Genom att besöka KLM.com accepterar du användandet av cookies. Läs mer om cookies.

Villkor och bestämmelser för platser med extra benutrymme

När du bokar en plats med extra benutrymme ber vi dig observera följande.

Villkor och bestämmelser för platser med extra benutrymme

1. Tilldelning av platser med extra benutrymme
1.1 Under “Min Resa”, vid bokning eller incheckning online, eller när du checkar in via en självbetjäningsmaskin för incheckning erbjuder KLM mot en extra avgift (i mån av tillgänglighet) möjligheten att boka en plats med extra benutrymme: “Platser med extra benutrymme”.
1.2 Flying Blue Platinum-passagerare kan boka en plats med extra benutrymme kostnadsfritt, medan Gold- och Silver-medlemmar får 50 % respektive 25 % rabatt om de loggar in på KLM.com som Flying Blue-medlemmar och kan identifieras som sådana av KLM. I övriga fall kan dessa Flying Blue-medlemmar boka en plats med extra benutrymme till det vanliga priset.
1.3 Vi kommer att göra vårt bästa för att uppfylla dina önskemål om en plats med extra benutrymme, men kan inte garantera att du blir tilldelad en speciell plats, även om du fått bekräftelse på bokningen av denna plats med extra benutrymme. Vi förbehåller oss dock rätten att tilldela eller ändra tilldelningen av en plats med extra benutrymme när som helst, även efter ombordstigning på flygplanet, av operativa eller säkerhetsrelaterade skäl. Det slutgiltiga beslutet tas av inchecknings- och kabinpersonalen på avresedagen.

2. Krav och förutsättningar
2.1 För att få använda en plats med extra benutrymme försäkrar du att:
(I) Du är minst 12 år gammal;
(II) Du har laglig befogenhet att ingå det här avtalet och binda dig vid villkoren för denna överenskommelse;
(III) Om du väljer att sitta på en av platserna bredvid flygplanets nödutgångar, försäkrar du att du är kapabel att hjälpa till i en nödsituation och därför har nödvändig styrka, skicklighet och full rörlighet, samt inte tar någon medicin som kan påverka dessa egenskaper, i enlighet med tillämpliga lagar och föreskrifter om säkerhet. Du måste också förstå och kunna tala engelska tillräckligt väl.
2.2 Du försäkrar dessutom att all information som du har lämnat för att boka en viss plats är riktig och att du inte kommer att göra en spekulativ, felaktig eller falsk bokning. Du försäkrar även att du endast kommer att göra en bokning för dig själv eller för en annan person som du är berättigad att agera åt och att även hon eller han uppfyller kraven i avsnitt 2,1.

3. Återbetalning
3.1 Om du inte skulle bli tilldelad en plats med extra benutrymme enligt din bokning är du berättigad till en återbetalning av priset för platsen med extra benutrymme för den delen av resan om:
(I) Du blev inbokad på ett annat flyg:
• Enligt eget önskemål, och du har köpt samma typ av plats med extra benutrymme till den nya flygningen;
• Du ändrade ditt flyg och ingen plats med extra benutrymme fanns tillgänglig på den nya flygresan;
• Av KLM av operativa skäl eller för att ditt flyg ställdes in;
• För att du missade ditt anslutande KLM-flyg efter att ha anlänt med ett KLM-flyg eller ett annat flygbolag från SkyTeam, och du inte tilldelades en liknande plats med extra benutrymme på det alternativa flyget;
(II) Vi ändrade flygplanstyp och du inte tilldelades en liknande plats med extra benutrymme på det alternativa flyget;
(III) Vi använde vår rätt att tilldela eller omfördela din plats med extra benutrymme antingen före eller efter ombordstigning av operativa eller säkerhetsrelaterade skäl.

3.2 Du kan ansöka om återbetalning genom att fylla i en återbetalningsblankett.

3.3 Ingen återbetalning kommer att göras om du inte uppfyller ovanstående kriterier.

Övrigt
Med den här tjänsten erbjuder vi ett platsval i Economy Class när och om platserna är lediga. Platserna skiljer sig inte på något annat sätt från de övriga platserna i Economy Class. Till exempel är måltiderna av samma standard som i Economy Class. Observera att det inte är möjligt att passagerare blir tilldelade en plats mittemot en plats med extra benutrymme.

 
Your seat on board

Vanliga frågor

Ställ din fråga här
Tillbaka till början
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com