Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

ESTA-autorisasjon for reise til USA

Passasjerer fra land under "Visa Waiver Program", må søke om ESTA autorisasjon til å reise til USA. Du kan søke om ESTA online.

Hva er ESTA?

Hvis du skal fly til USA og kommer fra et land som er med i Visa Waiver Program, må du søke om ESTA-reiseautorisasjon (Electronic System for Travel Authorization).  

Sjekk om du trenger ESTA autorisasjon

Når du søker om ESTA, må du huske på:

  • Du må søke senest 72 timer før avreise. Du kan søke om ESTA også etter dette tidspunktet. Hvis søknaden da blir avslått, kan det hende at det ikke er nok tid til å søke om det nødvendige visumet.
  • Du må kun betale en avgift hvis du har et nytt pass eller hvis din tidligere ESTA-autorisasjon har utløpt.
  • Du må fylle ut en søknad for å kunne sjekke inn på Internett på KLM.com, uavhengig av hvor passet ditt ble utstedt. Dette gjelder ikke dersom du har en amerikansk oppholdstillatelse.


Viktig: når du søker om ESTA må du sørge for at du angir informasjonen nøyaktig slik den er oppgitt i passet ditt.

Godta eller endre informasjoner

Gå til ESTA søknaden

Etter at du har sent inn søknad

Det kan ta opptil 72 timer før du mottar bekreftelse av din ESTA-reiseautorisasjon. Etter godkjenning mottar du et referansenummer. Husk å skrive ut ESTA søknadssvaret: Du trenger søknadsnummeret for å endre ESTA-informasjonen når passet ditt utløper.

ESTA-autorisasjonen er gyldig i 2 år. I løpet av disse 2 årene kan du reise til USA så ofte du vil, til svaret på et av JA/NEI-spørsmålene i ESTA-søknaden endres eller til passet ditt utløper.

Dersom du ikke mottar ESTA-autorisasjon med én gang må du bruke ESTA-søknadsnummeret til å sjekke om en avreisetillatelse fremdeles vil bli utstedt. Du bør gjøre dette i god tid ettersom det kan hende at du må søke om visum hos den amerikanske ambassaden eller konsulatet.

Vi anbefaler at du tar med deg en utskrift av søknadssvaret til avreiseflyplassen.

Health, visa and passport

Vanlige spørsmål

Tilbake til toppen
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com