Betalningsmetoder

Du kan välja mellan olika betalningsmetoder när du ska reservera ett flyg, beroende på i vilket land och vid vilken tidpunkt bokningen äger rum. Men oavsett vilken metod du väljer kan du vara försäkrad om att din betalning alltid sker på ett säkert sätt.

Betalningsmetoder per land

Vi erbjuder olika betalningsmetoder för bokning i olika länder när du bokar en biljett på KLM.com.

Visa översikten för betalningsmetoder per land 

Kreditkort

Du kan betala med kreditkort när du bokar en biljett på KLM.com. Vi godkänner MasterCard, VISA och American Express. Beroende på i vilket land bokningen görs kan du eventuellt även betala med ett Diners Club-, JCB- (Japan Credit Bureau) eller UATP-/Airplus-kort. I vissa länder tas en serviceavgift ut när du betalar med kreditkort.

 

När du har valt ditt flyg väljer du ’kreditkort’ under betalningsalternativ. Ange sedan vilket företag som har utfärdat kreditkortet. Ange all nödvändig information och bekräfta bokningen. När din betalning har godkänts skickas en e-biljett till dig via e-post.

 

Säkerhet

Din betalningsinformation kommer att kodas och skickas via en säker anslutning. Du kommer åt säkerhetsinformationen genom att högerklicka på betalningssidan och sedan välja ’Egenskaper’. Ett fönster öppnas med all information om anslutningen. I fältet ’Anslutning’ kan du läsa att en SSL-anslutning används. Din kreditkortsinformation, till exempel nummer och förfallodatum, kommer inte att sparas.

 

Verified by Visa och MasterCard Secure Code

Vissa banker erbjuder innehavarna av Visa eller MasterCard en ytterligare säkerhetsfunktion i form av en PIN-kod eller ett lösenord. Den informerar både banken och oss om att du är den rättmätige ägaren eller användaren av kortet. Om kortet har säkerhetsfunktionen ’Verified by Visa’ eller ’MasterCard Secure Code’ kommer du att bli ombedd att ange din PIN-kod eller ditt lösenord. Betalningen godkänns endast om korrekt kod eller lösenord anges.

 

Om din bank erbjuder den här extra säkerhetsfunktionen men ditt kort inte omfattas av den ännu, kanske din bank frågar dig under betalningsproceduren om du vill lägga till den. Det här förfarandet kallas ’Activation During Shopping’ (aktivering vid köp) och vi har inget inflytande över det förfarandet. Användning av Verified by Visa eller MasterCard Secure Code sker via en direktlänk till din bank. KLM har ingen åtkomst till eller kontroll över den här informationen. När du har beställt den här tjänsten kan du slutföra din bokning.

 

Om du vill veta mer om Verified by Visa eller MasterCard Secure Code rekommenderar vi att du kontaktar din bank.

 

Läs mer om MasterCard Secure Code

Läs mer om Verified by Visa


Reserverat belopp på ditt kreditkort

Om du använder ett kreditkort för en bokning på KLM.com kan det hända att du inom några dagar ser att ditt bankkonto är debiterat med beloppet för ditt köp. Din bank reserverar endast beloppet fram till den dagen då KLM slutför din betalning. Därefter kommer ditt konto debiteras på riktigt. Detta kan ta upp till 30 dagar. Under den här tiden kan det hända att beloppet dras från din utgiftsgräns.

Den här proceduren ligger utanför KLMs kontroll. Om du vill kan du kontakta din bank och begära att det reserverade beloppet släpps.

Betalkort

I flera länder kan du betala för din bokning på KLM.com med ett betalkort (BankID). I Storbritannien omfattar detta korttjänsterna Maestro 3D Secure, Solo, Visa Debit 3D Secure och Visa Electron (3D Secure). På Irland godkänner vi även Laser card. I vissa länder kan du även betala med ett Visa Electron (3D Secure)-kort. Inga avgifter tas ut när betalningen görs med ett betalkort. Eftersom alla banker beslutar själva om de godkänner betalningar med Visa Electron (3D Secure)-kort kan inte den här betalningsmetoden alltid användas. Vi har inget inflytande över det beslutet. Om du har frågor om användningen online av ditt Visa Electron (3D Secure)-kort rekommenderar vi att du kontaktar din bank.När din betalning med betalkort har godkänts skickas din e-biljett till dig via e-post.

’3D Secure’ är även känt som ’MasterCard SecureCode’ för MasterCard och ’Verified by Visa’ för Visa. För JCB (Japan Credit Bureau) är det känt som ’JSecure’.

Läs mer om MasterCard Secure Code

Läs mer om Verified by Visa

Reserverat belopp på ditt betalkort
Om du använder ett betalkort för en bokning på KLM.com kan det hända att du inom några dagar ser att ditt bankkonto är debiterat med beloppet för ditt köp. Din bank reserverar endast beloppet fram till den dagen då KLM slutför din betalning. Därefter kommer ditt konto debiteras på riktigt. Detta kan ta upp till 30 dagar. Under den här tiden kan det hända att det reserverade beloppet är låst och inte kan användas till andra köp.

Den här proceduren ligger utanför KLMs kontroll. Om du vill kan du kontakta din bank och begära att det reserverade beloppet släpps.

Internetbank

Med hjälp av metoden Internetbank, även kallad ’RTOB’ (Real Time Online Banking), kan du handla enkelt och säkert online. Betalningstjänsterna inkluderar iDeal, CUP Online, eNets och Direct E-banking. Betalning via RTOB medför ingen kostnad på KLM.com. Du kan använda den här betalningsmetoden fram till två timmar före avgång.

 

När du har valt ditt flyg väljer du en betalningsmetod för Internetbank som är tillgänglig för ditt land under betalningsmetoder. Välj bank och ange all nödvändig information. När betalningen har bekräftats kommer beloppet att dras från ditt konto. När banken informerar oss om att betalningen är genomförd skickar vi e-biljetten till dig med e-post. Det här förfarandet brukar ta mindre än 1 timma i de flesta länder.

 

När du använder metoden Internetbank betalar du via vår partner Ingenico ePayments. Mer information om Ingenico ePayments hittar du i slutet av den här sidan.

E-Wallet

Med en E-Wallet kan du kombinera olika betalningsalternativ, t.ex. ditt kreditkort och bankkonto - och betala via 1 digital plånbok.

  • PayPal: accepteras på KLM.com i runt 40 länder (inte möjligt med American Express-kort)
  • Alipay: Kina och Hongkong (endast lokala kredit- och betalkort)

Se till att du kan betala hela beloppet med din E-Wallet – vissa E-Wallets har en gräns för hur mycket du kan betala vid ett tillfälle. Så fort din E-Wallet-leverantör informerar oss om att betalningen har genomförts, kommer vi att att skicka din biljett till dig via e-post – det sker normalt inom 1 timme.

Banköverföring

Du kan betala via banköverföring om bokningen görs senast 14 dagar före avgång.

 

Om du väljer att betala via banköverföring blir du ombedd att ange viss information. Självklart behandlas all information konfidentiellt av oss. När reservationen är komplett kommer du att få en referenskod för betalningen.

 

Referenskoden innehåller 12 siffror och används för att lokalisera rätt bokning för den överförda betalningen. Det är därför mycket viktigt att du anger den här koden korrekt när du gör överföringen.

 

När du har fått referenskoden för betalningen kan du överföra pengarna från ditt bankkonto. Det kan göras med hjälp av Internetbank, ett överföringsformulär eller en kontanttransaktion på din bank. Betalningen måste göras inom 24 timmar efter att bokningen har gjorts.

 

Din bank tar eventuellt ut en överföringsavgift för det här alternativet. För internationella överföringar blir du alltid debiterad en avgift för ’gränsöverskridande överföring’ utöver biljettpriset. Din bank kan ge dig mer information om detta. Om vi inte får hela beloppet för din biljett kan utfärdandet av din biljett försenas.

 

När vi har fått hela beloppet skickas en e-biljett till dig via e-post. Det kan ta upp till 5 arbetsdagar efter att betalningen har gjorts innan du får din e-biljett.

 

När du betalar via banköverföring betalar du oftast via vår partner Ingenico ePayments. Om du bokar i Nederländska Antillerna, Aruba, Ecuador, Ghana, Iran, Nigeria, Oman, Peru, Saudiarabien, Surinam, Thailand eller Sydkorea måste du dock överföra pengarna direkt till oss. Din betalning är säker i alla lägen.

 

Läs mer om Ingenico ePayments i slutet av den här sidan.

Autogiro

Du kan använda alternativet autogiro om bokningen görs senast 14 dagar före avgång.

 

Du kan betala för din biljett genom att ge oss ett medgivande om autogiro så att vi kan debitera beloppet från ditt bankkonto. Under bokningsproceduren kommer du att bli ombedd att ange viss information. När bokningen är färdig kommer vi att kontakta din bank för att avsluta betalningsförfarandet. När du använder alternativet autogiro betalar du via vår partner Ingenico ePayments. Ingen avgift tas ut vid autogiro.

 

När vi har fått bekräftelsen från din bank skickar vi din e-biljett till dig med e-post inom 3 dagar.

 

Läs mer om Ingenico ePayments i slutet av den här sidan.

Betalning kontant eller med kort och PIN-kod

Du kan betala kontant eller använda ett bankkort med PIN-kod efter att du har gjort din bokning online. Du betalar och hämtar då ut din biljett på ett KLM-biljettkontor. Betalningar med kort och PIN-kod godkänns endast på våra kontor i Nederländerna, Nederländska Antillerna och Surinam. Du kan endast betala kontant på ett Western Union-kontor.

 

Oftast tas ingen avgift ut för kontant betalning eller betalning med kort och PIN-kod, med undantag för när betalningarna görs i Nederländska Antillerna och Bahrain.

 

För att kunna betala på biljettkontoret måste du ha med dig den bokningsbekräftelse eller bokningskod som du har fått via e-post. OBS! Alla biljettkontor godkänner inte kontant betalning.

Om Ingenico ePayments

Ingenico ePayments är en organisation som administrerar onlinebetalningar och betalningsinformation för vår räkning. Det innefattar Real Time Online Banking, banköverföringar, kontanta betalningar via Western Union, betalningar med autogiro och betalningar via BankID (betalkort).

 

Om du betalar via Ingenico ePaymentst kommer vi att utfärda din biljett och skicka den till dig med e-post när vi har fått en bekräftelse om att en fullständig betalning har gjorts.

 

Din betalningsinformation kommer att skickas på ett säkert sätt till Ingenico ePayments och kommer endast att användas för att genomföra transaktionen. Den här informationen kommer aldrig att avslöjas eller vidarebefordras till någon tredje part och inte heller användas för kommersiella ändamål.

 

Vi använder det världsomspännande företaget Ingenico ePayments onlinetjänster för att säkerställa att din betalning genomförs på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt.