Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vertraagde, vermiste of beschadigde bagage

Mocht, ondanks onze zorg en aandacht, uw bagage vertraagd of vermist zijn, dan doen we uiteraard ons uiterste best u deze zo snel mogelijk terug te bezorgen.

Melden van vertraagde bagage

Als uw bagage bij aankomst niet aanwezig is, dient u onmiddellijk naar de bagageservicebalie in de douanehal op de luchthaven te gaan. Op Schiphol kunt u terecht bij de balie naast bagageband 14 in aankomsthal 2.

Daar krijgt u een Property Irregularity Report (PIR-formulier) dat u binnen vijf dagen na aankomst dient in te vullen. Zodra uw bagage is gevonden, nemen we contact met u op over de bezorging.

Bij ieder bagagestuk dat u incheckt krijgt u een bagagelabel. Bewaar deze labels zorgvuldig tot u uw bagage weer terug heeft.

Vertraagde bagage online melden
U kunt uw vertraagde bagage op KLM- of AIR FRANCE-vluchten ook (binnen 2 dagen) online melden op voorwaarde dat:

  • Uw KLM-vlucht vanuit een van de geselecteerde bestemmingen  werd geannuleerd nadat u uw bagage had afgegeven, waarbij uw bagage niet aan u is terugbezorgd, of
  • U bent aangekomen op een van de geselecteerde bestemmingen  maar uw bagage is niet met u meegereisd.

Bekijk de lijst met geselecteerde bestemmingen 

Vertraagde bagage online melden

Property Irregularity Report

Vertraagde bagage volgen

Met het dossiernummer van uw PIR kunt u op onze website de status van uw vertraagde bagage volgen.

Als uw bagage niet binnen 3 dagen gevonden is, kunt u een Baggage Inventory and Claim Form online invullen. Dit formulier vindt u via onderstaande link voor het volgen van uw bagage. Met deze extra informatie kunnen we nog gerichter zoeken.

Volg uw vertraagde bagage 

Beschadigde bagage

Door normaal gebruik kunnen er krassen, vlekken, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

Als u andere, grotere beschadigingen ontdekt aan uw bagage, dan verzoeken we u dit direct na aankomst bij ons te melden, of om binnen 7 dagen na aankomst schriftelijk een claim in te dienen bij KLM Customer Care.

Stuur een e-mail aan KLM Customer Care

Als u iets uit uw bagage mist

Als u iets uit uw bagage mist door schade of diefstal, dan dient u dit direct na aankomst te melden bij de bagageservicebalie op de luchthaven.

Diefstal die niet op het moment van aankomst is gemeld, kunt u nog binnen 7 dagen na aankomst schriftelijk aangeven bij KLM Customer Care. Na deze termijn kunnen we uw melding helaas niet meer in behandeling nemen.

Stuur een e-mail aan KLM Customer Care

Arrival Services Schiphol

World Business Class-passagiers en Flying Blue Gold- en Platinum-deelnemers kunnen terecht bij onze Arrival Services-ruimte op Schiphol om vertraagde of beschadigde bagage te melden.

We reserveren ook graag een hotelovernachting voor u als u door annulering van uw vlucht niet verder kunt reizen. U kunt er een kopje koffie of thee drinken, gebruikmaken van gratis internet of ontspannen in een van de ruime fauteuils als u moet wachten. 

U vindt Arrival Services naast bagageband 14 in aankomsthal 2, naast de algemene balie voor het melden van vermiste of beschadigde bagage.

Vergoeding

Als uw bagage verloren of beschadigd was of er ontbrak iets uit, neem dan contact op met KLM Customer Care voor het aanvragen van vergoeding van kosten en compensatie.

Helaas hebben we beperkte aansprakelijkheid, dus als uw bagage verloren is raden we aan contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. De meeste verzekeringspolissen dekken verlies op basis van de waarde van het verzekerde, terwijl in de luchtvaartindustrie slechts een beperkte vergoeding per persoon gangbaar is.

Stuur een e-mail naar KLM Customer Care
Lees meer over de aansprakelijkheid van KLM

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com