By visiting KLM.com you accept the use of cookies. Read more about cookies.

Tilbake til Forbered reisen
For at ditt kjæledyrs reise med KLM skal være problemfri og sikker, tilbyr vi ulike alternativer.

Kjæledyr i kabinen

En liten katt eller hund kan tas med i kabinen på Economy Class på de fleste KLM-flyvninger, og på Business Class på de fleste KLM-flyvninger innenfor Europa:

 • I et egnet transportbur eller reiseveske for kjæledyr, som ikke er høyere enn 20 cm (7,9 tommer). Kjæledyret må kunne stå opp og legge seg ned komfortabelt.
 • Samlet vekt på kjæledyr + reiseveske eller transportbur må maks. være 6 kg (13 lbs).
 • Transportburet må plasseres under setet foran deg.


Reserver alltid på telefon eller via Min Reise minst 48 timer i forveien. Vennligst merk at vi kun har plass til et begrenset antall transportbur i kabinen. Det er ikke mulig å reservere et sete i Economy Comfort-sonen når du reiser med kjæledyret ditt i kabinen. Dessverre er det heller ikke mulig å ta med et kjæledyr i kabinen på Business Class på interkontinentale KLM-flyvninger, siden det ikke er plass til kjæledyret under setet foran deg.

Kontakt KLM telefonreservasjoner 

Kjæledyr som innsjekket bagasje

Katten eller hunden kan reise som innsjekket bagasje i en ventilert del av flyet:

 • I et stivt plastbur som følger IATA-regelverket. Eksempelvis av merkene 'Sky' og 'Vari'. Du kan kjøpe denne type bur fra større dyreforretninger, eller fra spesialiserte speditører f.eks. Air France sin butikk nettside. Les mer om bur på www.iata.org.
 • Samlet vekt på kjæledyr + transportbur må maks. være 75 kg (165 lbs).
 • På alle KLM-flyvninger (og på KLM Cityhopper-flyvninger med varighet mindre enn 2 timer). Hvert år mellom 1. november og 31. mars, kan kjæledyr ikke transporteres i lasterommet på Fokker-fly da de ikke kan varmes opp.


Reserver alltid på telefon eller via Min Reise minst 48 timer i forveien. Vennligst merk at hver passasjer kan ta med seg opp til 3 kjæledyr, men at vi har begrenset plass for transportbur i lasterommet.

Kortsnutede dyr slik som mops, boksere, bulldoger, pekingesere og persiske katter kan ha problemer med å puste gjennom flyvningen grunnet høye temperaturer og stress. For å sikre at de har det bra, kan kortsnutede dyr derfor kun transporteres som last. Dessverre kan vi ikke transportere engelske og franske bulldogger, boston terriere og mops i lasterommet eller som last.

Kontakt KLM telefonreservasjoner 

Kjæledyr som frakt

Kjæledyret må transporteres som frakt med AIR FRANCE-KLM Cargo hvis:

 • Kjæledyret og transportburet veier mer enn 75 kg (165 lbs).
 • Hvis transportburet er større enn 292 cm/115 tommer (l + b + h). På noen flytyper kan transportburet ikke være større enn 247 cm/97 tommer (l + b + h). Kontakt reisebyrået ditt eller ring oss for nærmere informasjon.
 • Kjæledyret ikke reiser på samme flyvning som deg.
 • Kjæledyret reiser til et land hvor myndighetene kun tillater transport av kjæledyr som frakt.


For å transportere kjæledyret ditt som frakt, kontakt en spesialspeditør. Du finner en liste over speditører i Nederland på AIR FRANCE-KLM Cargos nettsted.


Gå til AIR FRANCE-KLM Cargo(kun på engelsk)
Eller du kan lese mer på nettstedet til International Pet and Animal Transportation Association

Reisedokumenter og helseattester

For å finne ut hvilke dokumenter som er nødvendig, og hvilke regler som gjelder for transporten av kjæledyret ditt, anbefaler vi deg å kontakte ambassaden i avreiselandet og i reisemålet.

Du finner mer informasjon på følgende reisenettsteder:


Det gjelder spesielle regler for servicedyr som er trent opp i å assistere passasjerer med funksjonshemninger, og redningshunder. Du kan få mer informasjon fra KLM Cares.  På flyplassen vil vi bruke en sjekkliste for kjæledyret, reisedokumenter og transportbur.

Les flyplassjekklisten for kjæledyr 
Les mer om KLM Cares 

Før avreise

Forberede kjæledyret til reisen:

 • Bruk fem dager før avreise til å la kjæledyret bli vant til transportburet.
 • Ikke la kjæledyret drikke eller spise senere enn 4 timer før avreise.
 • Ikke gi kjæledyret beroligende middel. Temperaturen vil kunne falle i løpet av flyvningen, og dyret vil bruke lengre tid til på å venne seg til de nye omgivelsene. 


Innsjekkingen av dyr kan ta noe tid. Vi anbefaler at du ankommer flyplassen 3 timer før planlagt avreise, og har med et ferdig utfylt skjema for transport av ditt kjæledyr som innsjekket bagasje.

Last ned skjema for tranport av ditt kjæledyr som innsjekket bagasje(PDF, 72KB) (kun på engelsk)
Les flyplassjekklisten for kjæledyr 

Kostnader

Kostnadene avhenger av reisemålet. Hvis kjæledyret reiser som innsjekket bagasje, og transfer på Amsterdam Lufthavn Schiphol varer 2 timer eller lengre, vil du i tillegg måtte betale EUR 150 (eller USD/CAD 200) for å dekke håndteringen og omsorgen for dyret ved transferen.

Reserver alltid på telefon eller via Min Reise minst 48 timer i forveien.

Se gebyret for transport av kjæledyret ditt per KLM-flyvning 

Travelling with pets

Vanlige spørsmål

Tilbake til toppen
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com