Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Reise med kjæledyr

For at ditt kjæledyr skal få en problemfri og sikker reise med KLM, tilbyr vi ulike alternativer.

Kjæledyr i kabinen

En liten katt eller hund kan tas med i kabinen på Economy Class på de fleste KLM-flyvninger, og på Business Class på de fleste KLM-flyvninger innenfor Europa:

 • I en egnet reiseveske for kjæledyr med maks. dimensjoner 46 (lengde) x 28 (bredde) x 24 (høyde) cm, eller i hardt transportbur med maks. dimensjoner 46 (lengde) x 28 (bredde) x 20 (høyde) cm. Dyret må kunne stå oppreist og legge seg ned komfortabelt.
 • Samlet vekt på kjæledyr + reiseveske eller transportbur må maks. være 8 kg (18 lbs).
 • Transportburet må plasseres under setet foran deg. Det er ikke tillatt å ta kjæledyret ditt ut av reisevesken eller transportburet.

Reserver alltid på telefon eller via Min Reise minst 48 timer i forveien. Vennligst merk at vi kun har plass til et begrenset antall transportbur i kabinen. Det er ikke mulig å reservere et sete i Economy Comfort-sonen når du reiser med kjæledyret ditt i kabinen. Dessverre er det heller ikke mulig å ta med et kjæledyr i kabinen på Business Class på interkontinentale KLM-flyvninger, siden det ikke er plass til kjæledyret under setet foran deg.

Kontakt KLM telefonreservasjoner

Kjæledyr som innsjekket bagasje

Katten eller hunden kan reise som innsjekket bagasje i en ventilert del av flyet:

 • I et transportbur som følger IATA-regelverket, eksempelvis av merkene "Sky" og "Vari". Nøyaktige regler om kjæledyrets transportbur finner du nedenfor.
 • Samlet vekt på kjæledyr + transportbur må maks. være 75 kg (165 lbs).
 • På alle KLM-flyvninger (og på KLM Cityhopper-flyvninger med varighet på under 2 timer). I perioden mellom 1. november og 31. mars kan ikke kjæledyr transporteres i lasterommet på Fokker-fly, ettersom de ikke kan varmes opp.


Reserver alltid på telefon eller via Min Reise minst 48 timer i forveien. Merk at hver passasjer kan ta med seg opptil 3 kjæledyr, men at vi har begrenset plass til transportbur i lasterommet.

Kortsnutede dyr slik som mops, boksere, bulldoger, pekingesere og persiske katter kan ha problemer med å puste gjennom flyvningen grunnet høye temperaturer og stress. For å sikre at de har det bra, kan de fleste kortsnutede dyr derfor kun transporteres som last. Dessverre transporterer vi heller ikke engelske og franske bulldogger, boston terriere og mops i lasterommet eller som last.

Kontakt KLM telefonreservasjoner

Transportbur

Når du transporterer kjæledyret ditt som innsjekket bagasje, må kjæledyrets transportbur oppfylle følgende regler:

 • Transportburet må har et skall av glassfiber eller hardplast. Bur av tre, metallstenger eller sveiset metallnetting er ikke tillatt.
 • Hjulene må tas av eller, hvis de kan trekkes tilbake, tas av eller blokkeres med lerretstape.
 • Døren må ha sentralisert låssystem som låser begge låsene både på oversiden og undersiden av døren. (A)
 • Dørhengselen og låsestengene må være koblet til beholderen minst 1,6 cm (5/8 tommer) forbi de horisontale plastkantene over og under døråpningen der stengene er festet. (B)
 • Transportburets to deler må være festet til hverandre med bolter. Alle andre festesystemer er strengt forbudt. (C)
 • Transportburet må være stort nok til at dyret ditt kan stå oppreist uten å berøre taket, snu seg rundt uten problemer, og ligge i naturlig liggestilling.

Du kan kjøpe slike transportbur i større dyrebutikker eller hos transportspesialister, f.eks. nettbutikken til Air France. Les mer om transportbur for dyr på www.iata.org.

Kjæledyr som frakt

Kjæledyret må transporteres som frakt med AIR FRANCE-KLM Cargo hvis:

 • Kjæledyret og transportburet veier mer enn 75 kg (165 lbs).
 • Hvis transportburet er større enn 292 cm/115 tommer (l + b + h). På noen flytyper kan transportburet ikke være større enn 247 cm/97 tommer (l + b + h). Kontakt reisebyrået ditt eller ring oss for nærmere informasjon.
 • Kjæledyret ikke reiser på samme flyvning som deg.
 • Kjæledyret reiser til et land hvor myndighetene kun tillater transport av kjæledyr som frakt.


For å transportere kjæledyret ditt som frakt, kontakt en speditør. Du finner en liste over speditører i Nederland på AIR FRANCE-KLM Cargos nettsted.

Go to Gå til AIR FRANCE-KLM Cargo  (kun på engelsk)
Eventuelt kan du lese mer på nettstedet til International Pet and Animal Transportation Association

Reisedokumenter og helseattester

For å finne ut hvilke dokumenter som kreves og hvilke regler som gjelder for transport av kjæledyret ditt, anbefaler vi deg å kontakte ambassadene til landene du reiser fra og til.

Du finner mer informasjon på følgende reisenettsteder:


Det gjelder spesielle regler for servicedyr som er trent opp i å assistere funksjonshemmede passasjerer, og redningshunder. Du kan få mer informasjon fra KLM Cares.

På flyplassen vil vi bruke en sjekkliste for kjæledyret, reisedokumenter og transportbur.

Les flyplassjekklisten for kjæledyr
Les mer om KLM Cares

Før avreise

Forbered kjæledyret til reisen:

 • Bruk fem dager før avreise til å la kjæledyret bli vant til transportburet.
 • Ikke la kjæledyret drikke eller spise de siste 4 timene før avreise.
 • Ikke gi kjæledyret beroligende middel. Temperaturen kan falle i løpet av flyvningen, og dyret vil da bruke lengre tid til på å venne seg til de nye omgivelsene.


Innsjekking av dyr kan ta noe tid. Vi anbefaler at du ankommer flyplassen 3 timer før planlagt avgang, og har med et ferdig utfylt skjema for transport av ditt kjæledyr som innsjekket bagasje.

Last ned skjema for transport av ditt kjæledyr som innsjekket bagasje(PDF, 72KB) (kun på engelsk).
Les flyplassjekklisten for kjæledyr

Kostnader

Kostnadene avhenger av reisemålet. Hvis kjæledyret reiser som innsjekket bagasje, og transfer på Amsterdam Lufthavn Schiphol varer 2 timer eller lengre, vil du i tillegg måtte betale EUR 150 (eller USD/CAD 200) for å dekke håndtering og stell av dyret ved transfer.

I dyrehotellet vil vi gi det noe å spise og drikke, hunder vil bli luftet og katter vil få tilgang til kattedo med ny sand mens de oppholder seg i et større bur.

Reserver alltid på telefon eller via Min Reise minst 48 timer i forveien.

Se gebyr for transport av kjæledyret ditt per KLM-flyvning

Les mer om dyrehotellet på nettsidene til AIR FRANCE KLM CARGO 

Travelling with pets

Vanlige spørsmål

Tilbake til toppen
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com