Spesialmåltider ombord

Vil du ha vegetar-, kosher-, halal- eller hindu-måltid om bord? Eller vil du unngå gluten, laktose eller kalorier? På interkontinentale KLM-flyvninger kan du bestille forskjellige spesialmåltider.

Bestill et spesialmåltid

Spesialmåltider er gratis og serveres bare på interkontinentale KLM-flyvninger. Sørg for å bestille minst 24 timer (kosher-måltid: minst 48 timer) før avgang. Det er veldig enkelt på bestille på KLM.com. Bare oppgi din preferanse når du bestiller billett, eller på Min Reise. Du kan også kontakte oss.

Logg inn på Min Reise

Bestill et spesialmåltid

Har du lyst på noe utenom det vanlige? Ta en kikk på vår à la carte-meny

Barnemåltid

Bluey mascot plane

 • Babymåltid: vi anbefaler deg å alltid ta med din egen babymat. Restriksjoner på flyplassen om å ta med væsker, gjelder ikke babymat. På interkontinentale KLM-flyvninger vil du få en Bluey-smekke i gave. På disse flyvningene har vi bare et begrenset antall steriliserte måltider tilgjengelig. Du trenger ikke å bestille disse måltidene på forhånd.

 • Barn: På interkontinentale KLM-flyvninger kan du bestille et barnemåltid gratis. I tillegg til en god middag, vil barnet ditt også finne en Bluey i matesken sin.

Vegetariske måltider

 • Lakto-ovo-vegetarisk måltid: Dette måltidet inneholder ikke kjøtt, kjøttprodukter eller sjømat, men kan inneholde melkeprodukter, egg og grønnsaker.
 • Asiatisk vegetarmåltid tilpasset: Krydret vegetarisk kombinasjon med begrenset bruk av melkeprodukter.
 • Vegetar/vegan: Ingen dyreprodukter, egg eller melkeprodukter.

Helsemessig tilpassede måltider

KLM's medical diets
 • Diabetiker måltid: dette måltidet har et høyt innhold av komplekse karbohydrater og fiber. Det har et lavt fettinnhold, og inneholder lite sukker.
 • Lavkalori måltid: dette måltidet har et høyt innhold av komplekse karbohydrater, fiber og umettet fett. Det har et lavt kolesterolnivå, og inneholder lite mettet fett.
 • Måltider med lavt saltinnhold: Ikke tilsatt salt, ingen ingredienser med høyt saltinnhold.
 • Glutenfritt måltid: Produsenten har bekreftet at det ikke er gluten i ingrediensene i disse måltidene. Vi kan imidlertid ikke garantere at måltidet er 100 % glutenfritt.
 • Laktosefritt måltid: Uten melkeprodukter. Vi kan imidlertid ikke garantere at måltidet er 100 % laktosefritt.

Religionstilpassede måltider

 • Halalmåltid: inneholder ikke svinekjøtt, biprodukter av svin eller mat med alkohol. Alt kjøtt kommer fra rituelt slaktede dyr.
 • Kosher-måltid: Mat som er valgt, tilberedt og servert i henhold til jødiske diettregler og skikker. Vi ber om at du bestiller kosher-måltid minst 48 timer før avgang.
 • Måltid tilpasset hinduer: Inneholder ikke storfekjøtt eller produkter som inneholder storfekjøtt, kalvekjøtt eller svinekjøtt.

Peanøtt- og nøtteallergier

Våre måltider inneholder ikke hele eller malte peanøtter eller peanøttmasse, men vi kan ikke garantere at KLM-flyvninger er 100 % fri for spor av peanøtter. På interkontinentale flyvninger serverer vi en nøtteblanding i Business Class og mandler i Economy Class. Vi kan dessverre ikke servere deg et alternativ. Det er også mulig at andre passasjerer har tatt peanøtter eller andre nøtter med seg om bord.

Hvis du har alvorlig peanøttallergi eller annen matallergi, må du huske på å ha med deg allergimedisinen din. Du kan også ta med deg ditt eget måltid, men på grunn av sikkerhetsreglene om bord kan vi dessverre ikke varme måltidet ditt. Vi anbefaler deg å rådføre deg med legen din eller KLM Cares om hvorvidt du bør reise.

Les mer om KLM Cares