Genom att besöka KLM.com accepterar du användandet av cookies. Läs mer om cookies.

Villkor och bestämmelser för Economy Comfort-platser

Om du vill köpa en plats i Economy Comfort-zonen bör du tänka på följande

Terms and conditions for Economy Comfort seats

1. Economy Comfort-platser
1.1 KLM- och Delta Air Lines-flygningar erbjuder Economy Comfort-platser i Economy Comfort-zonen som finns i Economy Class-kabinen, förutom på KLM-flygningar mellan Amsterdam-Schiphol och Paris-Charles de Gaulle. Vid bokning av en av dessa platser, om tillgängligt, tillkommer en extra avgift.

1.2 Flying Blue Platinum-medlemmar och SkyMiles Platinum- och Diamond-medlemmar kan reservera en Economy Comfort-plats gratis, medan Flying Blue Gold och Silver-medlemmar, SkyMiles Gold- och Silver-medlemmar samt SkyTeam Elite Plus-medlemmar och SkyTeam Elite-medlemmar (endast på flygningar med Delta Air Lines) kan boka en Economy Comfort-plats till rabatterat pris om de loggar in som Flying Blue-, SkyMiles- eller SkyTeam-medlemmar och kan identifieras som sådana av KLM. I övriga fall kan Flying Blue-, SkyMiles- eller SkyTeam-medlemmar boka en sådan Economy Comfort-plats till det vanliga priset.

1.3 Vi kommer att göra vårt bästa för att uppfylla ditt önskemål om en Economy Comfort-plats. Vi förbehåller oss dock rätten att tilldela eller ändra tilldelningen av en Economy Comfort-plats när som helst, även efter ombordstigning på flygplanet, av operativa eller säkerhetsrelaterade skäl. Det slutgiltiga beslutet tas av mark- och kabinpersonalen den dagen du ska flyga.

2. Krav och förutsättningar
2.1 För att få använda en Economy Comfort-plats försäkrar att du har laglig rätt att ingå det här avtalet och binda dig vid villkoren för denna överenskommelse.

2.2 Du försäkrar dessutom att all information som du har lämnat för att boka en viss plats är riktig och att du inte kommer att göra en spekulativ, felaktig eller falsk bokning. Du försäkrar även att du endast kommer att göra en bokning för dig själv eller för en annan person som du är berättigad att agera åt och att även hon eller han uppfyller kraven i avsnitt 2,1.

3. Återbetalning
3.1 Om du inte skulle bli tilldelad en Economy Comfort-plats är du berättigad till en återbetalning av priset för Economy Comfort-platsen för den delen av resan, dock endast om:
(I) Du blev inbokad på ett annat flyg:

  • Enligt eget önskemål, och om du har köpt en Economy Comfort-plats på den nya flygresan;
  • Du ändrade ditt flyg och ingen Economy Comfort-plats fanns tillgänglig på den nya flygresan;
  • Av KLM av operativa skäl eller för att ditt flyg ställdes in;
  • För att du missade ditt anslutande flyg efter att ha anlänt med ett KLM- eller Delta Air Lines-flyg eller ett annat flygbolag från SkyTeam, och du inte tilldelades en Economy Comfort-plats på det alternativa flyget;

(II) Vi ändrade flygplanstyp och det inte fanns några lediga Economy Comfort-platser på det alternativa flyget; 
(III) Vi använde vår rätt att tilldela eller omfördela din Economy Comfort-plats antingen före eller efter ombordstigning av operativa eller säkerhetsrelaterade skäl.

3.2 Du kan ansöka om återbetalning genom att fylla i en återbetalningsblankett.

3.3 Ingen återbetalning kommer att göras om du inte uppfyller ovanstående kriterier.

Övrigt
Detta är en tjänst som gör det möjligt för dig att välja en Economy Comfort-plats i Economy Class om och när möjligheten finns. Förutom extra benutrymme och en stol som kan lutas längre tillbaka är produkten i Economy Comfort-zonen identisk med vanlig Economy Class. Till exempel är måltiderna av samma standard som i Economy Class.

 
Your seat on board

Vanliga frågor

Tillbaka till början
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com