Betingelser for oppgraderinger til fra Economy Class til Business Class

Ønsker du kongelig behandling? Oppgrader fra Economy Class til vår Business Class. Du må vite følgende.

1. Oppgrader fra Economy Class til Business Class

1.1 Hvis du sjekker inn via Internett tidligst 30 timer før avreise eller på en av de selvbetjente innsjekkingsmaskinene på flyplassen, gir KLM passasjerer muligheten til å betale for en oppgradering fra Economy Class til Business Class for deler av turen. Av og til tilbys dette alternativet til redusert pris. Det er også mulig å kjøpe oppgradering til Business Class for den aktuelle delen av turen via et reisebyrå, ved innsjekkingen på flyplassen, i våre KLM Crown loungene på Amsterdam Flyplass Schiphol eller ombord flyet. Hvis du kjøper oppgradering til Business Class etter at du har reservert et Economy Comfort-sete, foretrukket sete eller sete med ekstra benplass, vil beløpet du allerede har betalt bli trukket fra prisen for oppgraderingen.

1.2 Når du har kjøpt en oppgradering til Business Class for en del av reisen din, har du samme fordeler som andre Business Class-passasjerer for denne delen av reisen. Bagasjegrensen og antall opptjente bonuspoeng vil være det samme som oppgitt på din opprinnelige billett.

1.3 KLM forbeholder imidlertid retten til å tildele et Business Class-sete til en annen person hvis vi anser dette som nødvendig av driftsmessige eller sikkerhetsmessige grunner. Den endelige avgjørelsen om du blir tildelt et Business Class-sete tas av innsjekkingspersonalet og flypersonalet på den aktuelle flyvningen.

2. Foreløpige vilkår

2.1 Hvis du velger et Business Class-sete ved siden av en nødutgang må du i henhold til lover og forskrifter være i stand til å hjelpe i en mulig nødsituasjon. Dette betyr at du må være frisk, førlig, fullstendig mobil og ikke ta medisiner som kan hindre deg i å utføre disse handlingene.

2.2 Du må også garantere at all informasjonen som du har oppgitt i anmodningen om oppgradering fra Economy Class til Business Class er korrekt, og at du ikke foretar en spekulativ, falsk eller falsk reservasjon. I tillegg reserverer du bare for deg selv eller for en annen person som du har tillatelse til å inngå en kontrakt på vegne av.

3. Refusjon

3.1 Hvis du ikke får et Business Class-sete til tross for at du har oppgradert til Business Class, har du rett til refusjon av kostnadene som er tilknyttet oppgraderingen til Business Class for den delen av reisen som du kjøpte oppgraderingen for, forutsatt at:

(I) Vi har kansellert flyvningen,

(II) Vi har endret flytype,

(III) Du mister videreforbindelsen med KLM, AIR FRANCE, Delta eller Kenya Airways,

(IV) Vi har brukt vår rett til å tildele Business Class-setet til noen andre av driftsmessige eller sikkerhetsmessige grunner. 

3.2 Du kan be om refusjon ved å fylle ut refusjonsskjemaet for Oppgradering til Business Class (kun på engelsk).

3.3 Det blir ikke gitt refusjon hvis kriteriene ovenfor ikke oppfylles.