Home - logo KLM Royal Dutch Airlines Home - logo Skyteam
Corporate (Sitename image)
netherlandsNederlands | unitedkingdomEnglish

KLM werd opgericht op 7 oktober 1919 en is de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Vanuit thuisbasis Amsterdam voerde de KLM Groep in 2016 wereldwijd vluchten uit met meer dan 200 toestellen, genereerde KLM Groep 10 miljard euro aan inkomsten en had ze 32.000 mensen in dienst.

Met 30 miljoen passagiers en 635.000 ton vracht vormen KLM en KLM Cityhopper het hart van de KLM Groep. Via haar enorme hubnetwerk van Europese (88) en intercontinentale (72) bestemmingen, biedt KLM directe verbindingen met belangrijke steden en economische centra over de hele wereld. Samen met onze partners van SkyTeam vliegen we reizigers naar 225 bestemmingen wereldwijd. Daarnaast maken ook onze volledige dochtermaatschappijen Transavia en Martinair n deel uit van de KLM Groep. Transavia voert als belangrijkste prijsvechter van Nederland vluchten uit vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam en vervoerde in 2016 zo'n 8 miljoen passagiers.

Vanuit de kerngedachte dat onze KLM’ers ons merk vormen, zijn we ervan overtuigd dat we het verschil kunnen maken door onze klanten onvergetelijke ervaringen te bezorgen. Dat zit in ons DNA. Dankzij onze oprechte aandacht voor onze klanten voelen zij zich erkend, prettig en op hun gemak.

Sinds de fusie met AIR FRANCE in 2004 werkt KLM vanuit het volgende concept: één AIR FRANCE KLM-groep, twee luchtvaartmaatschappijen en drie kernactiviteiten (passagiers, luchtvrachtindustrie en Engineering & Maintenance). Samen met AIR FRANCE heeft KLM een voortrekkersrol binnen de Europese luchtvaartindustrie. KLM streeft naar winstgevende groei om zowel aan de eigen zakelijke doelstellingen, als aan de algemene economische en sociale ontwikkeling bij te kunnen dragen. KLM zet zich in om duurzame groei te creëren op Amsterdam Airport Schiphol en toegang te verkrijgen tot iedere markt waarmee het de kwaliteit van haar netwerk vergroot. Daarnaast doet KLM haar best om gelijke concurrentievoorwaarden te handhaven voor alle spelers binnen de sector.

 
Publicatie datum : 28 November 2017