Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
Korte biografie

Pieter J.Th. Elbers (1970)

Pieter Elbers

President-directeur

Met zijn 25 jaar ervaring bij KLM is Pieter Elbers een veteraan in de luchtvaartindustrie. Hij begon zijn carrière bij KLM in 1992 als Supervisor Vliegtuigbelading. Hierna vervulde hij een aantal managementfuncties in Nederland en in het buitenland (Italië, Griekenland en Japan), waar hij zes jaar werkzaam was. In 2011 trad Elbers toe tot de statutaire directie van KLM als Chief Operating Officer en in 2014 volgde benoeming tot President-directeur.

Elbers is verantwoordelijk voor de algehele strategie en prestaties van KLM. In deze functie is het stellen van strategische prioriteiten om de concurrentiepositie van de onderneming te optimaliseren zijn belangrijkste taak. Daarnaast is het onderhouden van relaties met externe en interne belanghebbenden onderdeel van zijn activiteiten. Evenals het ontwikkelen en verbeteren van samenwerkingen (in joint ventures) en partnerschappen (bijvoorbeeld SkyTeam). Verder is Elbers verantwoordelijk voor het behoud van een klantgerichte, innovatieve en efficiënte organisatie. Hij geeft aan dat het leidinggeven aan een gemotiveerd managementteam en het opbouwen van een sterke, eerlijke bedrijfscultuur essentieel zijn voor het bereiken van zijn doelen.

Elbers is lid van het Executive Committee van de AIR FRANCE KLM Groep en van de Raad van Commissarissen van Marfo B.V. Tevens is hij bestuurslid van VNO-NCW en lid van de Internationale Adviesraad van het International Institute of Air & Space Law (IIASL) en van de Raad van Bestuurders van IATA.

Elbers behaalde zijn bachelor Logistiek management aan de Vervoersacademie in Venlo en zijn master Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft hij Executive Programmes gevolgd aan het Institute for Management Development (IMD) in Lausanne en aan Columbia University in New York en Tsinghua University in Beijing. Elbers is getrouwd en heeft drie kinderen.

 
Publicatie datum : 28 November 2017