Villkor för uppgradering från Economy Class till Business Class

Uppskattar du att behandlas som en kunglighet? Varför inte uppgradera från Economy Class till vår Business Class? Så här går det till:

1. Uppgradera från Economy Class till Business Class

1.1 Vid incheckning online tidigast 30 timmar innan avresan eller vid en av självbetjäningsmaskinerna för incheckning på flygplatsen kan KLM erbjuda passagerare möjligheten att betala för en uppgradering från Economy Class till Business Class för en del av resan. Då och då finns erbjudandet till sänkt pris. Det är också möjligt att köpa en uppgradering till Business Class för den delen av resan via en researrangör, vid incheckningen på flygplatsen, i våra KLM Crown-lounger på Amsterdam Airport Schiphol eller ombord på flygplanet. Om du köper en uppgradering till Business Class efter att du har bokat en Economy Comfort-plats, föredragen plats eller plats med extra benutrymme, kommer det belopp du redan har betalat att dras av från uppgraderingspriset.

1.2 När du har köpt en uppgradering till Business Class för en del av din resa, har du samma fördelar som alla andra Business Class-passagerare under den delen av din resa. Den tillåtna bagagemängden och antalet intjänade Miles förblir samma som står angivet på din ursprungliga biljett.

1.3 KLM förbehåller sig rätten att tilldela en Business Class-plats till en annan passagerare om vi skulle anse detta nödvändigt av operativa eller säkerhetsrelaterade skäl. Det slutgiltiga beslutet om du blir tilldelad en plats i Business Class tas av inchecknings- och kabinpersonalen på flyget i fråga.

2. Preliminära villkor

2.1 Om du väljer en plats intill en nödutgång, måste du enligt lag och föreskrifter kunna hjälpa till vid en eventuell nödsituation. Det innebär att du måste vara frisk, kapabel, fullt rörlig och inte ta någon medicin som negativt kan påverka din förmåga att hjälpa till med dessa funktioner.

2.2 Du måste också försäkra att all information som du har lämnat för att uppgradera från Economy Class till Business Class är riktig och att du inte kommer att göra en spekulativ, felaktig eller falsk bokning. Du försäkrar även att du endast kommer att boka plats för dig själv eller för en annan person som du är berättigad att agera åt.

3. Återbetalningar

3.1 Om du inte får en plats i Business Class trots att du har köpt en uppgradering till Business Class är du berättigad till en återbetalning av kostnaderna som är förknippade med uppgraderingen till Business Class för den delen av resan som du har köpt uppgraderingen för, förutsatt att:

(I) Ditt flyg ställdes in av oss,

(II) Vi ändrade flygplanstyp,

(III) Du missade ditt anslutande flyg med KLM, AIR FRANCE, Delta eller Kenya Airways,

(IV) Vi använde vår rätt att tilldela din Business Class-plats till någon annan av operativa eller säkerhetsrelaterade skäl.

3.2 Du kan ansöka om en återbetalning genom att fylla i återbetalningsblanketten för uppgradering till Business Class (finns endast på engelska).

3.3 Ingen återbetalning kommer att ske om du inte uppfyller ovanstående kriterier.