Specialmåltider ombord

Föredrar du att äta vegetariskt, kosher, halal eller hinduiskt ombord? Eller vill du undvika gluten, laktos eller kalorier? För interkontinentala KLM-flygningar kan du beställa från ett utbud av olika specialmåltider.

Beställ din specialmåltid

Specialmåltider är kostnadsfria och serveras exklusivt på interkontinentala KLM-flygningar. Se till att du beställer senast 24 timmar (koshermåltider: fram till 48 timmar) före avresa. Det är enkelt att beställa på KLM.com Välj bara det du önskar när du bokar eller på Min Resa. Du kan även kontakta oss.

Logga in på Min Resa

Beställ en specialmåltid

Vill du njuta av något utöver det vanliga? Ta en titt på vår à la carte-meny

Barnmåltider

Bluey mascot plane

 • Spädbarnsmåltid: vi rekommenderar att du alltid tar med dig egen mat till ditt barn. Restriktioner på flygplatsen gällande att ta med vätskor ombord gäller inte för barnmat. På interkontinentala KLM-flygningar får du en gratis Bluey-haklapp. På de flygningarna har vi bara ett begränsat antal steriliserade måltider. Du behöver inte beställa dessa måltider i förväg.

 • Barn: för interkontinentala KLM-flygningar kan du beställa en barnmåltid utan kostnad. Förutom en smaskig måltid kommer ditt barn även att hitta Bluey i matlådan.

Vegetarisk kost

 • Lakto-ovo-vegetarisk måltid: Denna måltid innehåller inget kött och inga köttprodukter eller skaldjur, men kan innehålla mjölkprodukter, ägg och grönsaker.
 • Asiatisk vegetarisk måltid: Kryddiga vegetariska rätter med en begränsad mängd mjölkprodukter.
 • Veganmåltid: Inga animaliska produkter, ägg eller mjölkprodukter.

Dietkost

KLM's medical diets
 • Måltid för diabetiker: den här måltiden innehåller mycket komplexa kolhydrater och fibrer, med lågt fett- och sockerinnehåll.
 • Lågkalorimåltid: den här måltiden innehåller mycket komplexa kolhydrater, fibrer och omättat fett, har en låg kolesterolnivå och innehåller en begränsad mängd mättat fett.
 • Måltid med låg salthalt: Inget salt är tillsatt och mycket salt mat undviks.
 • Måltid för personer med glutenintolerans: Tillverkaren har kontrollerat ingredienserna för att se till att de inte innehåller gluten. Vi kan dock inte garantera att måltiden är helt glutenfri.
 • Måltid för laktosintoleranta: Innehåller inga mjölkprodukter. Vi kan dock inte garantera att rätterna är helt laktosfria.

Religiöst motiverad kost

 • Halalmåltid: Innehåller inte griskött, biprodukter från gris eller mat med alkohol. Allt kött kommer från djur som har slaktats enligt föreskrivna ritualer.
 • Kosher måltid: Maten väljs ut, tillagas och serveras i enlighet med judiska kostföreskrifter och bruk. Beställ din koshermåltid senast 48 timmar före avresa.
 • Hinduisk måltid: Innehåller inte nötkött, eller biprodukter från nötkött, kalv eller griskött.

Jordnöts- och nötallergier

Våra måltider innehåller inga hela eller hackade jordnötter och ingen jordnötspasta, men vi kan inte garantera att KLM-flygningar är 100 % fria från spår av jordnötter. På interkontinentala flygningar serverar vi ett tilltugg med blandade nötter i Business Class och mandlar i Economy Class. Vi kan tyvärr inte servera dig ett alternativ. Det är även möjligt att andra passagerare har tagit med sig jordnötter eller andra nötter ombord.

Glöm inte att ta med dig din allergimedicin om du har en allvarlig jordnötsallergi eller annan matallergi. Du kan även ta med dig din egen mat, men vi kan tyvärr inte värma den åt dig på grund av säkerhetsreglerna ombord. Vi råder dig att fråga din läkare eller KLM Cares om du bör resa.

Läs mer om KLM Cares