Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish

Dankzij samenwerking met partners kunnen we ons netwerk versterken en uitbreiden, en bijdragen aan de kracht van onze hub Schiphol. Onze partnerstrategie heeft drie belangrijke bouwstenen. Allereerst onze deelname aan de trans-Atlantische joint venture met Air France, Delta Air Lines en Alitalia. Ten tweede onze samenwerkingsverbanden met Kenya Airways, Alitalia, Ukraine International Airlines, China Southern Airlines, Xiamen Airlines en China Eastern Airlines. En als derde ons brede spectrum aan codeshares op ieder continent, waardoor we onze aanwezigheid over de hele wereld kunnen vergroten.

Daarnaast is ons strategisch samenwerkingsverband met GOL in Brazilië van groot belang om de eerste keus te blijven voor alle klanten die tussen Zuid-Amerika en Europa reizen.

Onze samenwerking met China Southern Airlines en haar dochteronderneming Xiamen Airlines is cruciaal voor onze China-strategie. Naast onze gateways in China hebben we een joint venture op 6 routes en ongeveer 40 codeshare-bestemmingen, die onze activiteiten in Groot-China, Hongkong en Taiwan ondersteunt. Samen met China Southern Airlines en Xiamen Airlines is Amsterdam nog steeds het belangrijkste knooppunt voor reizen tussen Europa en China, met 8 bestemmingen waarop dagelijks direct wordt gevlogen vanaf Amsterdam. Samen met onze partners biedt KLM nu 67 vluchten per week naar Groot-China.

In december 2015 kondigden KLM en Delta Air Lines een uitgebreide codeshare-overeenkomst aan met Jet Airways uit India. Deze overeenkomst trad in werking toen Jet Airways haar Europese hub in maart 2016 verplaatste van Brussel naar Schiphol. De samenwerking heeft geleid tot een flinke uitwisseling van klanten tussen de netwerken van beide luchtvaartmaatschappijen en in september 2016 werd de overeenkomst zelfs aangevuld met meer codeshare-bestemmingen in Noord-Amerika en India.

 

KLM bestemmingen

Door het bundelen van de netwerken van een groot aantal luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld, is vanuit of via Schiphol nagenoeg elke plaats in de wereld bereikbaar.

Regelmatig biedt KLM nieuwe bestemmingen aan. Bij de uitbouw van haar netwerk let KLM scherp op economische en toeristische ontwikkelingen van regio’s en op landen die kansen bieden voor winstgevende groei. KLM vliegt op dit moment op 163 wereldwijde bestemmingen, waarvan 76 Intercontinentale- en 87 Europese bestemmingen.

 

Twee verbonden hubs

Schiphol is een belangrijke spil in het netwerk van KLM. Voor Air France is dit de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. De combinatie AIR FRANCE KLM, profiteert van dit zogenoemde dual-hub-systeem.

Netwerk en hub zijn nauw met elkaar verweven. Nieuwe bestemmingen versterken de positie van de hub en vergroten daarmee de aantrekkelijkheid van bijvoorbeeld Schiphol voor passagiers en vrachtvervoerders. Daarnaast komt de economische kracht van een sterke hub de concurrentiekracht van Nederland en de regionale en nationale werkgelegenheid ten goede.

 
Publicatie datum : 28 November 2017