Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
 

Delta, Air France, KLM en Alitalia zijn – via een aantal tussenstappen – een intensieve en langdurige samenwerking aangegaan. Doel hiervan is op een economisch verantwoorde wijze voor consumenten een optimaal netwerk aan te bieden tussen Europa en Noord-Amerika, Canada en Mexico.

Binnen deze samenwerking worden financiële resultaten van de vier deelnemers op de Noordatlatische routes geconsolideerd binnen een Joint Venture. De achterliggende gedachte is dat door het spreiden van zowel inkomsten, kosten als risico’s over meerdere partijen het mogelijk is gezamenlijk een efficiënter, goedkoper en uitgebreider netwerk aan te bieden.

Nadat KLM en Nortwest Airlines dit model gedurende vele jaren succesvol hebben ontwikkeld, wordt het nu door steeds meer maatschappijen gezien als een blauwdruk voor het vormgeven van samenwerking tussen luchtvaartmaatschappijen.

De translatlantische Joint Venture in haar huidige vorm is in 2010 tot stand gekomen, nadat Alitalia toetrad tot de toen al bestaande samenwerking tussen Delta, Air France en KLM.

 
Publicatie datum : 9 Juni 2015