Overstappen op een andere vlucht

Op Amsterdam Airport Schiphol is overstappen op KLM- en andere SkyTeam vluchten heel eenvoudig. Tijdens het overstappen kunt u op een selfservice automaat uw vluchtgegevens bekijken en uw instapkaart printen.

Video ‘Easy transfer’

Bekijk de video over overstappen op Amsterdam Airport Schiphol (alleen Engels).

Overstappen op Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol Airport

Bij het inchecken voor de eerste vlucht van uw reis ontvangt u de volgende documenten:

  • Een instapkaart voor uw eerste vlucht
  • Een instapkaart voor uw aansluitende vlucht
  • Een folder over overstappen op Amsterdam Airport Schiphol

 

De standaard overstaptijd op Amsterdam Airport Schiphol naar een vlucht binnen Europa is 40 minuten. Voor het overstappen op een intercontinentale vlucht heeft u 50 minuten.

Als u van een ‘Schengenland’ naar een ‘niet-Schengenland’ reist, of andersom, dan kunnen er extra veiligheidscontroles en douanehandelingen zijn. Deze kunnen uw overstaptijd verlengen.

Wanneer er niet genoeg overstaptijd is om uw volgende vlucht te halen dan wordt u automatisch omgeboekt naar een volgende vlucht. Uw bagage wordt doorgelabeld: u hoeft deze niet op te halen en opnieuw in te checken. Op de selfservice automaat vindt u uw nieuwe vluchtgegevens en kunt u uw nieuwe boarding pass printen.

Als u op Schiphol tijd over heeft, dan is er van alles te doen. Ga bijvoorbeeld winkelen in het See Buy Fly-winkelcentrum of waag een gokje in het casino! In het Rijksmuseum Amsterdam Airport Schiphol worden permanent tien werken van meesters uit de Nederlandse Gouden Eeuw tentoongesteld

Lees verder over bagage en transfers
Lees meer over Amsterdam Airport Schiphol

Vluchten vanuit Azië: aankomst of transfer in Amsterdam
Bij aankomst in Amsterdam staan onze Chinees-, Koreaans- en Japanssprekende medewerkers klaar om u te helpen met eventuele vragen. Stapt u over op een andere vlucht, dan kunt u terecht bij onze selfservice transferautomaten. Deze automaten staan overal verspreid op Schiphol en zijn ook beschikbaar in het Chinees, Koreaans en Japans.

Lees verder over onze dienstverlening op specifieke routes

Selfservice transferautomaten

Tijdens het overstappen op Amsterdam Airport Schiphol kunt u uw vluchtgegevens bekijken op een selfservice transferautomaat. Er zijn er ongeveer 100 en u vindt deze verspreid op de luchthaven, bijvoorbeeld aan het begin van elke pier. Inloggen kan eenvoudig door uw paspoort, instapkaart of frequent flyerkaart te scannen.

U vindt dan de laatste informatie over uw vlucht, zoals het gatenummer, instaptijd en vertrektijd. Als u wilt kunt u uw stoel nog wijzigen of een extra comfortabele stoel aan boord regelen.

Mocht u uw aansluiting hebben gemist, dan kunt u op de transferautomaat zien naar welke alternatieve vlucht u bent omgeboekt. U kunt meteen uw nieuwe instapkaart uitprinten. Eventuele vouchers voor een drankje, maaltijd of telefoongebruik, of een Travel Discount Certificate vindt u ook op de transferautomaat. 

Lees meer over de Travel Discount Certificate

Overstappen op Parijs-Charles de Gaulle en Londen Heathrow

Parijs - Charles de Gaulle
Luchthaven Parijs - Charles de Gaulle (CDG) is een van de drukste luchthavens van Europa. Deze luchthaven is ook bekend als Paris Roissy en ligt 25 kilometer ten noorden van Parijs.

Parijs - Charles de Gaulle heeft 3 terminals:

  • Terminal 1 (CDG1) voor vertrek en aankomst van internationale vluchten, behalve die van Air France
  • Terminal 2 (CDG2) voor vertrek en aankomst van alle Air France-vluchten en Europese vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen
  • Terminal 3 (CDG3 of T3) voor vertrek en aankomst van chartervluchten 


De terminals zijn door middel van gratis shuttlebussen met elkaar verbonden. Als u met KLM of AIR FRANCE vliegt, zult u vertrekken en aankomen in terminal 2.

Lees verder over luchthaven Parijs – Charles de Gaulle


Londen Heathrow

Londen Heathrow (LHR) is een van de drukste luchthavens ter wereld en staat ook bekend
als BAA Heathrow Airport. Deze luchthaven heeft 5 terminals.

Als u met KLM vliegt, zult u vertrekken en aankomen in terminal 4. Check-in bevindt zich op de eerste verdieping in terminal 4. De aankomsthal bevindt zich op de begane grond van terminal 4.

Op Londen Heathrow vindt u ook de exclusieve SkyTeam-lounge.

Lees verder over Londen Heathrow Airport

Overstappen op andere luchthavens

Voor informatie over overstappen op andere grote luchthavens kunt u verder lezen:

Detroit Metropolitan Airport 
Memphis International Airport 
Minneapolis-St. Paul International Airport

In onze Reisgids vindt u informatie over luchthavens op vele bestemmingen.

Ga naar de Reisgids
Overstappen op andere overstapluchthavens van SkyTeam

SkyPriority

Als u in KLM Business Class reist of als u Elite Plus-deelnemer van Flying Blue (of SkyTeam) bent, dan wordt u door ons met voorrang geholpen bij de speciale transferbalie.

Let op het rode SkyPriority-logo voor een supersnelle doorgang op steeds meer luchthavens wereldwijd.

Op Amsterdam Airport Schiphol zijn we u ook in de KLM Crown-lounge graag van dienst als u vragen en verzoeken heeft met betrekking tot uw transfer.

Lees meer over SkyPriority