Pass og visum

Finn ut hvilke reisedokumenter du trenger, pluss annen viktig informasjon om ditt besøk til reisemålet ditt.

Hvilken reisedokumenter trenger jeg?

Hvert land har egne regler for besøkende av ulike nasjonaliteter. Her kan du sjekke om du trenger visum og om det finnes andre viktige regler, som for eksempel passets gyldighet.

Merk:

  • Barn av EU-borgere som reiser fra, til eller gjennom EU, må også ha sitt eget pass eller ID-kort. Det vil ikke lenger være tillatt at navnene deres er skrevet inn i foreldrenes pass. Denne regelen gjelder ikke dokumentinnehavere fra Storbritannia eller Irland.
  • Reisende til USA må i tillegg muligens søke om ESTA reisetillatelse.

Se hvilken reisedokumenter du trenger

Sjekk din reise

Søk om visum online

Hvis du reiser fra Australia, Belgia, Canada, Frankrike, Tyskland, Nederland, Singapore, Spania, Sveits, Storbritannia eller USA og du trenger et visum, kan du enkelt søke om visum online i Min Reise. Vår partner CIBT tar seg gjerne av din søknad fra begynnelse til slutt. Min Reise vil kun tilby deg denne muligheten hvis et visum faktisk er påkrevd.

Logg inn på Min reise

Gyldig ID obligatorisk for Frankrike

På grunn av sikkerhetssituasjonen i Paris og unntakstilstanden i Frankrike, anbefaler vi deg å være i besittelse av et gyldig identifikasjonspapir når du reiser til, fra eller via enhver flyplass i Frankrike. Et førerkort er ikke betraktet som et gyldig identifikasjonspapir.

Søk om visum til Kenya på nettet

Reisende til Kenya som trenger visum, kan søke om det på nettet. Fra og med 1. september 2015 er det ikke lenger mulig å ordne dette på flyplassen. Søk om visum til Kenya på nettet via portalen eCitizen.

Endring av regler for innreise til Canada

Fra og med 15. mars 2016 vil det være obligatorisk for reisende til eller via Canada å vise elektronisk reiseautorisasjon (eTA)  før ombordstigning. Du kan søke om en eTA online via nettsiden til de kanadiske myndighetene . Denne regelen gjelder ikke for innehavere av dokumenter fra USA eller reisende med gyldig visum for Canada.

API - Advance Passenger Information

Myndighetene i mange land krever at vi samler inn diverse personlige opplysninger om våre passasjerer. Vi vil spørre deg om disse opplysningene om det er nødvendig for din reise. Du kan legge inn dine API-opplysninger online i Min Reise eller når du sjekker inn, eller på flyplassen. Du kan også oppgi dine API-opplysninger hos ditt reisebyrå.

API-informasjonen omfatter informasjon i den maskinlesbare delen av passet:

  • Etternavn og fornavn
  • Fødselsdato, kjønn og nasjonalitet
  • Passnummer, utstedelsesland og utløpsdato
  • Bostedsland og oppholdsadresse på reisemålet (gjelder kun reise til USA) inkludert husnummer, vei og by, forkortelse for staten og postnummer.

Hvis du reiser fra en flyplass der du bare kan sjekke inn ved en skranke, vil våre ansatte registrere API-informasjonen i passet ditt.

Hvis du ikke vil angi disse opplysningene online, kan du også fylle ut og levere inn API-skjemaet fysisk.

Oppgi API-opplysninger i Min Reise

Last ned API-skjemaet
Les mer om reiser til USA