Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish
Korte biografie

Pieter J.Th. Elbers (1970)

Pieter Elbers

President-directeur


Pieter Elbers begon zijn carrière bij KLM in 1992 als Supervisor Vliegtuigbelading op Schiphol. Hierna vervulde hij gedurende zes jaar een aantal managementfuncties in Nederland en in het buitenland, zoals General/Sales Manager in Japan, Griekenland en Italië. Na zijn terugkomst in Nederland werd Elbers benoemd tot Senior Vice President van Network & Alliances alvorens in 2011 toe te treden tot de statutaire directie als Chief Operating Officer.
 
Binnen het kader van de gezamenlijke verantwoordelijkheden van de statutaire directie is de President-directeur verantwoordelijk voor de algehele strategie en prestaties van KLM met een omzet van € 10 miljard en 33.000 medewerkers. In deze functie is het stellen van strategische prioriteiten om de concurrentiepositie van de onderneming te optimaliseren zijn belangrijkste taak. Daarnaast zijn het onderhouden van relaties met externe en interne belanghebbenden en het ontwikkelen en verbeteren van samenwerkingen (joint ventures) en partnerschappen (SkyTeam) een wezenlijk onderdeel van zijn activiteiten. Ook is de President-directeur verantwoordelijk voor het behoud van een klantgerichte, innovatieve en efficiënte organisatie. Volgens Elbers zijn het leidinggeven aan een gemotiveerd managementteam en het opbouwen van een sterke, eerlijke bedrijfscultuur essentieel voor het bereiken van zijn doelen.
 
Elbers is lid van het Executive Committee van de AIR FRANCE KLM Groep en van de Raad van Commissarissen van Marfo B.V. Tevens is hij bestuurslid van VNO-NCW en lid van de International Advisory Board van het International Institute of Air & Space Law (IIASL). Daarnaast is hij ook lid van de Board of Governors van IATA (International Air Transport Association).
 
Elbers behaalde zijn bachelor Logistiek management aan de Vervoersacademie in Venlo en zijn master Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft hij Executive programma’sgevolgd aan IMD in Lausanne, aan Columbia University in New York en Tsinghua University in Beijing.

 
Publicatie datum : 19 Juni 2017