Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Reisende (med) barn

Vi vil gjerne at våre yngre passasjerer og foreldrene deres skal være fornøyde. Hvis du har et barn i alderen mellom 5 og 14 år som reiser alene, må du benytte tjenesten for barn som reiser alene.

Reise med barn

Barn til og med 14 år må alltid være i følge med en person på 18 år eller over som har ansvar for barnet under reisen. I tillegg må barnet reise sammen med sin forelder eller foresatte på samme flyvning og i samme reiseklasse, med mindre tjenesten for barn som reiser alene er bestilt.

Barn av innbyggere i EU (alder 0-15 år) som reiser til, fra eller gjennom land i EU, kan reise med eget pass eller med foreldrenes pass, hvis barnet er registrert i det. Hvis barnet reiser med foreldres eller foresattes dokument, er det viktig at de har samme nasjonalitet. Denne regelen gjelder ikke statsborgere av Bulgaria, Kroatia, Kypros, Romania og stater i Schengenområdet.

Ved reise til eller fra Thailand, må barn opp til 16 år som reiser alene med kun 1 forelder, ha med kopi av sin fødselsattest og et brev der forelderen/-drene som ikke reiser gir sitt samtykke til reisen.

For reiser til og fra Sør-Afrika f.o.m. 1. juni 2015, må alle barn ha med diverse dokumenter – uansett om de reiser med begge foreldre, med én forelder, med en voksen ledsager eller alene. Les mer om de nye reglene for reiser til/fra Sør-Afrika

Noen land kan kreve ytterligere dokumentasjon for reisende barn.

Se hvilke reisedokumenter barnet ditt trenger

Barn som reiser alene

Child with adult
 • Barn til og med 4 år kan kun reise med følge som beskrevet ovenfor.

 • Barn fra 5 til 14 årkan reise alene dersom tjenesten for barn som reiser alene er bestilt. Denne tjenesten er obligatorisk for barn i denne aldersgruppen som reiser alene. Du kan bestille denne tjenesten gjennom KLM telefonreservasjoner.

 • Barn fra 15 til 17 år kan reise alene på AIR FRANCE- og KLM-flyvninger. Hvis du vil, kan du bestille tjenesten for barn som reiser alene for barnet ditt i denne aldersgruppen.


Alle barn som reiser alene til eller fra Curaçao (inkludert barn mellom 16 og 18 år der tjenesten for barn som reiser alene ikke er bestilt) må ha med skriftlig bekreftelse på at de har tillatelse til å reise, signert av forelder/foreldrene eller foresatt, samt en kopi av identifikasjonspapiret til en av foreldrene eller de foresatte.

Noen flyselskaper kan ha andre regler for barn som reiser alene. Undersøk med din reiseoperatør eller kontakt flyselskapet som barnet ditt skal reise med.

Les mer om tjenesten for barn som reiser alene

Junior Jet-tjenesten

Små barn – og foreldrene deres – kan alltid regne med litt ekstra oppmerksomhet og ekstratjenester. På alle interkontinentale KLM-flyvninger tilbys det lekepakker og forskjellige gjenstander for babyer.

Reise med barn under 2 år

Barn som er under 2 år ved utreise og returreise, kan sitte på fanget ditt under flyturen. Alle barn som fyller 2 år eller mer før eller under returreisen, må ha sin egen setereservasjon både for utreise og returreise.

Selv om en voksen kan reise med opptil to babyer, kan bare ett barn sitte på fanget hans/hennes. Det andre barnet må ha eget sete.

Barnemåltider
På interkontinentale KLM-flyvninger har vi et begrenset antall steriliserte måltider tilgjengelig for spedbarn og barn opptil 2 år. Du trenger ikke bestille disse måltidene på forhånd. Vi anbefaler deg imidlertid alltid å ta med din egen babymat. Restriksjoner på å ta med væsker gjelder ikke babymat.

Les mer om spesialmåltider

Flybarneseng
På interkontinentale flyvninger kan du reservere flybarneseng for babyer, gjennom Min Reise eller ved å ringe KLM telefonreservasjoner. Disse passer for babyer som måler under 65 cm og som ikke veier mer enn 10 kg. Selv om vi alltid gjør vårt beste, kan vi ikke garantere at flybarneseng vil være tilgjengelig om bord på din flyvning.

Bagasje, barnevogner og barneseter

Bagasje

Barn som reiser i sitt eget (bestilte) sete kan ha med samme mengde håndbagasje og innsjekket bagasje som en voksen.

Hvis du reiser med barn som er yngre enn 2 år og som sitter på fanget ditt, kan du ha med:

 • 1 kolli håndbagasje som inneholder ting for babystell, som ikke veier mer enn 12 kg (26 lbs) og med en størrelse opptil 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tommer).
 • 1 kolli innsjekket bagasje på maks 10 kg (22 lbs). Hvis barnets bagasje fraktes i en av foreldrenes innsjekkede bagasje, må foreldrenes bagasje ikke veie mer enn 23 kg (50,5 lbs) per kolli.


Barnevogn
For hvert barn kan du alltid ta med 1 liten barne-/trillevogn som kan legges helt sammen, gratis.

Hvis barnevognen ikke får plass under setet eller på bagasjehyllen, kan du sjekke den inn gratis.

Barne-/trillevognen kan ha regntrekk e.l., men må ikke inneholde annet.

Bil-/barneseter
For hvert barn kan du alltid ta med 1 bil-/barnesete gratis. Hvis det er reservert sete for barnet ditt, anbefaler vi at du tar med ditt eget bil-/barnesete om bord:

 • Bil-/barnesetet må passe mellom armlenene til flysetet som er 42 cm (16,5 tommer) bredt.
 • Barnet ditt og barnesetet må sikres i henhold til instruksjonene fra setets produsent.
 • Et barnesete kan ikke ha noen former for defekter, og må være godkjent for flytransport og merket for dette.
 • Du må reservere bruk av bil-/barnesetet på forhånd. Vennligst kontakt KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM-billettkontor.


Du kan også sjekke inn bil-/barnesetet gratis. Da faller reglene ovenfor bort.

Child Aviation Restraint-system (CARES)
Hvis du har bestilt sete til barnet ditt, kan du også ta med et barnesikringssystem for bruk om bord:

 • Både barnet og CARES-systemet må festes i henhold til produsentens instruksjoner.
 • CARES kan ikke ha noen former for defekter, og må være godkjent for flytransport og merket for dette.
 • Du må reservere bruk av CARES på forhånd. Vennligst kontakt KLM telefonreservasjoner eller ditt lokale KLM-billettkontor.


Noen av våre samarbeidspartnere har andre bagasjeregler enn oss. Kontakt reisebyrået eller det aktuelle flyselskapet for nærmere informasjon.

Travelling with children

Vanlige spørsmål

Tilbake til toppen
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com