Genom att besöka KLM.com accepterar du användandet av cookies. Läs mer om cookies.

Bästa pris-garanti

Villkor och bestämmelser

Garantikrav

För att ett garantikrav ska anses som giltigt måste det uppfylla alla villkor och bestämmelser samt skickas in i enlighet med reglerna för garantihandläggning. Alla garantikrav måste göras samma dag som biljetten inköpts, före midnatt svensk tid. KLM måste kunna verifiera det lägre priset som publicerats online vid den tid då anspråket görs och att det lägre priset inte erbjuds på klm.com. Andra bevismetoder (t.ex. fax, telefon, bildskärmsutskrifter) kan inte användas. Garantin gäller endast lägre priser som hittats online för exakt samma flygning, kabin och serviceklass och som köpts samma dag som det ursprungliga onlineköpet från klm.com. Priserna måste gälla samma kabinklass (World Business Class eller Economy), och exakt samma flygningar med samma prisrestriktioner. Köpta biljetter måste ha Sverige som försäljningsplats och måste ha köpts på klm.com. Garantin gäller endast biljetter som köpts med en faktureringsadress iSverige. Dessutom måste det lägre priset på den andra webbplatsen kunna bokas med denna faktureringsadress, vara angivet i samma valuta som priset för den biljett som köpts på klm.com. Garantin gäller endast om begärandet lämnas in av den person som står angiven på biljetten. Garantin gäller endast resvägar som i sin helhet drivs och marknadsförs av KLM och Kenya Airways.

 

Garantierbjudandet

Prisskillnader på minst 50 SEK kommer att accepteras. Det finns ingen övre gräns för ersättningsbeloppet. Den prisstruktur som gäller för prisgarantin är inklusive skatter och avgifter, men exklusive kreditkortsavgiften. En resekreditkupong,Transportation Credit Voucher (TCV), för framtida resor på samma belopp som prisskillnaden plus 500 SEK kommer att utfärdas för varje biljett som omfattas av garantin. Denna TCV får inte ändras av någon representant för något av de bolag som omnämns här. Du bokar resor med ditt TCV-kvitto genom att ringa ett av KLM:s bokningskontor. En TCV kan användas för resor inom ett års tid från utfärdandedatum. Uttagen resa måste slutföras inom ett år från inlösningsdatum för TCV eller inom giltighetstiden för den regel som användes för att bestämma tillämpligt pris, den mest restriktiva regeln avgör. Inga förlängningar medges. En TCV ersätts aldrig oberoende av orsak. En TCV som har köpts eller auktionerats ut kommer att konfiskeras eller förklaras ogiltig, och kan inte användas för att resa. Genom att lösa in en TCV godkänner den person vars namn står angivet på den innehållet i dessa villkor och bestämmelser och förbinder sig att följa dem.

 

Hantering av ersättningskrav

Det finns ett webbformulär för begärande av ersättning på www.klm.com. Du skickar in formuläret genom att fylla i alla obligatoriska fält och sedan klicka på ”Skicka”. Någon från kundtjänsten för klm.com kommer att kontakta dig via e-post. Vi förbehåller oss rätten att neka krav som inte kan verifieras på rimligt sätt, eller krav som du motiverat med bristfälligt underlag. Alla garantikrav måste göras samma dag som den ursprungliga biljetten från klm.com inköpts, före midnatt svensk tid. Ersättningskrav kan inte framföras på annat KLM-formulär eller via telefon.

 

Garantiundantag

Bästa pris-garantin gäller inte för:
a.) Ej publicerade biljetter som inte är tillgängliga för allmänheten. Biljetter som inte är tillgängliga för allmänheten inkluderar bl.a. företagsrabatterade biljetter, militärbiljetter, konferensbiljetter, charterbiljetter och andra typer av rabattbiljetter.
b.) Paketresebiljetter. Flygbiljetter som ingår i ett resepaket.
c.) Biljetter där närmare information om flygbolag eller resväg inte är tillgänglig förrän efter inköp samt andra rabattbiljetter.
d.) Skillnader som understiger 50 SEK.

 

Övriga villkor

KLM förbehåller sig rätten att avsluta detta erbjudande när som helst och utan föregående meddelande.

 
Baggage

Vanliga frågor

Ställ din fråga här
Tillbaka till början
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com