Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
Korte biografie

Erik R. Swelheim (1965)

Erik Swelheim

Managing Director en Chief Financial Officer


Erik Swelheim begon zijn carrière bij KLM in 2004 als Corporate Controller. In 2012 werd hij Chief Financial Officer en in 2014 trad hij toe tot de statutaire directie. Voordat Swelheim bij KLM kwam werken, bekleedde hij verschillende financiële functies bij Unilever. Zo was hij financieel manager bij Iglo-Ola in Nederland, en financieel directeur van de Europese aanvoerketen bij DiverseyLever en bij JohnsonDiversey en DiverseyLever in Frankrijk.
 
Binnen het kader van de gezamenlijke verantwoordelijkheden van de statutaire directie, is de CFO verantwoordelijk voor de financiële huishouding, planning, rapportage en het financiële risicomanagement van KLM. Als Managing Director vallen daarnaast ook inkoop en IT onder zijn takenpakket. Swelheim is lid van het Financial Committee van de International Air Transport Association (IATA) en van de Raad van Commissarissen van Transavia, een volle dochteronderneming van KLM.
 
Swelheim behaalde zijn master Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en zijn titel Registercontroller aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 
Publicatie datum : 2 Juni 2016