Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
Met Nederland als kleine thuisbasis kent KLM vanaf dag één een internationale oriëntatie. De kracht van KLM is dan ook het fijnmazige, wereldwijde netwerk ze met haar partners heeft opgebouwd. Dat netwerk verbindt nagenoeg alle belangrijke economische regio's in de wereld en Nederland met elkaar. Via haar thuishaven Schiphol kunnen passagiers snel en makkelijk overstappen en is voor vracht praktisch elke bestemming in de wereld uitstekend bereikbaar.

Meerwaarde allianties

De toekomst van de luchtvaart is ondenkbaar zonder nauwe samenwerking tussen luchtvaartmaatschappijen. De langdurige operationele samenwerking tussen KLM en Northwest Airlines (inmiddels geïntegreerd met Delta Airlines), heeft aangetoond dat het rendement hoog kan zijn, ook als er sprake is van zware concurrentie en in tegenvallende economische tijden.

In de loop der jaren heeft KLM samenwerking opgebouwd met diverse luchtvaartmaatschappijen. Fusiepartner Air France is in de AIR FRANCE KLM Groep een belangrijke speler. Op de Noord-Atlantische route is de AIR FRANCE KLM Groep een joint venture aangegaan met Delta Airlines. Alitalia maakt er sinds juli 2010 deel van uit. In de SkyTeam alliantie zijn naast Air France en KLM nog elf luchtvaartmaatschappijen verenigd.

 

KLM bestemmingen

Door het bundelen van de netwerken van een groot aantal luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld, is vanuit of via Schiphol nagenoeg elke plaats in de wereld bereikbaar.
 
Regelmatig biedt KLM nieuwe bestemmingen aan. Bij de uitbouw van haar netwerk let KLM scherp op economische en toeristische ontwikkelingen van regio’s en op landen die kansen bieden voor winstgevende groei. KLM vliegt op dit moment op 145 wereldwijde bestemmingen, waarvan 68 Intercontinentale- en 77 Europese bestemmingen.

 

Twee verbonden hubs

Schiphol is een belangrijke spil in het netwerk van KLM. Voor Air France is dit de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. De combinatie AIR FRANCE KLM, profiteert van dit zogenoemde dual-hub-systeem.

Netwerk en hub zijn nauw met elkaar verweven. Nieuwe bestemmingen versterken de positie van de hub en vergroten daarmee de aantrekkelijkheid van bijvoorbeeld Schiphol voor passagiers en vrachtvervoerders. Daarnaast komt de economische kracht van een sterke hub de concurrentiekracht van Nederland en de regionale en nationale werkgelegenheid ten goede.

 
Publicatie datum : 10 Mei 2016