Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Terug naar Bereid uw reis voor
Wanneer uw bagage niet binnen 3 dagen terecht is, dient u een Baggage Inventory Form (BIF) in te vullen. Met dit formulier kunnen wij uw vertraagde bagage wereldwijd traceren.

Baggage Inventory Form

Indien u bij aankomst een Property Irregularity Report (PIR) heeft ingevuld en uw bagage na 3 dagen nog niet gevonden is, dient u een Baggage Inventory Form (BIF) in te vullen. U vindt dit formulier online, maar als u de bagageservicebalie belt, kunnen we u ook een papieren versie toesturen.

Het volledig ingevulde BIF-formulier dient u binnen 21 dagen na uw aankomst bij ons in te leveren. We adviseren u om kopieën van alle relevante documenten, labels en tickets te maken.

Helaas kunnen we onjuist of onvolledig ingevulde BIF-formulieren niet in behandeling nemen. Dat geldt ook voor formulieren die we niet binnen de termijn van 21 dagen na aankomst ontvangen.   

  • Wanneer uw PIR-formulier een dossiernummer heeft met ‘KL’, dan kunt u het BIF-formulier online invullen. Als u de bagageservicebalie op de luchthaven belt, kunnen we u echter ook een papieren BIF-formulier toesturen.
  • Indien u een PIR-formulier heeft met een dossiernummer dat niet met ‘KL’ begint, dan dient u contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij die op uw PIR-formulier wordt vermeld.

 

Langdurig vertraagde bagage melden

Aansprakelijkheid

In de contractvoorwaarden op uw ticket benadrukken we onze beperkte aansprakelijkheid. Bij vermissing van uw bagage worden de genoemde bedragen niet automatisch uitgekeerd. Deze bedragen verwijzen naar het bedrag dat maximaal kan worden uitgekeerd. 

Voor elke claim dient u een bewijs van verlies te leveren. Luchtvaartmaatschappijen zijn in geen enkel geval aansprakelijk voor het verlies van geld, sieraden, zilverwerk, monsters, zakelijke documenten, elektronische apparatuur of andere kostbare voorwerpen. Dit geldt ook voor breekbare en bederfelijke voorwerpen.

Verzekering

Als uw bagage verzekerd is tegen verlies, dan is het voor u gunstiger om een schadeclaim in te dienen bij uw verzekerings- of creditcardmaatschappij, in plaats van bij de luchtvaartmaatschappij. De meeste verzekeringspolissen dekken verlies op basis van de waarde van het eigendom, terwijl in de luchtvaartindustrie een maximum per persoon gebruikelijk is.

Baggage

Veelgestelde vragen

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com