvning, kan du velge den samme setetypen gratis på din nye flyvning.

Hvis vi endret flyvningen din, vil vi gjøre alt vi kan for at du skal få setet du opprinnelig valgte. Noen ganger er det imidlertid endring til en annen flytype, for eksempel. Da følger vi plan B. Dette betyr at vi vil gjøre vårt ytterste for å tilby deg vårt beste alternativ: et ekstra behagelig setetype eller vanlig sete (vindu/midtgang/midten) som ligner det du opprinnelig reserverte. Og vi vil prøve å holde reisegrupper samlet.

Les Vilkårene for reservasjon av vanlige seter

Refusjoner

Hvis du ikke fikk sitte der du ville, beklager vi så mye! I de sjeldne tilfellene der vi ikke kan gi deg samme setetype med ekstra komfort, kan du be om refusjon av kostnadene for ditt opprinnelige sete. Dette kan du også gjøre hvis du reserverte et vanlig sete mot gebyr, men ble plassert i et annet sete av oss.

Les mer og søk om refusjon