Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Reise med barn

Vi elsker å gjøre barn og foreldre glade. Finn ut alt om hvordan dere kan gjøre den neste familiereisen med KLM til den beste noensinne!

Bestilling

children travelling

En tur med ungene er lett å ordne på KLM.com. Bare oppgi at babyen din eller barna dine vil reise sammen med deg når du bestiller flyreisene dine. Korrekte reduserte priser for barn og/eller babyer vil bli beregnet automatisk. Hvis barnet ditt reiser på en annen reiseklasse enn deg (eller en annen voksen ledsager), er tjenesten for barn som reiser alene obligatorisk.

Når du bestiller kan du velge seter for familien din med en gang.

Bestill familiereisen din

Visste du at barnet ditt kan bli medlem av Flying Blue allerede når det er 2 år gammelt – og tjene bonuspoeng akkurat som en voksen? Registrer barnet ditt

Babyer 0-1 år
Hvis barnet ditt ikke har fylt 2 år på både utgående og inngående flyvning, vil han eller hun sitte på fanget ditt under reisen. Hver voksen person kan reise med 2 babyer, men bare 1 baby kan sitte på fanget hans/hennes. Det må bestilles et eget sete for den andre babyen. For å bestille et sete for barn mellom 0 og 1 år, kontakt oss.

Kontakt KLM for å bestille et sete til babyen din

Bluey

Bluey

Under hele familiereisen din med KLM, vil maskoten vår Bluey dukke opp med jevne mellomrom. Se etter Bluey på flyplassen og om bord!

Forberede reisen

Reisedokumenter
Finn ut alt om pass, visum og mer: Sjekk hvilke reisedokumenter du trenger for hvert reisemål

 • Barn av EU-borgere som reiser fra, til eller gjennom EU-land, må ha med eget pass eller ID-kort. Det vil ikke lenger være tillatt at navnene deres er skrevet inn i foreldrenes pass. Denne regelen gjelder ikke dokumentinnehavere fra Storbritannia eller Irland.
 • Ved reiser til eller fra Thailand, må barn som er 16 år eller yngre og reiser alene eller med bare en av foreldrene, ha med en kopi av fødselsattesten og et brev der den av foreldrene som ikke reiser gir sitt samtykke til reisen.
 • For reiser til og fra Sør-Afrika f.o.m. 1. juni 2015, må alle barn ha med diverse dokumenter – uansett om de reiser med begge foreldre, med én forelder, med en voksen ledsager eller alene. Les mer om de nye reglene for reiser til/fra Sør-Afrika

For barn som reiser til andre reisemål med en forelder eller en voksen ledsager, anbefaler vi å sjekke hvilke dokumenter du må ha med. Les mer om å reise med barn på nettstedet til det nederlandske forsvarsdepartementet  eller sjekk nettstedet til ambassaden.

Helse
Når dere reiser til et tropisk eller subtropisk reisemål, må du sørge for at familien har alle nødvendige vaksiner: Se helseråd for reisemålet ditt

Du kan ta med alle legemidler som familien din trenger på KLM-flyvninger – bare sørg for at brukerens navn er oppgitt på dem. Hvis du ønsker å ta med deg mer enn 100 ml/3,4 oz. av legemidler i væskeform, må du huske å ta med en erklæring fra legen din.

Hvis du trenger spesiell hjelp om bord eller på flyplassen, kan du be om spesialtjenester gjennom Min Reise eller ved å kontakte KLM CARES.

Les mer om spesialhjelp fra KLM CARES

Hvis du venter barn, kan du likevel reise med fly. Hvis du er 36 uker på vei i svangerskapet, anbefaler vi deg imidlertid ikke å fly. Vi fraråder også flyvning den første uken etter fødselen. Hvis du er gravid med mer enn ett barn, anbefaler vi alltid at du snakker med legen først. Hvis du har hatt komplikasjoner, må du innhente tillatelse til å fly fra legen din.

Innsjekking

Spar tid og gå forbi køen på flyplassen. Sjekk inn online:

 • Se flyinformasjonen og siste nytt om reisen din
 • Se setene dine – vi sørger for at familien din sitter sammen
 • Motta ombordstigningskortene på e-post eller SMS, eller skriv dem ut hjemme
 • NYHET: Skriv ut bagasjelappene dine hjemme – tillatt på stadig flere flyplasser

Innsjekking online starter 30 timer før avgang (24 timer for flyvninger til og fra USA). Vi sender deg e-post når du kan sjekke inn.

Ferietid: følg Bluey for familieinnsjekking
Hvis du reiser fra Amsterdam Lufthavn Schiphol i ferietiden, må du se etter skranken med Bluey-skiltet. Vi hjelper familien din å sjekke inn eller levere inn bagasjen, og gir barna dine en spennende overraskelse.

Om bord

Måltider
For barn som er 2 år eller eldre, har vi spesielle barnemåltider på interkontinentale KLM-flyvninger – uten at det koster noe ekstra. Sørg for å bestille minst 24 timer før avgang, når du bestiller flyreisen din eller i Min Reise. Måltidet er noe skikkelig godt, for eksempel en mini-hamburger med pommes frites. Nøyaktig hva som står på menyen varierer fra flyvning til flyvning, men Bluey er med i alle mateskene - pluss et spill for juniorpiloter eller et juniorpilotdiplom.

Vi anbefaler deg å ta med din egen babymat. Restriksjoner på flyplassen om å ta med væsker, gjelder ikke babymat. På interkontinentale KLM-flyvninger har vi bare noen få spesielle babymåltider tilgjengelig. Disse er gratis, og trenger ikke bestilles på forhånd. Alle barn i alderen 0-2 år får en gratis Bluey-smekke.

Les mer om spesialmåltider

Underholdning
Om bord på interkontinentale KLM-flyvninger får alle barn som er 2 år eller eldre et Bluey-lekesett, med et minnespill og tripp-trapp-tresko, blyanter, nøkkelsnor, kortspill, klistremerke, bagasjeetikett og mer. En Bluey-øyemaske hjelper barna dine å sove litt. På europeiske flyvninger får barna et Bluey-passetui og en aktivitetsbok.

På interkontinentale KLM-flyvninger har alle setene et sett for underholdning om bord. Bluey vil vise barnet ditt hvordan det kan ha det kjempegøy. Det finnes alt fra filmer til spill, så flyvningen vil ikke vare lenge nok til å prøve alt.

Skal du snart ut å reise? Se hva som vil finnes på

På både europeiske og interkontinentale KLM-flyvninger tillater vi bruk av forskjellige typer bærbare elektroniske apparater, som håndholdte spillkonsoller og nettbrett. Alt du trenger å gjøre er å sette apparatet i flymodus eller slå av telefonfunksjonen.

Seter
Du kan se og endre setene dine i setekartet i Min Reise eller når du sjekker inn online på KLM.com. Vi skal gjøre vårt beste for at familien din skal få sitte sammen!

Barnesenger
For interkontinentale KLM-flyvninger kan barnesenger reserveres gjennom Min Reise eller ved å kontakte oss. Disse er egnet for babyer som ikke er lenger enn 65 cm og ikke veier mer enn 10 kg på reisedagen. Selv om vi gjør vårt beste, kan vi ikke alltid garantere at en barneseng er tilgjengelig når du går om bord i flyet.

Bilseter/barneseter
Du kan ta med 1 bilsete/barnesete per barn gratis på KLM-flyvninger. Hvis du har bestilt et sete til barnet ditt, anbefaler vi deg å ta med ditt eget bilsete/barnesete om bord.

 • Bilsetet/barnesetet må passe mellom armlenene til flysetet, som er 42 cm (16,5 tommer) bredt.
 • Barnet ditt og barnesetet må sikres i henhold til produsentens instrukser.
 • Barnesetet må ikke være defekt og må være godkjent for flytransport og merket i henhold til dette.
 • Du må alltid reservere bruk av bilsete/barnesete på forhånd. Ta kontakt med KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM-billettkontor.

Du kan også sjekke inn bilsetet/barnesetet gratis. Reglene ovenfor vil da ikke gjelde.

Hvis du har bestilt sete til barnet ditt på en KLM-flyvning, kan du også ta med et barnesikringssystem beregnet på bruk i fly (CARES) og bruke det om bord:

 • Barnet ditt og CARES-systemet må sikres i henhold til produsentens instrukser.
 • CARES-systemet må ikke være defekt og må være godkjent for flytransport og merket i henhold til dette.
 • Du må reservere bruk av ditt CARES-system på forhånd. Ta kontakt med KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM-billettkontor.

Bagasje og trillevogner

Bagasje
Hvis barnet ditt har sitt eget (bestilt) sete, kan det ta med seg samme mengde håndbagasje og innsjekket bagasje som en voksen.

For et barn under 2 år som reiser på fanget ditt, kan du ta med deg:

 • 1 kolli håndbagasje med stelleutstyr til babyer som veier maks. 12 kg (26 lbs) og har maks. dimensjoner på 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 in).
 • 1 kolli innsjekket bagasje på maks. 10 kg (22 lbs). Hvis ditt barns bagasje bæres i en av foreldrenes innsjekkede bagasje, kan denne bagasjen ikke veie mer enn 23 kg (50,5 lbs) per kolli.

Noen av våre partnere har andre bagasjeregler. Kontakt reisebyrået ditt eller det aktuelle flyselskapet for nærmere informasjon.

Trillevogn
Du kan ta med 1 liten, fullstendig sammenleggbar trillevogn per barn gratis på alle KLM-flyvninger. Hvis trillevognen ikke får plass under setet eller i bagasjehyllen over setet, kan du sjekke den inn gratis. Trillevognen kan ha beskyttelsestrekk, men dette kan ikke inneholde andre gjenstander.

Barn som reiser alene

children travelling

Med vår tjeneste for Barn som reiser alene, kan du være sikker på at den lille globetrotteren din er i trygge hender.

Reservasjon av tjenesten er obligatorisk for alle barn fra 5 til og med 14 år når de reiser uten følge av en voksen (18+). Du kan også (valgfritt) reservere tjenesten for barn som reiser alene hvis barnet ditt er 15, 16 eller 17 år gammelt og reiser alene.

Barn i alderen 4 år og yngre må alltid reise sammen med en forelder eller foresatt.

Les mer om tjenesten for Barn som reiser alene

Travelling with children

Vanlige spørsmål

Tilbake til toppen
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com