ESTA-autorisasjon for reise til USA

Passasjerer fra land under "Visa Waiver Program", må søke om ESTA autorisasjon til å reise til USA. Du kan søke om ESTA online.

Hva er ESTA?

Hvis du skal fly til USA og kommer fra et land som er med i Visa Waiver Program, må du søke om ESTA-reiseautorisasjon (Electronic System for Travel Authorization). 

Sjekk om du trenger ESTA autorisasjon

Viktig:
  • Du må søke senest 72 timer før avreise. Du kan søke om ESTA også etter dette tidspunktet. Hvis søknaden da blir avslått, kan det hende at det ikke er nok tid til å søke om det nødvendige visumet.
  • Du må bare betale gebyr hvis du har nytt pass eller hvis den forrige ESTA-autorisasjonen din har gått ut på dato.
  • For at du skal kunne bruke online innsjekking på KLM.com, må reisedokumentene dine (ESTA, visum eller andre) være komplette.
  • Avhengig av din nasjonalitet og reisens hensikt kan det være at du ikke trenger ESTA-tillatelse. Sjekk om kravet om ESTA-autorisasjonen gjelder for deg.

Søk om ESTA

Hvis du trenger ESTA, kan du la vår partner CIBT ordne alt for deg. Mot et lite gebyr tilbyr CIBT:
 
  • En fullstendig sjekk av hva du trenger til reisen din.
  • Ordne ESTA eller andre nødvendige reisedokumenter – til og med fornying av pass – før du reiser. Ingen utfylling av skjemaer eller tidkrevende korrespondanse.
  • Alle søknader klar til innsending innen 72 timer etter henvendelsen din – garantert.
  • Direkte kontakt med personale som hjelper deg med alle spørsmål.

Søk om ESTA gjennom CIBT

Eventuelt kan du søke om ESTA gjennom USAs toll- og grensemyndigheter.


Søk om ESTA gjennom USAs toll- og grensemyndigheter

Viktig: Når du søker om ESTA, må du sørge for at du angir informasjonen nøyaktig slik den er oppgitt i passet ditt.

Etter at du har sent inn søknad

Det kan ta opptil 72 timer før du mottar bekreftelse av din ESTA-reiseautorisasjon. Etter godkjenning mottar du et referansenummer. Husk å skrive ut ESTA søknadssvaret: Du trenger søknadsnummeret for å endre ESTA-informasjonen når passet ditt utløper.

ESTA-autorisasjonen er gyldig i 2 år. I løpet av disse 2 årene kan du reise til USA så ofte du vil, til svaret på et av JA/NEI-spørsmålene i ESTA-søknaden endres eller til passet ditt utløper.

Dersom du ikke mottar ESTA-autorisasjon med én gang må du bruke ESTA-søknadsnummeret til å sjekke om en avreisetillatelse fremdeles vil bli utstedt. Du bør gjøre dette i god tid ettersom det kan hende at du må søke om visum hos den amerikanske ambassaden eller konsulatet.

Vi anbefaler at du tar med deg en utskrift av søknadssvaret til avreiseflyplassen.