Genom att besöka KLM.com accepterar du användandet av cookies. Läs mer om cookies.

ESTA-tillstånd vid resor till USA

Passagerare från länder som omfattas av Visa Waiver-programmet måste ansöka om ett ESTA-tillstånd för att få resa in i till USA. Du kan ansöka om ett ESTA-tillstånd online.

Vad är ESTA?

Om du reser till USA och är medborgare i ett land som omfattas av Visa Waiver-programmet, måste du ansöka om ESTA-tillstånd (Electronic System for Travel Authorization).

Kontrollera om du behöver ett ESTA-tillstånd

Observera följande när du ansöker om ESTA:

  • Du måste ansöka senast 72 timmar före avgång. Efter den tidpunkten kan du fortfarande ansöka hos ESTA, men om du får avslag kanske det inte finns tillräckligt med tid för att ansöka om det visum som krävs.
  • Du måste endast betala en avgift om ditt pass är nytt eller om ditt tidigare ESTA-tillstånd har upphört att gälla.
  • Du måste ansöka om ett tillstånd för att kunna checka in online på KLM.com, oavsett var ditt pass utfärdades. Detta gäller inte om du har ett uppehållstillstånd i USA.


Viktigt: när du ansöker om ESTA, se till att du fyller i uppgifterna precis som de anges i ditt pass.

Ansök eller ändra uppgifter

Gå till ESTA-ansökan

Efter att du har ansökt

Det kan ta upp till 72 timmar innan du får en bekräftelse på ditt ESTA-tillstånd. Efter godkännandet får du ett referensnummer. Skriv ut svaret på din ESTA-ansökan: Du kommer att behöva referensnumret för att kunna ändra din ESTA-information när ditt pass upphör att gälla.

ESTA-tillståndet är giltigt i 2 år. Under dessa 2 år får du resa till USA så ofta du vill, tills något av svarsalternativen på JA/NEJ-frågorna på din ESTA-ansökan förändras, eller tills ditt pass upphör att gälla.

Om du inte får ett ESTA-tillstånd omedelbart använder du ditt ESTA-referensnummer för att kontrollera om du ändå kan bli godkänd för utresa. Detta måste göras i god tid eftersom du kan behöva ansöka om ett visum på en amerikansk ambassad eller ett konsulat.

Vi rekommenderar att du tar med en utskrift av svaret på din ESTA-ansökan till den flygplats du reser från.

Health, visa and passport

Vanliga frågor

Ask your question here
Tillbaka till början
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com