Genom att besöka KLM.com accepterar du användandet av cookies. Läs mer om cookies.

Försenat, försvunnet eller skadat bagage

Om ditt bagage trots vår omsorg och uppmärksamhet är försenat eller försvunnet kommer vi att göra vårt bästa för att återbörda det till dig så fort det går.

Rapportera försenat bagage

Om du upptäcker vid bagageutlämningen att ditt bagage saknas ber vi dig att genast gå till bagageinformationsdisken i flygplatsens tullhall. På Amsterdam Airport Schiphol ligger denna disk vid bagageutlämning nr 14 i ankomsthall 2.

Du måste fylla i en rapport om förlorat bagage (Property Irregularity Report, PIR) inom 5 dagar efter ankomst. När ditt bagage har hittats kommer vi att kontakta dig för att ordna med leverans.

Du bör ha fått en bagageetikett för varje väska som du checkade in före avresa. Se till att spara dessa etiketter tills du har fått allt ditt bagage.

Rapportera försenat bagage online
Du kan också rapportera ditt försenade bagage online (inom 2 dagar) för flygningar med KLM eller AIR FRANCE i följande fall:

  • Ditt KLM-flyg med avresa från en av dessa destinationer  blev inställt efter det att du lämnat in ditt bagage, men ditt bagage återlämnades aldrig, eller:
  • Du ankom till en av dessa destinationer  men ditt bagage kom inte fram.

Se listan med destinationer 

Rapportera försenat bagage online

Rapport om förlorat bagage

Spåra försenat bagage

Med referensnumret på din PIR-rapport kan du kontrollera statusen för ditt försenade bagage online.

Om ditt bagage inte har lokaliserats inom 3 dagar, kan du fylla i en inventarielista (Baggage Inventory and Claim Form) online. Du hittar denna lista med hjälp av länken nedan för att spåra bagage. Genom att tillhandahålla fler uppgifter kan vi sedan förfina vår sökning.

Spåra ditt försenade bagage 

Skadat bagage

Normal användning av ditt bagage kan ge upphov till repor, märken och bucklor på dina resväskor samt till andra mindre skador. Vi ansvarar inte för detta.

Om du upptäcker andra, större skador på ditt bagage ska det rapporteras till oss direkt vid ankomsten. Annars kan du skicka en skriftlig rapport till kundtjänst inom 7 dagar efter ankomst.

Skicka ett e-postmeddelande till KLMs kundtjänst

Om något saknas i bagaget

Om något i ditt bagage saknas till följd av skada eller stöld måste du rapportera det till bagageservicekontoret på flygplatsen direkt vid ankomst.

Stöld som inte har rapporterats vid ankomsten kan rapporteras till kundtjänst inom sju dagar efter din ankomst. Därefter kan vi tyvärr inte längre hantera din begäran.

Skicka ett e-postmeddelande till KLMs kundtjänst

Ankomstservice på Schiphol

Om du flyger World Business Class eller är en Flying Blue Gold- eller Platinum-medlem kan du rapportera eventuellt försenat eller skadat bagage till vår ankomstservice på Amsterdams flygplats Schiphol.

Vi hjälper även gärna till med att boka hotell om du inte kan fortsätta resan på grund av att ditt flyg har blivit inställt. Om du får vänta kan du ta en kopp kaffe eller te, använda vårt kostnadsfria Internet, eller koppla av i någon av våra rymliga fåtöljer.

Du hittar vår ankomstservice bredvid bagageutlämning nr 14 i ankomsthall 2, bredvid huvuddisken för rapport av saknat eller skadat bagage.

Ersättning

Om din väska har tappats bort, skadats, eller om något saknas i den, kontaktar du KLMs kundtjänst om du önskar kräva gottgörelse för kostnader och/eller ersättning.

Vi har dock begränsad ansvarighet, så om din väska har gått förlorad rekommenderar vi att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag. De flesta försäkringsbreven lämnar ersättning för förluster utifrån ägodelarnas värde, medan, men inom flygindustrin är det brukligt att endast en begränsad ersättning per individ erbjuds.

Skicka ett e-postmeddelande till KLMs kundtjänst
Läs mer om KLMs ansvar

Tillbaka till början
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com