By visiting KLM.com you accept the use of cookies. Read more about cookies.

Tillbaka till Förbered din resa
Checka in till ditt flyg var som helst, när som helst. Använd helt enkelt din mobiltelefon. Vi gör det ännu lättare: För de flesta flyg kan du nu få ett elektroniskt boardingkort skickat direkt till din mobiltelefon.

Kan jag checka in via min mobiltelefon?

Du kan checka in via din mobiltelefon:

 

  • med din mobiltelefon med Internet.
  • för dig själv och för alla övriga resenärer i ditt sällskap 
  • för alla flygresor med KLM och många andra flygresor

Några undantag gäller för incheckning på KLM.com via mobiltelefonen. Det är samma undantag som gäller för incheckning online via den fullständiga versionen av KLM.com.

Läs mer om att checka in online 

Hur fungerar det?

Mobile check-in

Steg 1 – KLM.com för mobilen

Använd din mobiltelefon och gå till ’www.KLM.com’ och gå sedan till ’incheckning’. Om du har mottagit ett sms om incheckning kan du hoppa över detta steg och helt enkelt använda länken i sms:et.

 

Steg 2 – Logga in

Ange ditt e-biljettnummer eller bokningskod och flygnummer, och dina personliga uppgifter visas på skärmen.

 

Steg 3 – Plats och bagage

Du kommer att få se ditt anvisade platsnummer på flygplanet. Om du vill kan du byta plats. Eller så kan du välja en plats med mer komfort. Vill du ta med dig mer bagage? Ordna det och få 20 % rabatt!

 

Steg 4 – Boardingkort

Beroende på din resväg och de möjligheter du har genom ditt mobiltelefonabonnemang kan du få ditt boardingkort skickat med e-post eller sms. Streckkodens kvalitet kommer att vara densamma oavsett i vilken form du får den.

 

  • E-post: Du får ett meddelande med dina incheckningsuppgifter och en streckkod
  • Sms: Du får två sms. Det första innehåller en länk som gör att du kan beställa din personliga streckkod som sedan skannas på flygplatsen. Det andra sms:et innehåller alla dina incheckningsuppgifter

Om du inte kan ta emot ett elektroniskt boardingkort för ditt flyg kan du skriva ut ditt boardingkort hemma eller på flygplatsen.

Vad är ett elektroniskt boardingkort?

Check in and board with your mobile phone or PDA

Ett elektroniskt boardingkort innehåller alla dina flyguppgifter och en streckkod som kommer att skannas på flygplatsen vid ombordstigning. Detta innebär att du inte behöver skriva ut boardingkortet.

Med streckkoden och ditt pass eller din ID-handling kan du gå igenom alla kontrollerna på flygplatsen. Som med ett boardingkort av papper gör det elektroniska boardingkortet att du kan använda alla tjänster på flygplatsen.

Ett elektroniskt boardingkort visar ingen information om ditt Flying Blue-medlemskap, så se till att du också tar med dig ditt Flying Blue-medlemskort för att kunna dra nytta av alla de fördelar som erbjuds på din medlemsnivå!

Kontrollera om ett elektroniskt boardingkort är tillgängligt för din avreseflygplats

Hur kan jag skriva ut ett boardingkort om jag behöver det?

Om din telefons batteri skulle ta slut eller om du har glömt din mobiltelefon kan du fortfarande skriva ut boardingkortet via en av våra självbetjäningsmaskiner, vid bagageinlämningen, eller vid en incheckningsdisk på flygplatsen. Detta kan göras fram till 30 minuter före avgång.

Visa incheckningstjänsterna efter avreseflygplats 

Checka in bagage

Efter att du har checkat in kan du lämna ditt incheckade bagage vid en bagagelämningsplats på flygplatsen.

Visa öppettider för bagagelämningsplatser 

Check-in options

Vanliga frågor

Tillbaka till början
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com